Sarasota

Paradise on the Gulf

Bekijk foto's

Sarasota


Sarasota staat garant voor het perfecte vakantiegevoel in Florida. Met haar prachtige stranden is het een echte badplaats waar je heerlijk kunt relaxen. Dit is echter niet het enige wat Sarasota te bieden heeft! Of nu graag een museum bezoekt of er liever op uit trekt: in Sarasota kan het allebei. Wat Sarasota nog meer zo speciaal maakt zijn de Keys eilanden die voor de kust van het vasteland liggen. Hier vind je nog meer prachtige stranden. En met steden als Tampa en Saint Petersburg op een klein uurtje rijden is Sarasota ook een goede uitvalsbasis voor een eventuele fly drive of rondreis. 


4 bezienswaardigheden Sarasota

In Sarasota is veel te doen! Dankzij de afwisseling van relaxte activiteiten als dineren en winkelen en avontuurlijke uitstapjes als een boottocht of kajakken in Myakka River State Park heb je in Sarasota the best of both worlds. Hieronder kun je wat lezen over de populairste bezienswaardigheden in Sarasota, waaronder Ringling Museum, botanische tuinen, Myakka River State Park en Mote Marine Laboratory and Aquarium.

1. The Ringling Estate

Als je in Sarasota bent kan een bezoek aan het Ringling Museum niet ontbreken, alleen al voor het unieke verhaal van het museum. In dit museum kun je de voormalige kunstcollectie van John en Mable Ringling bewonderen. John Ringling was mede-eigenaar van het Ringling Circus en is hierdoor enorm rijk geworden. Op hetzelfde terrein vind je ook het Circus Museum. In deze interactieve tentoonstelling kunnen kinderen zichzelf helemaal uitleven, en tegelijkertijd meer leren over het meest stijlvolle circus van de vroege twintigste eeuw. Naast zijn kunstcollectie en het circus kun je ook hun voormalige huis, Ca’ d’Zan, bezoeken aan de andere kant van de stad. Tijdens een bezoek waan je jezelf zo in een Florida-versie van Downtown Abbey omdat het zo Europees aandoet. Wandelend over het terras met uitzicht op zee kun je zelf de grandeur van het landhuis ervaren.2. Tuinen

De Marie Selby Gardens zijn een must-visit als je graag de rust opzoekt tijdens je reis door Amerika. Op dit voormalige landgoed van de familie Selby liggen meerdere botanische tuinen, recht aan de baai. In deze tuinen vind je wel meer dan 20.000 verschillende soorten planten! Neem dus zeker je camera mee, maar ook een zonnehoed is niet te missen vanwege de felle zon. Geniet lekker in de schaduw van al het moois om je heen. Als je meer van ruige natuur houdt is een bezoek aan Sarasota Jungle Gardens. De naam zegt het al: in deze ‘tuin’ waan je jezelf haast in het regenwoud. Maak het jungle-gevoel compleet door mee te doen aan een reptielenshow of te poseren met een papegaai op je schouder!

3. Myakka River State Park

Wie denkt dat Florida vooral om haar stranden bekend staat heeft het mis. Op dertig minuten rijden vanuit het centrum van Sarasota ligt Myakka River State Park. Dit park is een van de oudste natuurgebieden van Florida en kent een prachtige omgeving bestaande uit wetlands en prairies. Door het park stroomt de Myakka River, waarin je vanuit je kano wellicht een alligator kunt ontdekken. Maar je kunt het park ook verkennen op de fiets, wandelend of zelfs te paard. Erg populair is de zogeheten Birdwalk: een houten vlonder die dwars door het park loopt, waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over het gebied. Het is ook een goede plek om vogels te spotten, dus neem een verrekijker mee! Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een boot- of tramtour.


4. Mote Marine Laboratory and Aquarium

Als het je nog niet gelukt is om wilde dieren in de natuur te spotten kun je ze ook opzoeken in het aquarium. Mote Marine Laboratory and Aquarium is het thuis van vele andere zeedieren, zoals zeeschildpadden, lamantijnen, zeeotters en kaaimannen. Vooral de grote haaientank is erg populair. In de verschillende tentoonstellingen van het aquarium kun je wat leren over deze dieren. In het bijbehorende laboratorium wordt onderzoek gedaan naar de dieren en hun leefomstandigheden.

Veelgestelde vragen over Sarasota

Sarasota staat vooral bekend om het Ringling Museum, Myakka River State Park, haar botanische tuinen en Mote Marine Laboratory and Aquarium.

Wat ook heel leuk is om te doen in Sarasota: een tripje maken naar een van de Keys, een groep schiereilanden voor de kust van Sarasota. Hier vind je prachtige stranden waar je heerlijk uit kunt waaien.

Voor ondernemende types is er ook genoeg te doen in Sarasota. Je kunt deelnemen aan verschillende boottochten of gaan wandelen in een van de botanische tuinen. Op het strand kun je paddle-boarden of parasailen. Ook Myakka River State Park is op een halfuur rijden. Hier kunnen outdoor-lovers hun hart ophalen: je kunt hier kajakken, kanoën, hiken, vissen, fietsen en paardrijden!

Voor kinderen is er genoeg te doen in Sarasota! De interactieve tour in het Circus Museum is een aanrader, maar daarnaast is waterpark Sun-n-Fun ook erg leuk. In het aquarium kunnen ze op zoek naar verschillende soorten zeedieren.

Vanwege haar gunstige locatie aan de kust is het in Sarasota altijd mooi weer. In de wintermaanden is het er het aangenaamst met een constante temperatuur rond de 25 °C. In de zomer moet je rekening houden met tropische stormen en korte plensbuien. De temperatuur is dan rond de 35 °C.