Sequoia & Kings Canyon National Park

Bezoek de General Sherman boom!

Bekijk foto's
Tunnel Log Moro Rock Crystal Cave Sequoia National Forest Mount Whitney
  • Tunnel Log
  • Moro Rock
  • Crystal Cave
  • Sequoia National Forest
  • Mount Whitney

Torenhoge sequoia’s van gemiddeld meer dan 70 meter hoog !


Sequoia National Park en Kings Canyon National Park zijn twee nationale parken in het zuidoosten van Californië. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen, worden ze als één groot park beheerd. De parken zijn vooral bekend om hun torenhoge sequoia’s. De bomen zijn hier gemiddeld meer dan 70 meter hoog! De parken werden in het begin van de twintigste eeuw geïnstalleerd om het behoud van deze prachtige bomen te garanderen. Omdat beide parken maar beperkt met de auto toegankelijk zijn, is het park populair onder wandelaars en natuurliefhebbers. Hieronder kun je wat lezen over de mooiste bezienswaardigheden van de parken in West-Amerika. Bekijk ook onze Western Experience autorondreis of Highlights of the West Camper rondreis

Rondreizen waarin je Sequoia & Kings Canyon National Park gaat bezoeken !


5 bezienswaardigheden in Sequoia & Kings Canyon National Park

De parken zijn vooral bekend om hun rust, omdat veel delen van het park met de auto niet toegankelijk zijn. Hierdoor is het een walhalla voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn ontelbaar veel ‘trails’ die variëren in moeilijkheidsgraad. Als je van wandelen, kamperen en eventueel bergbeklimmen houdt, is een bezoek aan dit park absoluut een aanrader!

1. Tunnel Log

Tunnel Log is eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Op Crescent Meadow Road viel in 1937 een sequoia met een lengte van meer dan 80 meter om waardoor hij de hele weg blokkeerde. Waarom de boom precies omviel, is nooit helemaal duidelijk geworden. De weg was een jaar lang afgesloten, totdat men besloot een gat in de boom te zagen, zodat je er met de auto weer door heen kon rijden. Het gat in de boom, die een omvang van meer dan zes meter heeft, heeft een oppervlakte van vijf bij twee meter. Het is natuurlijk hartstikke leuk om hier even te stoppen om een foto te maken, om er vervolgens door heen te rijden met de auto of door heen te wandelen! Ook als je auto hoger is dan vijf meter, kun je er via een omweggetje langs rijden.

2. Moro Rock

Moro Rock is een granieten top in Sequoia Park. Hoewel er meerdere van dit soort reusachtige granieten toppen zijn in het park, is Moro Rock de grootste; en misschien ook wel de mooiste! Een pad van 350 treden leidt je naar de top van dit uitkijkpunt, waar je een prachtig uitzicht hebt over het park. Moro Rock is een must-visit; alleen al omdat het punt heel makkelijk te bereiken is met de auto. En misschien klinkt ‘350 treden’ als een kort klimmetje, maar vergis je niet! Het is aan te raden om de tijd te nemen. Niet alleen is dit pad druk bezocht, maar dit steile pad ligt ook op een flinke hoogte, dus de lucht kan hier soms ijl zijn. Toch is het absoluut de moeite waard om naar boven te klimmen om te genieten van het adembenemende uitzicht!


3. Crystal Cave

Hoewel dit park bekend staat om zijn prachtige uitzichten met granieten bergtoppen en metershoge bomen, is Crystal Cave ook zeker een aanrader. Na een korte wandeling kom je aan bij deze marmergrot, die tussen Ash Mountain en Giant Forest in ligt. In de grot zelf vind je ijspegel-achtige rotsformaties en kleine riviertjes. Belangrijk om te onthouden is dat je deze grot alleen met een gids kunt bezoeken. Er zijn verschillende rondleidingen; van makkelijkere en kortere rondleidingen voor het hele gezin tot meer geavanceerde rondleidingen die wat langer duren. Deze rondleidingen worden enkel gegeven in de zomer omdat het anders te koud wordt in de grot. Zelfs dan wordt aangeraden om een jas mee te nemen, want het is er gemiddeld 9 °C! Om zeker te zijn van een plekje, kun je de tickets al vanaf 30 dagen van te voren bestellen op de website; of ter plekke kopen in een van de bezoekerscentra in het park. Je kunt géén tickets bij de grot zelf kopen!

