Rondreis Pacific Northwest

Bekijk foto's

De mooiste rondreizen Pacific Northwest


Portland in Oregon is het ideale startpunt om je autorondreis door de staten Oregon en Washington te beginnen. Bekend van de populaire TV serie ‘Wie is de Mol’ is deze regio de laatste jaren erg in trek bij de Nederlanders.

Oregon en Washington zijn staten met een fantastisch mooie natuur en verrast door zijn veelzijdigheid. Bergen, bossen, uitgestrekte vlaktes en zelfs een stukje tropisch regenwoud. Vooral voor de actieve en ondernemende vakantieganger is een rondreis Pacific Northwest een must!

Afbeelding van 1587042919873 640
Lees meer
Pacific Northwest autorondreis

Pacific Northwest autorondreis

Tijdens deze 17-daagse autorondreis (15 nachten ter plaatse) ontdek je de schitterende noordwestkust, een...

 • Olympic NP
 • Oregon Coast
 • Crater Lake NP
 • Redwood NP
 • Seattle, Portland, San Francisco
 • 17 dagen
 • Vanaf € 2340
Afbeelding van Shunya Koide TfVi8OAsVLU Unsplash
Lees meer
Fly Drive Seattle

Fly Drive Seattle

Een Fly Drive Seattle is het perfecte begin van een reis door de Pacific Nortwest. Wij reserveren de...

 • 23 dagen
 • Vanaf € 1182
Afbeelding van Peter Bucks 4A56VJzKh2c Unsplash
Lees meer
Fly Drive Portland

Fly Drive Portland

Een Fly Drive Portland is het perfecte begin van je reis door de Pacific Nortwest. Wij reserveren de...

 • 23 dagen
 • Vanaf € 1098

Seattle

Naast Portland is Seattle ook een prima startplaats om je rondreis Pacific Northwest te maken. Seattle is bekend geworden vanwege de grote bedrijven die hier gevestigd zijn zoals Boeing en Microsoft. Ook is de stad bekend geworden vanwege de muziekscene met bekende bands zoals Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam.

Andere bezienswaardigheden die je niet kunt missen tijdens een rondreis Pacific Northwest zijn de Space Needle, Pike Place Market en Seattle Aquarium. Ook leuk om te bezoeken in de stad is National Park Seattle. 

Portland

Portland is de grootste stad van de staat Oregon en is erg vooruitstrevend en liberaal.
De stad kent vele parken en fietspaden. Forest park kun je niet missen en is niet alleen het grootste park van Portland maar ook het meest omvangrijk van de verenigde staten. Het park is ruim 2000 hectare groot en zeer geliefd door wandelaars. Pioneer Courthouse Square is ook een leuke plaats om te vertoeven tijdens een rondreis Pacific Northwest, hier worden vaak gratis concerten gegeven.

Andere bezienswaardigheden zijn: Portland Japanese Garden, Pittock Mansion en International Rose Test Garden.


Nationale Parken Pacific Northwest

In de regio bevinden zich 4 Nationale Parken, 1 in Oregon en 3 in Washington.

Crater Lake National Park

Crater Lake National Park bevindt zich in Oregon en is een van de meest beroemde kratermeren van de wereld. Crater Lake is met een maximale diepte van 594 meter ook het diepste meer van Amerika en een van de diepste van de wereld.

Olympic National Park

In Washington vind je het Olympic National Park, dit park lijkt op een regenwoud in de Amazone. Lake Crescent is een leuke plek voor een picknick of een boswandeling. De staat grenst in het noorden aan Canada waar je nog meer natuurschoon kunt ontdekken in het North Cascades National Park. 

Mount Rainier en Mount Hood

Mount Rainier en Mount Hood zijn stratovulkanen en torenen hoog boven het landschap uit. Mount Hood ligt ongeveer 70 km ten oosten van Portland en is met zijn hoogte van 3429 m de hoogste piek van de staat Oregon.
Mount Rainier is maar liefst 4392 m hoog. De berg en het omliggende gebied behoren tot het Mount Rainier National Park. Deze parken leveren prachtige uitzichten op die je niet kunt missen tijdens je rondreis Pacific Northwest. 

San Juan Islands

De San Juan Islands zijn de plek om orka's te spotten. De eilandengroep bestaat uit ca 170 eilanden. De hoogste berg van de San Juan Islands is Mount Constitution met 734 m. De eilanden zijn de laatste restanten van een bergmassief dat langzaam is weggezonken in het water, waardoor het landschap een heel eigen karakter heeft gekregen. Buiten het hoogseizoen komen er niet erg veel toeristen. Het is een bijzondere plek om te bezoeken.

Actieve rondreis Pacific Northwest

Dankzij de ruige natuur in de Pacific Northwest kun je hier meer dan goed een actieve vakantie hebben. Voor hikers, surfers, skiërs en fietsers is er bijvoorbeeld meer dan genoeg te beleven.

Beste reistijd om de Pacific Northwest te bezoeken

De beste reistijd om deze regio te bezoeken is van juni t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. Ideaal voor je vakantie Pacific Northwest