Big cities, beautiful nature and great adventure!


Bruisende wereldsteden als New York City, Chicago, Philadelphia en Washington D.C., maar ook de wereldberoemde watervallen van Niagara Falls en het bijzonder charmante Lancaster County en de meren rond Michigan en Chicago. Een vakantie Oost-Amerika biedt eigenlijk alles.

kies hier uw favoriete hotel

Kies hier uw tour/excursie


Mooiste plekken Oost-Amerika

Oost Amerika wordt gevormd door de staten District of Columbia, Illinois, Indiana, Pennsylvania, Maryland, Michigan, New York, Ohio en Wisconsin. Veel mensen denken vooral aan New York City als hoogtepunt van dit gebied, maar alle staten hebben hun eigen unieke highlights en bezienswaardigheden die ze meer dan de moeite van het bezoeken waard maken. En omdat je binnen enkele uren reizen altijd wel van de drukke steden middenin overweldigende natuurgebieden kunt zijn of andersom, is een vakantie Oost-Amerika met recht een vakantie voor iedereen!

Indian Summer

Vanwege de imposante kleurenpracht van de natuur in de Indian Summer is het najaar voor natuurliefhebbers de ideale periode om een vakantie Oost-Amerika te bezoeken. Rijd urenlang door de meest intense herfstkleuren en geniet van het unieke uitzicht. Ook de temperatuur van gemiddeld 20 graden maakt het najaar, net als het voorjaar overigens, een perfecte tijd om dit deel van de Verenigde Staten te ontdekken. 

Magische grotten in Oost-Amerika

Apostle Islands National Lake Shore in Wisconsin moet je eigenlijk minimaal twee keer bezoeken: in de winter en in de zomer. Dit beschermd deel van Lake Michigan bestaat uit 21 eilanden, stranden en bossen. Door erosie zijn talloze grotten ontstaan in de kleurrijke rotsen, die door weer, wind en golfslag een bijzonder uiterlijk hebben gekregen. In de zomer prima per kajak te bezichtigen en in de winter wandel je door de imposante ice caves die ontstaan. 

Water, natuur en stad

Liefhebbers van water kunnen op vakantie Oost-Amerika hun hart op veel plaatsen ophalen. Talloze meren en rivieren bieden alle mogelijkheden om te genieten aan en op het water. Zoals in Cleveland (Ohio), dat net als Buffalo aan Lake Erie ligt. Ontspan aan het water, geniet van de natuur of verken de stad. Je vindt hier de perfecte mix voor jouw vakantie. 

Great Lakes State

Aansluitend wordt de staat Michigan bijna helemaal omringd door het water van Lake Michigan en Lake Huron. Met ruim elfduizend grote en kleine meren binnen de grenzen mag Michigan zich met recht ‘Great Lakes State’ noemen. Hier is water nooit ver weg!

Pak vanuit het pittoreske St. Ignace de veerboot naar Mackinac Island, waar auto’s niet toegestaan zijn en de mensen zich met paard en wagen verplaatsen. Dit geeft niet alleen een gevoel van rust, het brengt je ook terug naar vroegere tijden. Een unieke ervaring tijdens je vakantie Oost-Amerika.

Adembenemende zandduinen, unieke flora en fauna en vele diepblauwe meren vind je in Sleeping Bear Dunes National Park. Wil je meer actie op het water tijdens je vakantie Oost-Amerika? Dat kan! Waterskiën, kajakken, varen, zwemmen of vissen, Michigan brings it all.

Wil je jouw reis beginnen met een bezoek aan een van de indrukwekkende metropolen in de regio? Start dan bijvoorbeeld in Washington D.C. met zijn politieke en culturele historie en kijk of ‘Mister President’ in het Witte Huis is. Of bezoek Philadelphia, een stad met eveneens een bijzonder rijke geschiedenis, die je bijvoorbeeld in de Independence Hall kunt ervaren.


Historie en politiek Oost-Amerika 

Wil je jouw vakantie Oost-Amerika beginnen met een bezoek aan een van de indrukwekkende metropolen in de regio? Start dan bijvoorbeeld in Washington D.C. met zijn politieke en culturele historie en kijk of ‘Mister President’ in het Witte Huis is. Of bezoek Philadelphia, een stad met eveneens een bijzonder rijke geschiedenis, die je bijvoorbeeld in de Independence Hall kunt ervaren.

Immigranten

Vind de roots van de Nederlandse immigranten in het plaatsje Holland met zijn Holland Museum en de Holland Farmers Market. Hoe leuk is het om als Nederlander het plaatsje Holland te bezoeken tijdens een vakantie in Oost-Amerika?

Meer Amerikaanse historie vind je in Grand Rapids, in het Gerald R. Ford Museum, gewijd aan de 38e president van de USA.

Dat ook de Fransen in het verleden hun invloed hadden in deze regio zie je terug in stadjes als Marquette en Charlevoix. En in Flint zie je de restanten van de eens zo florerende auto-industrie in deze stad.

Bezoek Amish in Oost-Amerika

Nappanee is – net als Lancaster County in Pennsylvania – een mooie plek om kennis te maken met de Amish en de manier waarop zij hun leven hebben ingericht. Paard en wagen die tussen de auto’s hun weg vinden en veel oude panden bepalen het vaak straatbeeld. Je voelt je te gast in de historie van Amerika.

Datzelfde geldt voor Gettysburg, waar in 1863 de grootste veldslag van de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsvond. In de heuvels rondom deze stad, verklaard tot nationaal monument, zijn gigantische begraafplaatsen die herinneren aan deze zwarte dagen, waarbij zo’n 51.000 soldaten het leven lieten. Een indrukwekkende plek.

