Hawaii

The Aloha State

Bekijk foto's

Vakantie Hawaii


Een vakantie Hawaii, een huwelijksreis, vulkanen ontdekken, al surfend ‘the waves’ bedwingen of genieten bij paradijselijke watervallen. Op de eilanden die Hawaii vormen doe je het allemaal onder de tropische zon. Laat je heupen lekker wiegen en geniet op je vakantie Hawaii.  

Hawaii is de vijftigste staat van de Verenigde Staten en bestaat uit 137 vulkanische eilanden die samen de Hawaii-archipel vormen. De meeste eilanden zijn klein en onbewoond. De eilandengroep ligt in het midden van de Stille Oceaan op een zeebodem van vierduizend meter diepte. De grootste en belangrijkste Hawaiiaanse eilanden zijn bewoond en populair bij veel Amerikanen en andere toeristen en zijn uitstekend voor jou Hawaii vakantie. En dat is goed te begrijpen als we enkele van deze eilanden nader onder de loep nemen!

Kies hier uw tour/excursie op Hawaii


Toeristisch en gezellig druk tijdens je vakantie Hawaii

Welk eiland van Hawaii je ook bezoekt, bijna overal is de ontvangst warm en traditioneel. Op Hawaii word je vaak met de beroemde bloemenkrans en plaatselijke gastvrijheid welkom geheten. Een heerlijk begin van je vakantie Hawaii!

Uitgaan en shoppen, dat doe je op het eiland Oahu. Dit is het meest toeristische eiland van de archipel Oahu is vooral bekend van de hoofdstad Honolulu, tevens de hoofdstad van Hawaii, en de beroemde boulevard Waikiki Beach. Maar ook marinebasis Pearl Harbor ligt op dit eiland. Hawaii telt bijna anderhalf miljoen inwoners, verdeeld over alle eilanden. Eén miljoen hiervan leven op Oahu.

Huwelijksreis Hawaii

Een vakantie Hawaii wordt altijd genoemd als de ideale romantische huwelijksreis bestemming.
Dit is logisch want de prachtige stranden, romantische accommodaties en de spectaculaire excursie mogelijkheden maken Hawaii een gewilde bestemming als honeymoon bestemming! Een huwelijksreis naar Hawaii, daar dromen mensen van!
Hawaii is zeker een van de mooiste plekjes op aarde om je huwelijksreis te vieren. Bekijk onze luxe huwelijksreizen Hawaii

Luxe vakantie Hawaii

Hawaii is een heerlijke bestemming om even op rust te komen. Op alle eilanden van Hawaii vind je erg mooie en luxe hotels. Veel hotels zijn gebouwd op schitterende locaties en loop je zo vanuit je kamer het strand op! Voor een luxe strand vakantie moet je zeker in Hawaii zijn. Tijdens een luxe vakantie Hawaii kun je heerlijk tot rust komen op de mooiste stranden, een verfrissend drankje nuttigen op een ligbedje aan het strand of bij het zwembad in het hotel en in de avond een hapje eten in de stad of aan de boulevard. Een luxe vakantie Hawaii kan goed worden gecombineerd met een avontuurlijke activiteiten of huwelijksreis. Een vakantie Hawaii biedt alle mogelijkheden.

Eiland hoppen Hawaii

Veel toeristen gaan op vakantie Hawaii en verblijven alleen op het eiland Oahu en dan met name in Honolulu en in het Waikiki Beach gedeelte.
Het is veel leuker om 3 of 4 eilanden met elkaar te combineren en dit noemen we eiland hoppen. Op ieder eiland huren we een auto en dan kun je zelf elk eiland gaan ontdekken! Bekijk onze Eiland hoppen Hawaii rondreis of Fly-drive Hawaii reis. 

Surfing the waves in Hawaii

Je verkent het eiland eenvoudig per auto: rijd bijvoorbeeld naar Diamond Head, een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach. Liefhebbers van snorkelen kijken hun ogen uit in het water van de wereldberoemde Hanauma Bay.

