Cape Canaveral - Cocoa Beach

Space Coast van Florida

Bekijk foto's

Lanceerbasis van NASA, natuur en stranden!


Ruimtevaartliefhebbers opgelet! Cape Canaveral, central gelegen aan de – hoe kan het ook anders – Space Coast, is een van de belangrijkste lanceerbasissen van NASA. Vanaf deze basis werden onder andere raketten vanuit het Mercury-, Gemini- en Apollo-programma gelanceerd. Deze toonaangevende plek uit de geschiedenis is dus echt een must-visit tijdens je rondreis Florida. Ook ligt er genoeg natuur in de buurt en zijn de stranden dichtbij. Voor ieder wat wils dus!

Kies hier uw tour/excursie


8 bezienswaardigheden Cape Canaveral

De belangrijkste attracties in deze regio zijn het Kennedy Space Center en Air Force Space and Missile Museum. Deze plekken zijn dus absoluut een bezoek waard. Ben je niet zo geïnteresseerd in ruimtevaart? Geen probleem! In de omgeving ligt genoeg prachtige natuur waarin je lekker kunt wandelen en kajakken. Er zijn ook meerdere stranden op een steenworp afstand. Beleef Cape Canaveral tijdens een Florida Camper rondreis.

1. Kennedy Space Center

Dé attractie van Cape Canaveral: het Kennedy Space Center. Vanuit hier werden – en worden nog steeds – raketten de ruimte in gelanceerd. De basis dankt haar naam aan een bezoek van Kennedy net voor zijn dood in de jaren zestig, aangezien het zijn droom was om Amerika als eerste land op de maan te krijgen. Op het enorme terrein is er voor elke leeftijd iets te doen. Breng zeker een bezoek aan Rocket Garden. Hier staan nog enkele onderdelen van oude raketten die ook daadwerkelijk de ruimte in zijn geweest. Stop dan gelijk ook even bij Heroes and Legends, waar je de Astronaut Hall of Fame vindt. Kinderen kunnen hun hart ophalen in de pas gerealiseerde Planet Play, een enorme interactieve speeltuin. Als je er nog geen genoeg van hebt gekregen, kun je ook een behind-the-scenes tour boeken, waarbij je met een gids in een shuttlebusje toegang krijgt tot de meeste exclusieve plekken van het terrein.

2. Air Force Space and Missile Museum

Kun je geen genoeg van alle ruimtevaart attracties krijgen? Naast het Kennedy Space Center ligt het Air Force Space and Missile Museum. In het pas vernieuwde History Center kun je vooral meer leren over de geschiedenis van de Amerikaanse ruimtevaart. Er zijn verschillende tentoonstellingen met daarin echte voorwerpen die toebehoren tot gebruikte raketten. De toegang van het History Center is gratis! Op het terrein liggen ook een aantal lanceerplatformen. Deze zijn niet meer in gebruik, maar je kunt ze nog wel bekijken. Het museum is ook een belangrijke plek voor wetenschappers: uit de archieven wordt nog veel materiaal gebruikt voor (historisch) onderzoek.


3. Jetty Park

Jetty Park is een strandpark recht aan de Atlantische Oceaan. Normaal is dit een populaire locatie voor ‘rocket watchers’ op de dag van een lancering, maar je kunt hier ook heerlijk relaxen. Het park is het hele jaar door geopend en voor een klein prijsje heb je toegang tot dit mooie gebied. Je kunt hier aan je kleurtje werken, maar als je liever in beweging blijft, kun je hier ook kajakken of surfplanken huren. Over de vlonder kun je een strandwandeling maken. Breng ook zeker iets te eten mee, want verspreid door het park staan ‘grills’ die je kunt gebruiken. Kinderen kunnen zich vermaken in het water (strandwacht is aanwezig) of in de speeltuin.

4. Merritt Island National Wildlife Refuge

Heb je na het bekijken van al die raketten even behoefte aan wat natuur? Ga dan naar Merritt Island: National Wildlife Refuge. Dit stuk land is in de jaren zestig gereserveerd door de overheid om de bestaande natuur landschappen en haar bewoners te behouden en te beschermen. In dit park vind je duinen, zoetwatermoerassen en bossen. Hier leven veel verschillende diersoorten, waaronder vissen en alligators, maar ook lamantijnen en rivierotters. Vooral vogelspotters kunnen hier hun geluk op, dus neem zeker je camera mee. De beste kans om dieren te spotten is of héél vroeg ’s ochtends of nét voor zonsondergang.

5. Cocoa Beach Pier

Voor een ultiem vakantiegevoel moet je zeker een bezoek brengen aan Cocoa Beach Pier. Aan deze pier liggen meer dan twintig restaurants, bars en (souvenir)winkeltjes. Overdag kun je vissen vanaf de pier (zonder vergunning!). Of neem een surfles: in de ‘surf hoofdstad’ van de oostkust moet dit wel goedkomen. In de winkels vind je alles wat je nodig hebt (en meer) voor een ontspannen dagje strand. ’s Avonds kun je luisteren naar live-entertainment in de vorm van optredens van zangers en artiesten, terwijl je geniet van je drankje en je diner. Naast live-entertainment is er hier altijd wel iets te beleven, dus informeer ook zeker naar de georganiseerde evenementen bij aankomst.


6. The East Coast Surfing Hall of Fame

Ten zuiden van Cape Canaveral ligt het plaatsje Cocoa Beach. Dit strand is enorm populair onder de surfers en surfsters; zo erg zelfs dat de plek is omgedoopt tot ‘surf hoofdstad’ van de oostkust. Niet gek dus dat ze hier East Coast Surfing Hall of Fame hebben opgericht. Hiermee wil de surf gemeenschap toonaangevende personen in de surfwereld eren. Iedere twee jaar worden er nieuwe gezichten aan de lijst toegevoegd. Als je surfen of andere watersporten houdt, breng zeker even een bezoekje aan dit museum!

7. Parken

Ook in Cocoa Beach liggen een aantal ‘oceanfront’ parken. Deze parken zijn het hele jaar geopend en voor een kleine prijs kun je hier profiteren van voorzieningen, zoals douches en toiletten. In deze parken kun je niet alleen van de zon genieten, maar ook surfen, kajakken, vissen en strandwandelingen maken. Je kunt in sommige parken de benodigdheden voor surfen, vissen of kajakken ook huren. Alan Shepard Park, Sidney Fischer Park en Lori Wilson Park zijn voorbeelden van parken die recht aan het water liggen.

8. Thousand Islands Conservation Area

Vlakbij Cocoa Beach en gelegen aan Banana River ligt Thousands Islands Conservation Area. Natuurlijk zijn dit niet echt 1.000 eilandjes, maar het zijn er wel veel! Wat deze plek zo speciaal maakt, is dat je er alleen per boot kunt komen (de wandeling door de natuur vanaf Fourth Street South uitgezonderd). De kleine door gangetjes door het water maken dit gebied perfect voor een kajak- of kanotocht. Je kunt hier ook vissen of wilde dieren spotten. Gemotoriseerd (boot)verkeer is niet toegestaan in dit Amerikaans gebied.