Joshua Tree National Park

Where the high Mojave Desert meets the low Colorado Desert

Bekijk foto's
Hidden Valley Nature Trail Barker Dam Keys View Cholla Cactus Garden Skull Rock
  • Hidden Valley Nature Trail
  • Barker Dam
  • Keys View
  • Cholla Cactus Garden
  • Skull Rock

Indrukwekkende rotsformaties en bijna buitenaards aandoende landschappen.


Joshua Tree National Park is een park in de woestijn op zo’n drie uur rijden van Los Angeles allebei gelegen in de prachtige staat Californië. Hoewel een woestijn op het eerste gezicht misschien een ‘saai’ idee lijkt, is Joshua Tree dat absoluut niet! Het bijzondere aan dit park is dat het bestaat uit twee compleet verschillende ecosystemen. De Colorado Desert, ook wel de “Low Desert” genoemd, ligt op een diepte van ongeveer 900 meter, terwijl de Mojave Desert, de “High Desert”, veel hoger ligt. Waar de Colorado Desert veel weg heeft van een maanlandschap, zijn er in de Mojave Desert meer bebossing en hoge rotsen. Hieronder kun je lezen over wat er te doen is in Joshua Tree National Park, met daarbij een aantal must-see bezienswaardigheden. Joshua Tree National Park bezoeken kan ook met de Western Experience autorondreis, Taste The West Deluxe autorondreis, Western Impressions autorondreisCalifornia en Hawaii autorondreis of bekijk een overzicht van alle rondreizen door West-Amerika.


6 bezienswaardigheden in Joshua Tree National Park

Je kunt Joshua Tree National Park op een aantal manieren bezoeken. Je kunt een van de vele trails al hikend verkennen, maar het park heeft ook mooie routes om te rijden met de auto. Daarnaast is paardrijden een populaire en bovendien aparte manier om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes. Het park is ook geliefd bij bergbeklimmers, vanwege de vele rotsen die het park kent. Het is zelfs mogelijk om in Joshua Tree te kamperen!

1. Hidden Valley Nature Trail

In Joshua Tree National Park zijn er enorm veel wandelroutes, maar een van de bekendste is Hidden Valley. Hidden Valley Trail is een relatief korte route van ongeveer 1,5 kilometer. Over het algemeen is de route redelijk vlak, maar wel erg zanderig. De naam verklapt al waar je op weg naar toe bent: volgens de legende verstopten veedieven zich vroeger in deze ‘verborgen vallei’. Tijdens je wandeling loop je langs de hoge rotsen, waarbij borden langs de route je vertellen over de natuur die je tegenkomt. Vanwege die steile rotsen is deze route ook erg populair onder de klimmers. Aan het eind van de wandeling kom je op een picknickplek waar je even kunt genieten van de schaduw.

2. Barker Dam

De Barker Dam Trail is een wandelpad wat leidt naar, de naam zegt het al; de Barker Dam. De Barker Dam is rond 1900 gebouwd om water op te slaan voor mijnwerkers en vee. Eerst loop je tussen de hoge rotsen, die plotseling verdwijnen om plaats te maken voor dit reservoir. Dit meer is een goede plek om even uit te rusten, terwijl je vogels en andere dieren kunt spotten. Als je links langs het meer loopt, kom je uit bij de daadwerkelijke dam. Op de weg terug kom je nog langs een stuk woestijn gevuld met de befaamde Joshua Trees, dus vergeet geen camera mee te nemen! Die camera kun je ook goed gebruiken vlakbij het eind van de wandeling, als je langs een stuk rots komt met daarin eeuwenoude rotstekeningen gegraveerd.


3. Keys View

Op Keys View waan je je in Mexico. Letterlijk, want als je geluk hebt, kun je bij helder weer vanaf dit uitkijkpunt op de Little San Bernardino Mountains, Signal Mountain in Mexico zien liggen! Het bezoeken van Keys View is dus onmisbaar bij een bezoek aan Joshua Tree, omdat het met zijn panoramische uitzichten een mooie fotogelegenheid biedt. Maar het is het ook zeker waard om een verrekijker mee te nemen naar dit uitkijkpunt. Er zijn namelijk nog genoeg andere oriëntatiepunten te ontdekken. Je kunt vanuit hier de beroemde San Andreas breuklijn zien, die onder je in de Coachella Valley zichzelf uitstrekt tot aan de Salton Sea. In de verte kun je ook nog San Gorgino Mountain zien, misschien zelfs wel met een besneeuwde top! Als je goed zoekt, kun je ook de stad Palm Springs in de verte zien liggen.

