South Carolina

Palmetto State

Bekijk foto's

Ga op vakantie South Carolina en ontdek de rijke historie


Een vakantie South Carolina bevindt zich in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waarvan Columbia de hoofdstad is. De bijnaam van de staat is “Palmetto State”.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in South Carolina


Geschiedenis

South Carolina, waar zich relatief veel slaven bevonden, stond tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog aan de klant van de Confederatie. De koloniale geschiedenis van de staat begint in 1621, toen Karel I van Engeland de Province of Carolina stichtte. Na 1670 begonnen boeren uit Barbados zich te vestigen langs de kust en stichtten de stad Charles Town die rond 1680 verplaatst werd en Charleston zou gaan heten. Deze stad zou een grote rol spelen in de handel van slaven naar Noord Amerika. In 1719 werd de kolonie een kroonkolonie en in 1729 werd deze gesplitst in North-en South Carolina.

Geografie

South Carolina dat aan de Atlantische Oceaan ligt, grenst in het noorden aan de staat North Carolina en in het westen aan Georgia. De belangrijkste rivier is de Savannah, die een groot deel van de grens met Georgia vormt en bij de gelijknamige plaats in die staat in de oceaan uitkomt. Voor de kust liggen talloze kleine eilanden die je ook kunt bezoeken tijdens je vakantie South Carolina. De grootste meren in de staat zijn: Lake Marion, Lake Moultrie, Lake Murray, Hartwell Lake, Russell Lake en Clarks Hill Lake. Het noordwesten van de staat is het meest bergachtig. Sassafras Mountain is het hoogste punt in de staat South Carolina ( 1085m ). Het ligt in de Blue Ridge Mountains, een deel van de Appalachian Mountains die ook zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie South Carolina.Charleston en Myrtle Beach

In de stad Charleston zie je rijke koloniale en victoriaanse cultuur. Je kan hier met een koets door het oude centrum rijden. Charleston is een van de mooiste bewaarde steden van het zuiden en daarom erg mooi om te bezoeken tijdens je vakantie South Carolina.

South Carolina Beaches

Langs de Atlantische Oceaan liggen prachtige witte zandstranden waar je uren kunt wandelen en krabben en zeeschildpadden zult tegenkomen. Hou je van drukte en veel mensen ga dan naar Myrtle Beach. Hier gaan de Amerikanen zelf graag op vakantie. Hier vindt je 5 sterrenhotels, golfbanen, boulevards met vele winkels en restaurantjes.