4. Sequoia National Forest

Als je naar Sequoia National Park gaat, kan een bezoek aan Sequoia National Forest niet ontbreken. In dit bos staan meer mammoetbomen dan ergens anders ter wereld! Deze bomen worden daarom beschermd in een speciaal daarvoor opgericht monument (Giant Sequoia National Monument) en ze worden verzorgd door de U.S. Forest Service. In het bos zijn veel verschillende wandelroutes waar je uit kunt kiezen, maar is het ook mogelijk om vanuit de auto een indruk te krijgen van de schoonheid die het park te bieden heeft. Je kunt dan over de Sherman Pass rijden, een van de bergroutes in de Sierra Nevada. Houd er rekening mee dat deze weg in de wintermaanden gesloten is vanwege sneeuwval!


5. Mount Whitney

Mount Whitney is met haar 4421 meter het hoogste punt van het Amerikaanse vasteland. Deze berg ligt helemaal in het oosten van het park. Het is een walhalla voor de echte ‘thrill-seekers’: de zware wandeling van 36 kilometer naar de top is alleen voor ervaren bergbeklimmers. Je kunt de berg daarom alleen beklimmen door jezelf aan te melden voor een toegangsbewijs. In de zomer is het echter zo druk dat je door middel van een loterijsysteem te horen krijgt of je daadwerkelijk de berg mag beklimmen. Dit is een zware tocht! Een ervaren klimmer doet meestal twee tot vier dagen over de beklimming. Dit komt met name door het enorme hoogteverschil, en niet te vergeten de smalle doch steile rotsachtige paadjes. Gelukkig is het ook mogelijk om vanuit je auto te genieten van Mount Whitney. Houd wel rekening met de Great Western Divide, een rij bergen die vanaf de meeste parkwegen het zicht blokkeert. Voor het mooiste uitzicht kun je het beste richting Whitney Portal rijden; of naar bij het plaatsje Lone Pine nabij het Interagency Visitor Center, vlak buiten het park.

Veelgestelde vragen over Sequoia & Kings Canyon National Park

Beide parken staan vooral bekend om hun mammoetbomen. Echter kent Kings Canyon National Park ook vele diepe ravijnen, waar Sequoia National Park een bergachtiger landschap heeft.

Belangrijk om te onthouden is dat er géén directe weg van het ene park naar het andere park zelf loopt. Je zult dan eerst via Grant Grove Visitor Center moeten rijden. De ervaring leert dat vanaf de ene stop in Kings Canyon tot de volgende stop in Sequoia ongeveer 100 kilometer rijden is; dus het is verstandig om hier een tot twee uur voor uit te trekken.

Dit is mogelijk, maar je zult dan vooral in de auto zitten. De parken zijn immers enorm groot: je kunt meer dan drie uur achter elkaar rijden en nog steeds in het park zijn. Als je meer wilt genieten van de omgeving, kun je ervoor kiezen om je bezoek over meerdere dagen te verspreiden, zodat je ook tijd hebt om een wandeling te maken.

Nee. Het zijn twee aparte parken, maar ze worden als één park beheerd.

Het is mogelijk om deze parken met de auto te bezoeken, maar voor de ultimate beleving wordt wandelen aangeraden. Veel delen van het park zijn namelijk niet toegankelijk met de auto. Het is ook een optie om te blijven slapen in het park; er zijn een aantal hotels, maar je kunt ook kamperen. Als je in de wildernis wilt slapen tijdens het backpacken, heb je daar een vergunning voor nodig.