4. Cholla Cactus Garden

De Cholla Cactus Garden is een must-visit in het park. Hoewel dit een relatief klein stuk park is, is het absoluut de moeite waard om hier even te stoppen. In deze tuin loopt een vlonder van ongeveer een kilometer door allerlei verschillende bloemen en planten, waaronder de befaamde “Teddybear Cholla Cactus”, te herkennen aan kleine gele takjes en een donkere stam. Hoewel de naam misschien lief klinkt, is de plant dit niet! De National Park Service adviseert daarom met klem om de plant niet aan te raken. De stekels van deze cactus blijven bij de minste of geringste aanraking al aan je huid plakken en het doet erg veel pijn om ze weer te verwijderen.


5. Cottonwood Spring Oasis

Cottonwood Spring Oasis is een verstopt pareltje in het midden van de woestijn, ongeveer 11 kilometer vanaf de zuidelijke ingang. Zoals de naam al weggeeft, is dit een oase. Wat Cottonwood Springs zo bijzonder maakt, is de plotselinge verandering van het landschap. De uitgedroogde woestijn maakt plaats voor een begroeide open plek. Vroeger werd deze waterbron gebruikt door de Cahuilla-indianen. Later werd het water gebruikt door mijnwerkers voor hun goudmolens. Hoewel de oase het startpunt is van meerdere wandelingen van verschillende niveaus, is het ook een van de beste plekken van het park om vogels te spotten. Het is een prachtige plek om even uit te rusten en te genieten van alle goud- en bruinkleuren van de palmbomen rondom de oase.

6. Skull Rock

Tijdens je bezoek aan Joshua Tree National Park moet je even tijd vrijmaken voor een korte stop bij Skull Rock, gelegen aan Park Boulevard, de hoofdweg van het park. Door erosie door de jaren heen is deze grote steen steeds meer gaan slijten, met als gevolg dat de steen nu twee grote gaten aan de onderkant. Hierdoor lijkt net de steen net een schedel! Als je zin hebt om langer te wandelen, ligt er bij Skull Rock ook een kort wandelpad van ongeveer drie kilometer.

Joshua Tree National Park kamperen

Veel mensen blijven ook een of meerdere nachten slapen in het park op een van de kampeervelden, vaak in combinatie met een langere wandeling. Dit is een prachtige ervaring om optimaal van het park te kunnen genieten tijdens uw reis door Amerika. In totaal heeft het park acht kampeervelden, verspreid door het hele park heen. De prijs om te blijven slapen ligt aan het aantal voorzieningen en plekken op het veld, maar het maximale bedrag per nacht is $25. De kampeervelden zijn het drukst bezet vanaf eind september tot eind mei.

Veelgestelde vragen over Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is vooral bekend om de aparte flora en fauna die hier te vinden is, met in het bijzonder natuurlijk de ‘yucca brevifolia’ oftewel de Joshua Tree. Deze aparte boom zou zo thuis kunnen horen in een verhaal van Dr. Seuss. Daarnaast maken de twee compleet verschillende woestijnlandschappen het ervaren van de omgeving in Joshua Tree National Park een unieke beleving.

Nee, het is niet gevaarlijk in Joshua Tree National Park. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden: Het is een park midden in de woestijn, dus de temperaturen kunnen flink oplopen. Het is dus belangrijk om altijd genoeg water bij te hebben, want er zijn in het park zelf maar een beperkt aantal plekken om water te halen. Daarnaast moet je jezelf goed beschermen tegen de zon door het dragen van geschikte kleren en het gebruik van zonnebrand. Ook zul je merken dat er weinig tot geen mobiel bereik is in het park, houd hier dus rekening mee! Hoewel de National Park Service hun best doet om de veiligheid van bezoekers te garanderen, ben je uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Overschat jezelf dus niet!

Hangt er helemaal vanaf wat je wilt doen. Als je ook een paar wandelingen wilt doen, zouden we zeker een nachtje aanbevelen. (dus volle dag daar)
Als je alleen de uitzichtpunten wilt doen met de auto, is een halve dag genoeg tijd.

Jazeker! Er zijn genoeg wandelroutes in Joshua Tree National Park, variërend van makkelijkere routes (zoals Hidden Valley Trail en Barker Dam Trail) tot geavanceerdere routes (zoals Boy Scout Trail en California Riding and Hiking Trail).

In Joshua Tree National Park zijn er tal van kampeermogelijkheden. Er zijn in totaal acht verschillende kampeervelden verspreid door het hele park. Bij bijvoorbeeld Cottonwood Springs en Black Rock liggen kampeervelden met tussen de vijftig en honderd plekken. Deze kampeervelden zijn erg populair, dus het is belangrijk om op tijd te boeken! Als je liever niet ergens aan gebonden zit, zijn er ook drie campings die werken op een ‘first come, first serve’ basis. Onthoud dat ook deze campings extreem populair zijn tussen september en mei. Het wordt aangeraden om zo vroeg mogelijk in de week te komen om zeker te zijn van een plaatsje.