Arkansas

Natural State

Bekijk foto's

Een vakantie Arkansas


De staat Arkansas, ook wel Natural State of The Land of Opportunity genoemd, is vooral bekend als de staat van Bill Clinton, voormalig gouverneur van Arkansas en president van Amerika. Daarnaast is het ook een gezellige stad om te bezoeken voor een vakantie. Zeker als je de vakantie Arkansas combineert met een vakantie door omliggende steden. Het gebied dat nu Arkansas heet werd oorspronkelijk bevolkt door indianenstammen zoals de Quapaw. De naam van de staat verwijst vermoedelijk, via het Frans, naar hen en zou zoiets betekenen als “stroomafwaarts”.


Geografie

De belangrijkste rivieren zijn de Mississippi, die de gehele oostgrens definieert, en de erin uitkomende rivier Arkansas. Het noordwesten van de staat is licht bergachtig en bestaat vooral uit de Ozark Mountains en de Ouachita Mountains. Arkansas grenst in het noorden aan de staat Missouri, in het westen aan Oklahoma en Texas, in het oosten aan Tennessee en Mississippi en in het zuiden aan Louisiana.

Geschiedenis Arkansas

De regio was lang in handen van de Fransen. Gedurende enige decennia eind 18e eeuw was het Spaans bezit. Frankrijk verkocht het uiteindelijk in 1803 aan de Verenigde Staten als onderdeel van de Louisiana purchase. Tijdens de burgeroorlog koos de staat de kant van de Confederatie.


Bezienswaardigheden Arkansas

De staat heeft 1 National Park: Hot Springs National Park, dit is een klein park maar zeer de moeite waard om te bezoeken.
Hoofdstad Little Rock heeft mooie plekjes en heeft een State Capitol. De staat moet het vooral hebben van zijn mooie natuur en de gastvrije mensen.