Rondreis Deep South

Bekijk foto's

De mooiste rondreizen door de Deep South


Gaat je voorkeur uit naar muziek? Bezoek dan het diepe zuiden van Amerika. Tijdens je Rondreis Deep South ervaar je een zwoele cocktail van muziek, lekker eten, historie en overweldigende natuur. Huur een auto en ontdek de prachtige Mississippi Delta, breng een bezoek aan New Orleans met de levendige bars vol jazzmuziek, ga naar Memphis voor de Bluesmuziek of bezoek Nashville voor de countrymuziek. Wat je ook in jouw vakantie zoekt, de rondreis Deep South biedt het allemaal!

Magic of the South autorondreis

Deze 16-daage autorondreis (14 nachten ter plaatse) door maar liefst 6 staten is de perfecte kennismaking met het Diepe Zuiden. Laat je in dit unieke gebied betoveren door muziek, geschiedenis, natuur, lekker eten en de beroemde zuidelijke gastvrijheid.

 • Savanna, Charleston
 • Nashville
 • Memphis
 • Vicksburg
 • New Orleans
 • 16 dagen
 • Vanaf € 1898

Bluegrass & Bourbon Trail autorondreis

Tijdens deze 12-daagse autorondreis door Tennessee en Kentucky zie je Elvis Presley’s Graceland, het nachtleven in Beale Street, het historische treinstation van de Chattanooga Choo Choo, de Jack Daniel’s Distillery en het indrukwekkende Great Smoky Mountains National Park.

 • Memphis, Nashville
 • Jack Daniel’s Distillery
 • Great Smoky Mountains NP
 • Lexington, Kentucky
 • Louisville, Kentucky
 • 11 dagen
 • Vanaf € 1423

Atlanta en Savannah

Atlanta is de hoofdstad en tevens grootste stad van de staat Georgia. Atlanta is het perfecte startpunt van je rondreis Deep South. Verblijf een paar dagen in Atlanta en breng een bezoek aan World of Coca Cola of aan het CNN Center.
Atlanta is ook een plaats waar veel films en series worden opgenomen. Spot de bekende punten als je door de stad loopt. Atlanta kent ook een paar belangrijke musea die leuk zijn te bezoeken tijdens je rondreis Deep South: het High Museum of Art en het National Center for Civil and Human Rights.

Savannah is een historisch stadje ten zuiden van Atlanta. Met een koets kun je hier een ritje door de stad maken en de koloniale huizen bewonderen.

Nashville

Nashville wordt ook wel de hoofdstad van de countrymuziek genoemd. Dolly Parton is een beroemde country zangeres afkomstig uit Nashville. Ook leuk om te bezoeken tijdens je rondreis Deep South: het Dollywood Theme Park.

Leuk is om overdag en in de avond op Broadway te lopen en de diverse bars te bezoeken waar live bands spelen. Een must is een bezoek aan het Grand Ole Opry. Dit was vroeger het bekendste wekelijkse country-muziekprogramma. 

Memphis

Beale Street in Memphis wordt gezien als de plek waar de blues is ontstaan. In Memphis is Sun Records gevestigd waar een aantal grote namen in de muziekwereld hun carrière begonnen zoals Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis , Johnny Cash en Roy Orbison. In Memphis staat ook de mansion van Elvis Presley: Graceland. Je kan hier een hele dag vertoeven en de echte Elvis-fans zijn hier al meerdere malen geweest.

Memphis ademt muziek. Dit kan je terugvinden in diverse musea die leuk zijn om te bezoeken tijdens een rondreis Deep South: Stax Museum of American Soul Music, Rock ‘n Roll Museum en het Johnny Cash Museum.

Clarksdale

Tijdens je rondreis door de Deep South moet je zeker een bezoek brengen aan Clarksdale. Clarksdale is de authentieke geboorteplaats van de Delta Blues.

Bezoek het Delta Blues Museum en ga naar in de avond live bluesmuziek luisteren in de beroemde Ground Zero Blues Club. Morgan Freeman is mede-eigenaar van deze blues-club! Andere bekende blues muzikanten uit Clacksdale zijn: Robert Johnson, Super Chikan en Muddy Waters.

New Orleans

New Orleans is de hoofdstad van Louisiana en tevens de geboortestad van Jazz. In het beroemde French Quarter kun je op elke hoek van de straat live muziek vinden. Het grootste feest van het jaar is de Mardi Gras; de Amerikaanse versie van ons Nederlandse carnaval. Een belangrijk punt in New Orleans is Jackson Square, een plein dat gelegen is net naast French Quarter. In Frenchmen Street kun je in de avond de beste live muziek vinden. 


Beste reistijd Deep South

De beste reistijd om door de staten van de Deep South te reizen is in de zomer of de herfst. De winters zijn zacht en in sommige gedeelte kun je sneeuwval tegenkomen.
Ook kunnen sommige gebieden geteisterd worden door regenbuien en tornado’s.

Nationale Parken in de Deep South

Tijdens een rondreis Deep South vind je een aantal nationale parken. Een belangrijk en schitterend Nationaal Park is The Great Smoky Mountains National Park. Dit park kun je vinden in het oosten van de staat Tennessee en is erg mooi en bergachtig. In Virginia bevindt zich het Shenandoah National Park, dit park is gelegen op een bergrug van de Blue Ridge Mountains en is lang en smal.

Naast deze nationale parken kent de Deep South ook andere prachtige natuurfenomenen. Zo loopt de Mississippi rivier van het noorden tot het zuiden van de Verenigde Staten.

Culinaire keuken van de Deep South

In New Orleans kun je kennismaken met de wereldberoemde Cajunkeuken. Maar ook in andere delen van de Deep South kun je lekker eten, denk dan vooral aan verse vis en krab aan de kust. Dit eten wordt geserveerd met de kenmerkende ‘Southern Hospitality’ die je zeker vaker zult ervaren tijdens je rondreis Deep South.

Geschiedenis Deep South

De Deep South is onlosmakelijk verbonden aan de tijd van de katoenplantages en slavernij. Dit ging ten koste van de zwarte bevolking. In het gebied rond de Mississippi tussen Baton Rouge en New Orleans kun je nog authentieke plantagehuizen bezoeken uit deze tijd. Als je geïnteresseerd bent in burgerrechten en Martin Luther King kun tijdens je vakantie Deep South diverse monumenten en musea bezoeken.