De noordwestkust van het eiland is door haar hoge golven de thuishaven voor veel surfers, maar ook kite- en windsurfers kunnen hier prima uit de voeten. Dus of je nu relaxed aan het strand wilt liggen, prachtige onderwaterlandschappen wilt zien of gaat voor stoere surfactie, het kan allemaal tijdens je vakantie Hawaii. 


Bezoek de Eilanden tijdens je vakantie Hawaii

Zoals de naam al doet vermoeden is Big Island het grootste eiland van Hawaii. Officieel heet het eiland Hawaii, maar om verwarring met de naam van de staat te voorkomen is het Big Island gedoopt. Met vijf afzonderlijke schildvulkanen, waarvan een tweetal actief en te bezichtigen in het Volcanoes National Park, tien verschillende klimaatzones, prachtige snorkelgebieden en veel watervallen en regenwouden aan de vochtige oostzijde van het eiland, kunnen we Big Island met recht een uniek paradijs noemen die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie Hawaii!

In het Mauna Kea-observatorium vind je de grootste telescopen ter wereld. De Mauna Kea is overigens niet alleen het hoogste punt van Hawaii, maar met een hoogte van 10.203 meter ook de hoogste berg ter wereld. Doordat de oceaanbodem ter plekke ruim 6.000 meter diep ligt, steekt deze berg 'slechts' 4.207 meter boven zeeniveau uit.

Maui Hawaii 

Maui Hawaii is een van de mooiste in meest indrukwekkende eilanden van Hawaii. Het eiland met prachtige natuur, geweldige routes om te rijden en adembenemend mooie en schilderachtige stranden.

Maar ook gezellig shoppen en stappen doe je in dorpjes als Kihei, Kapalua en Lahaina. Alle mondiale topsurfers bezoeken de noordkust van Maui, op zoek naar de hoogste en ultieme golven ter wereld.


The Garden Isle eiland

Het noordelijkste en groenste eiland van de Hawaii archipel is eiland Kauai. Niet verwonderlijk dat dit eiland de bijnaam 'the Garden Isle' draagt. Kauai is ook het oudste bewoonde eiland van de eilandengroep. Waimea Canyon, ook wel de 'Grand Canyon van de Pacific' genoemd, is met zijn ruim 900 meter diepe canyon een absoluut hoogtepunt dat je kunt bezoeken op dit eiland. Liefhebbers van een stevige wandeling, komen in het Napali Coast State Park met zijn ongerepte natuur zeker aan hun trekken tijdens hun vakantie Hawaii.

Molokai

Een kijkje in het traditionele (plattelands)leven van Hawaii vind je op Molokai. Net als het eilandje Lanai is Molokai niet echt toeristisch dus als je gaat voor rust en het authentieke en traditionele Hawaii, biedt dit eiland je alle mogelijkheden. Molokai kenmerkt zich door veel hoge kliffen en diverse mooie parken en parelwitte zandstranden. Zo vind je op dit eiland Papohaku Beach, een bijna 5 kilometer lang zandstrand, en daarmee een van de langste stranden op Hawaii. 

Vulkaan Hawaii

Hawaii bestaat uit vulkanische eilanden en je kunt dus niet vertrekken voordat je een aantal vulkanen hebt bezocht. Absolute aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie Hawaii is de ingeslapen vulkaan Haleakala. Op de top van deze vulkaan geniet je van een geweldige zonsopgang of zonsondergang met adembenemend mooi uitzicht over Maui en de naburige eilanden Hawaii en Oahu. 

Daal de vulkaan per mountainbike af over een uitdagend bochtige weg naar Hana, die leidt langs talloze watervallen, waaronder de absolute topper: de 'seven sacred pools'. Nog nooit was zwemmen onder natuurlijke watervallen zo indrukwekkend!

Een vakantie Hawaii is een vakantie in het paradijs van de VS. Welk eiland of eilanden je ook kiest, de combinatie van overweldigende natuur, overdadige rust, parelwitte stranden en onvergetelijke indrukken bezorgen je hoe dan ook de rondreis Hawaii van je leven!