Rondreis Florida

Bekijk foto's

De mooiste rondreizen door Sunny State Florida


Florida is een mooie en heerlijke staat om per auto te verkennen! De afstanden zijn wat minder groot als West Amerika, maar ook in Florida kan je een goede Amerika rondreis maken.

Rondreis Florida met kinderen

In de omgeving van Orlando kan je als gezin verblijven in een deluxe villa met meerdere slaapkamers. Alles is erop gericht om het gezinnen met kinderen naar de zin te maken. Vanuit Orlando kun je dagtripjes maken naar bijv Cape Canaveral en lunchen met een astronaut of je kan een bezoek brengen aan de mooie brede zandstranden aan de Golf van Mexico.

Best of Florida autorondreis

Autorondreis 10 dagen/8 nachten Amerika, aankomst & vertrek Miami

 • Miami South Beach
 • Florida Keys
 • Everglades
 • Gulfcoast Florida
 • Orlando
 • 10 dagen

South Florida Explorer autorondreis

Autorondreis 12 dagen/10 nachten Amerika, aankomst & vertrek Miami

 • Miami South Beach
 • Florida Keys
 • Everglades
 • Gulfcoast Florida
 • Orlando
 • 12 dagen

Florida Deluxe autorondreis

Autorondreis 12 dagen/10 nachten Amerika, aankomst & vertrek Miami

 • Miami South Beach
 • Florida Keys
 • Everglades
 • Gulfcoast Florida
 • Orlando
 • 12 dagen

Rondreis Florida

Je kunt je rondreis Florida beginnen in Tampa, hier zijn in de zomer dagelijks directe vluchten naar met Delta. Tampa, gelegen aan de Tampa Bay heeft veel te bieden voor de bezoeker en is een must om te bezoeken tijdens je rondreis. Bezoek het pretpark met de hoogste en snelste rollercoasters ter wereld: Busch Gardens Tampa Bay. Of neem deel aan een van de piraten parades ter ere van piraat Jose Gaspar die vroeger Tampa veroverde met zijn piratenschepen.

Vanuit Tampa is het een korte rit naar Crystal River, waar je met zeekoeien kan gaan zwemmen. De zoetwaterbronnen trekken van november t/m maart honderden manatees (zeekoeien).

Zet je rondreis voort richting het zuiden van Florida

Vanuit Crystal River vervolg je de rondreis Florida richting het zuiden en stop je vervolgens in Tarpon Springs. Het Griekse plaatsje in Florida, beroemd om ’s werelds beste sponzen. Ook vind je hier de beste Griekse restaurants, markten en bakkerijen.

Verder richting het zuiden van Florida vind je steden zoals Clearwater, Saint Petersburg, Sarasota, Fort Myers en Naples. Al deze steden liggen aan de Golf van Mexico en herbergen prachtige witte brede zandstranden. In de buurt van Fort Myers heb je Sanibel Island en Captiva Island, hier liggen mooie resort en hotels voor je ultieme USA rondreis.

Ontdek de veelzijdige stad Miami

Vanuit Naples rijd je door het Everglades National Park richting Miami! Leuk is om op de Everglades een tocht te maken met een airboat, je kan op deze manier veel dieren spotten zoals de Amerikaanse Alligator, slangen, de arend en de Florida panter.

Bezoek South Beach in Miami en ga lekker relaxen op het strand. Miami South Beach is het trendy gedeelte van Miami met vele restaurantjes en barretjes. Ga onder het genot van een cocktail lekker aan Ocean Drive zitten en zie alle Ferrari’s en Lamborghini’s aan je voorbij trekken.

Vanuit Miami Beach is het eenvoudig de Florida Keys te bezoeken. De Florida Keys zijn een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes. Het laatste bewoonde eiland, Key West, is slechts 150 km van Cuba verwijderd. Een rit naar Key West is adembenemend mooi, het is net of je uren over het water rijdt door middel van bruggen die alle eilanden met elkaar verbinden. Zeker een aanrader om tijdens de rondreis Florida te bezoeken.

Rijd langs de Atlantische ooskust

Aan de oostkust (Atlantische kust) is het nog de moeite waard om een bezoek te brengen aan Fort Lauderdale, West Palm Beach en Daytona Beach.

In de buurt van Cocoa Beach bevindt zich het Kennedy Space Center, dit is de lanceerbasis en een ruimtevaartcomplex van NASA bij Cape Canaveral. Vanaf deze locatie werden in het verleden de Apollo vluchten voorbereid en de Spaceshuttles gelanceerd.

Zet je rondreis Florida door richting de oostkust. Aan de oostkust vindt je ook nog Saint Augustine. Deze plaats werd in 1565 gesticht door de Spanjaarden en is daarmee de oudste, continue bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staren. Het 144 blokken grote Historic District is een groot openluchtmuseum.

Orlando, de stad van de attractieparken

Ongeveer 50 mijl landinwaarts van het Kennedy Space Center ligt Orlando. Orlando is zeer bekend vanwege de aanwezigheid van Walt Disney Word en andere pretparken zoals Universal Studio’s en SeaWorld. Een must visit tijdens je rondreis Florida.

De duur van je rondreis door Florida

In 2 weken tijd kan je een mooie rondreis maken door Florida en veel bezienswaardigheden zien. Uiteraard kun je ook langer blijven en bij 3 weken zou je ook nog het gebied ten noorden van Orlando kunnen bezoeken. Hier bevinden zich vele meren en kan je wandelen, fietsen of kanovaren.