Hawaii

The Aloha State

Bekijk foto's

Aloha Hawaii!


Een relaxte strandvakantie, een huwelijksreis, vulkanen ontdekken, al surfend ‘the waves’ bedwingen of genieten bij paradijselijke watervallen. Op de eilanden die Hawaii vormen doe je het allemaal onder de tropische zon. Laat je heupen lekker wiegen en geniet op je vakantie Hawaii! 

Hawaii is de vijftigste staat van de Verenigde Staten en bestaat uit 137 vulkanische eilanden die samen de Hawaii-archipel vormen. De meeste eilanden zijn klein en onbewoond. De eilandengroep ligt in het midden van de Stille Oceaan op een zeebodem van vierduizend meter diepte. De grootste en belangrijkste eilanden zijn bewoond en populair bij veel Amerikanen en andere toeristen en zijn uitstekend voor jou Hawaii vakantie. En dat is goed te begrijpen als we enkele van deze eilanden nader onder de loep nemen!

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive

Toeristisch en gezellig druk

Welk eiland van Hawaii je ook bezoekt, bijna overal is de ontvangst warm en traditioneel. Op Hawaii word je vaak met de beroemde bloemenkrans en plaatselijke gastvrijheid welkom geheten. Een heerlijk begin van je vakantie Hawaii!

Uitgaan en shoppen, dat doe je op het eiland Oahu. Dit is het meest toeristische eiland van de archipel Oahu is vooral bekend van de hoofdstad Honolulu en de beroemde boulevard Waikiki Beach. Maar ook marinebasis Pearl Harbor ligt op dit eiland. Hawaii telt bijna anderhalf miljoen inwoners, verdeeld over alle eilanden. Eén miljoen hiervan leven op Oahu.

Surfing the waves

Je verkent het eiland eenvoudig per auto: rijd bijvoorbeeld naar Diamond Head, een oude vulkaankrater vlakbij het beroemde Waikiki Beach. Liefhebbers van snorkelen kijken hun ogen uit in het water van de wereldberoemde Hanauma Bay.

De noordwestkust van het eiland is door haar hoge golven de thuishaven voor veel surfers, maar ook kite- en windsurfers kunnen hier prima uit de voeten. Dus of je nu relaxed aan het strand wilt liggen op een Hawaii beach, prachtige onderwaterlandschappen wilt zien of gaat voor stoere surfactie: op Oahu kan het allemaal.

Eilanden Hawaii

Zoals de naam al doet vermoeden is Big Island het grootste eiland van Hawaii. Officieel heet het eiland Hawaii, maar om verwarring met de naam van de staat te voorkomen is het Big Island gedoopt. Met vijf afzonderlijke schildvulkanen, waarvan een tweetal actief en te bezichtigen in het Volcanoes National Park, tien verschillende klimaatzones, prachtige snorkelgebieden en veel watervallen en regenwouden aan de vochtige oostzijde van het eiland, kunnen we Big Island met recht een uniek paradijs noemen die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie Hawaii!

In het Mauna Kea-observatorium vind je de grootste telescopen ter wereld. De Mauna Kea is overigens niet alleen het hoogste punt van Hawaii, maar met een hoogte van 10.203 meter ook de hoogste berg ter wereld. Doordat de oceaanbodem ter plekke ruim 6.000 meter diep ligt, steekt deze berg 'slechts' 4.207 meter boven zeeniveau uit.

Maui Hawaii 

Maui Hawaii is een van de mooiste in meest indrukwekkende eilanden van Hawaii. Het eiland met prachtige natuur, geweldige routes om te rijden en adembenemend mooie en schilderachtige stranden.

Maar ook gezellig shoppen en stappen doe je in dorpjes als Kihei, Kapalua en Lahaina. Alle mondiale topsurfers bezoeken de noordkust van Maui, op zoek naar de hoogste en ultieme golven ter wereld.

The Garden Isle eiland

Het noordelijkste en groenste eiland van de Hawaii archipel is Kauai. Niet verwonderlijk dat dit eiland de bijnaam 'the Garden Isle' draagt. Kauai is ook het oudste bewoonde eiland van de eilandengroep. Waimea Canyon, ook wel de 'Grand Canyon van de Pacific' genoemd, is met zijn ruim 900 meter diepe canyon een absoluut hoogtepunt van dit eiland. Liefhebbers van een stevige wandeling, komen in het Napali Coast State Park met zijn ongerepte natuur zeker aan hun trekken.

Molokai

Een kijkje in het traditionele (plattelands)leven van Hawaii vind je op Molokai. Net als het eilandje Lanai is Molokai niet echt toeristisch dus als je gaat voor rust en het authentieke en traditionele Hawaii, biedt dit eiland je alle mogelijkheden. Molokai kenmerkt zich door veel hoge kliffen en diverse mooie parken en parelwitte zandstranden. Zo vind je op dit eiland Papohaku Beach, een bijna 5 kilometer lang zandstrand, en daarmee een van de langste stranden op Hawaii. 

Vulkaan Hawaii

Absolute aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie Hawaii is de ingeslapen vulkaan Haleakala. Op de top van deze volkaan geniet je van een geweldige zonsopgang of zonsondergang met adembenemend mooi uitzicht over Maui en de naburige eilanden Hawaii en Oahu. 

Daal de vulkaan per mountainbike af over een uitdagend bochtige weg naar Hana, die leidt langs talloze watervallen, waaronder de absolute topper: de 'seven sacred pools'. Nog nooit was zwemmen onder natuurlijke watervallen zo indrukwekkend!

Een vakantie op Hawaii is een vakantie in het paradijs. Welk eiland of eilanden je ook kiest, de combinatie van overweldigende natuur, overdadige rust, parelwitte stranden en onvergetelijke indrukken bezorgen je hoe dan ook de reis van je leven!