Burgeroorlog

Ook het stadje Frederick in Maryland staat vooral bekend door de Burgeroorlog en zijn Historic District, dat maar liefst 40 blocks meet. Op slechts een uur rijden van Washington D.C. een mooi uitstapje tijdens een citytrip op je vakantie Oost Amerika.


Bezienswaardigheden tijdens Vakantie Oost-Amerika

Tijdens je vakantie Oost-Amerika bezoek je iconische steden zoals New York, Philadelphia, Baltimore, Chicago en Washington DC. Ook qua natuur heeft Oost-Amerika een hoop te bieden zoals de wereldberoemde Niagara Falls en de meren rond Michigan en Chicago. Een vakantie Oost-Amerika biedt een variatie van alles en je zult je niet snel vervelen!

New York 

Dat New York City veruit de grootste trekpleister van de staat is, mag duidelijk zijn. Toch biedt de staat New York veel meer dan de The Big Apple alleen. Wat dacht je van Niagara Falls, de overweldigende watervallen. Ervaar de kracht van het water tijdens een rondvaart en geniet van het spectaculaire uitzicht. Maar ook een bezoek aan Rochester - met onder andere het fotografiemuseum in het George Eastman House - aan de zuidoever van Lake Ontario is de moeite zeker waard. Net als het imposante Adirondack Mountains NP. Een gebergte met maar liefst 42 bergtoppen hoger dan 1.200 meter en overweldigende natuur op de flanken en in de dalen. Aan de noordoever van Lake Erie vormt Buffalo de poort naar Canada. Een bezoek aan deze stad is goed te combineren met een bezoek aan Niagara Falls.

Indy 500

De staat Indiana heeft in zijn ontwikkeling veel profijt gehad van zijn centrale ligging. Hoofdstad Indianapolis lag in het hart van de ‘industriële as’ tussen New York en Chicago en werd al snel een belangrijk knooppunt. Dat Indianapolis dat nog steeds is, bewijst de fraaie skyline wel met zijn mix van historische en moderne gebouwen.

Centraal in de stad ligt Memorial Circle waaraan het Soldiers' and Sailors' Monument ligt. Andere highlights in de stad zijn onder andere de Indianapolis Zoo, Indiana World War Memorial Plaza en de bijna 200 stadsparken, musea en historische districten. Maar misschien het meest bekend is de stad wel vanwege de jaarlijkse Indy 500 autoraces!

Ook South Bend in Indiana is een bezoekje meer dan waard. Zo kent South Bend meerdere bijzonder fraaie en indrukwekkende bouwwerken die je kunt bezoeken, zoals de Basilica of the Sacred Heart en de University of Notre Dame. Of duik in de historie van een inmiddels verdwenen automerk in het Studebaker National Museum.

Wisconsin 

Wisconsin is de melk- en kaasstaat van Amerika. Hoofdstad Madison wordt wel de ‘most livable city’ van het land genoemd. Waarschijnlijk te danken aan de relaxte sfeer die in deze universiteitsstad hangt. Hoewel Milwaukee niet de hoofdstad is van Wisconsin, is het wel de meest bevolkte stad van de staat. De geboortestad van de mannen achter de Harley Davidson motoren en de thuishaven van een van de grootste muziekfestivals ter wereld. Net buiten de stad waan je je tijdens het Kermis Dutch Festival in Little Chute even in Nederland.

Liefhebbers van architectuur kunnen in Spring Green Taliesin en het landgoed van de bekende architect Frank Lloyd Wright bezoeken.

Route 66

Richting het westen van Oost-Amerika ligt Chicago, ook wel bekend als The Windy City. Aan de zuidwestoever van Lake Michigan biedt deze bruisende stad wereldberoemde architectuur en een overvloedig aanbod aan cultuur, kunst en muziek. Maar de stad Chicago, in de staat Illinois, is ook bekend als startplaats van de befaamde Route 66 naar die uiteindelijk in Los Angeles eindigt. 

Diezelfde Route 66 loopt ook door Springfield. Een stadje dat het bezoeken zeker waard is. Niet alleen is het de ‘Gateway to the Great Outdoors’, je vindt er veel historische gebouwen en musea die je terugnemen naar de tijd van de pioniers.

Openluchtmuseum

Vanwege de geweldige mix van historische gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw en glinsterende wolkenkrabbers mag Philadelphia wel als een openluchtmuseum omschreven worden. De stad is de bakermat van de Amerikaanse historie, maar ook van de befaamde ‘Philly Cheese Steak’. Een broodje met warm vlees, paprika, ui en heel veel kaas. Die moet je geproefd hebben!

Ook Pittsburgh is een bezoekje waard. De stad met maar liefst 446 bruggen, waarvan alle exemplaren die downtown met de overige wijken verbinden, geel van kleur zijn. Of beter gezegd Aztec Gold, samen met zwart de officiële kleuren van Pittsburgh. Afgeleid van de strepen op het uniform van de naamgever van de stad: William Pitt, de Brit die Fort Duquesne tijdens de zevenjarige oorlog bevrijdde van de Fransen.

Annapolis

Een andere parel die je in Maryland kunt bezoeken tijdens je vakantie Oost-Amerika – en nog dichterbij ‘Capital City’ ligt – is Annapolis. Gelegen aan het water biedt de ‘zeilhoofdstad van Amerika’ volop mogelijkheden om te genieten van watersport, shoppen, heerlijk eten en drinken, historie en mooie natuur.

En daarmee belichaamt het eigenlijk alles wat Noordoost-Amerika te bieden heeft. Dus huur een auto of camper en ontdek deze historische en avontuurlijke regio!