Colorado

Centennial State

Bekijk foto's

Ontdek wat een vakantie Colorado te bieden heeft!


De staat Colorado, ook wel Centennial State genoemd, is vernoemd naar de Rio Colorado, Spaans voor de rode rivier. Tijdens je vakantie Colorado zal vooral de diversiteit van de natuur je verbazen. Het meest bekende natuurfenomeen zijn de Rocky Mountains. Ga je meer richting het zuiden van Colorado dan zul je gelijk merken dat het klimaat meer op het woestijngebied gaat lijken zoals bij Utah, New Mexico en Nevada.

Je kunt ervoor kiezen om je vakantie Colorado te combineren met een roadtrip door West-Amerika. Of bezoek enkel Colorado en ontdek al het moois en de diversiteit die de staat te bieden heeft.
Meer plekken ontdekken? Bekijk dan ook onze Colorado National Parks autorondreis, The Wild West Camper rondreis, Through The Rockies To The Pacific autorondreis of Rocky Mountain Trail autorondreis

kies hier uw favoriete hotel


Hoofdstad Colorado

De hoofdstad van Colorado is Denver. De stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is Denver een stad van goudzoekers.
De bijnaam van de stad is ‘The Mile high City’, vanwege de ligging op precies 1 mijl boven zeeniveau. De totale stad inclusief buitensteden telt ongeveer 3 miljoen inwoners. Denver, Colorado heeft veel te bieden voor bezoekers op vakantie Colorado. De stad heeft een compact centrum en dat zorgt ervoor dat je veel bezienswaardigheden kunt zien zonder dat je daarvoor in de auto hoeft te stappen. Hoogtepunten zijn Downtown Denver met het Denver Art Museum en het Denver Museum of Nature and Science. Breng een bezoek aan het Downtown Aquarium en de Denver Zoo. Als je graag de stad Denver beter wilt leren kennen tijdens je vakantie Colorado is het aan te raden een fly drive Denver te boeken. Je vliegt dan naar de hoofdstad van Colorado waar je de eerste nachten verblijft. Daarna kun je de auto ophalen en de rest van Colorado ontdekken. 

Net buiten Denver moet je zeker een bezoek brengen aan Red Rocks. Dit is een openlucht amfitheater, gesitueerd tussen de Rocky Mountains. Het amfitheater bestaat uit twee 100 meter hoge monolieten, waartussen het podium en de tribunes zijn gelegen. De monolieten zorgen voor een fantastische natuurlijke akoestiek. Alle grote artiesten hebben hier opgetreden van U2 tot Joe Bonamassa.

Colorado Springs

De tweede grote stad van Colorado is Colorado Springs. Hier kun je tijdens een vakantie Colorado twee belangrijke bezienswaardigheden bezoeken: de Pikes Peak en Garden of the Gods.

Pikes Peak is een berg in de Rocky Mountains, vlakbij Colorado Springs met een hoogte van 4301 meter. De berg werd genoemd naar Zebulon Pike. Dit was een ontdekkingsreiziger die in 1806 de Pike-expeditie aanvoerde. In 1858 werd er in de buurt goud gevonden.

Garden of the Gods is een openbaar natuurpark in de buurt van Colorado Springs. Het park staat bekend om zijn rotsformaties die de afgelopen 300 tot 65 miljoen jaren gevormd zijn uit rood zandsteen. In het natuurpark bevindt zich onder andere Cave of the Winds.


Colorado bezienswaardigheden

Colorado is een veelzijdige staat waar je in een paar weken veel kunt ontdekken tijdens je vakantie. Je kunt er ook voor kiezen om een vakantie Colorado te combineren als rondreis door West Amerika. Je bezoekt dan ook de omliggende staten als Arizona, Utah, Californië, New Mexico en Nevada. 

Bergachtige Regio

Er zijn in Colorado meer dan 100 bergen die hoger zijn als 4000 meter. Colorado is de enige staat in West-Amerika die helemaal boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt is 1010 meter. 

4 Nationale Parken Colorado

Colorado heeft een aantal belangrijke nationale parken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Colorado: Black Canyon of the Gunnison National Park, Great Sand Dunes National Park and Preserve, Mesa Verde National Park en Rocky Mountain National Park.

1. Black Canyon of the Gunnison

Het Black Canyon of the Gunnison National Park is een nationaal park in het westen van Colorado. Het is het op twee na kleinste Nationaal Park van de Verenigde Staten. De rivier heeft zich gedurende 2 miljoen jaren een weg gebaand door zeer harde rotslagen, de ontstane kloof is een van de diepste, smalste en langste kloven ter wereld.

2. Great Sand Dunes National Park

Great Sand Dunes National Park is een nationaal park in het zuiden van de staat Colorado. Sommige duinen zijn 230 meter hoog en behoren tot de hoogste duinen van Amerika.

3. Rocky Mountain National Park

Rocky Mountain National Park is een nationaal park gelegen in het noorden van Colorado. In het park liggen de bronnen van de Colorado rivier. Het park beschikt over majestueuze vergezichten, gevarieerde klimaten en omgevingen, van bossen tot berg toendra. De hoogste berg is Longs Peak met een hoogte van 4345 meter. Een bezoek aan de Rocky Mountains is zeker aan te raden tijdens je vakantie Colorado.

4. Mesa Verde

Mesa Verde National Park is een nationaal park in Zuid-west Colorado. Het park heeft een oppervlakte van 211 km2 en de ingang van het park bevindt zich op ca 15 km ten oosten van de stad Cortez. De naam Mesa Verde betekent ‘Groene tafel’ en is bekend geworden door het groot aantal goed bewaarde klifwoningen, huizen gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van het ravijn. Van de 11e eeuw tot de 13e eeuw woonden hier de Anasazi-Indianen, de waarschijnlijke voorgangers van de Pueblo.


Wintersport op je vakantie Colorado

In de staat Colorado liggen veel luxe skigebieden zoals Vail en Aspen.
Vail is een van de bekendere skiplaatsen in Amerika en is in Oostenrijkse stijl gebouwd. Je vindt er bijvoorbeeld gezellige 'Gasthöfe' en 'Stubes'. Je kan hier genieten van de ultieme poedersneeuw.

Aspen is een fantastische skibestemming en heeft meer dan 500 km piste. De bruisende stad straalt warme en gezelligheid uit. Er zijn veel bars, restaurants en clubs en ook kan je hier prima winkelen. 

Geschiedenis en inwoners

Colorado werd oorspronkelijk bewoond door indiaanse stammen zoals de Ute, Cheyenne en Comanche.

Bekend is dat de spaanse ontdekkingsreiziger Francisco Vasquez de Coronado het gebied rond 1540 binnentrok. In de 17e eeuw kwam Colorado onder Franse invloed. Na afloop van de Mexicaans- Amerikaanse oorlog (1846-1848) kreeg Amerika het gebied in handen.

Vanaf 1859 was er een sterke bevolkingstoename in verband met de Colorado Gold Rush. Nadat er steeds meer van het goud was gevonden, veranderen veel stadjes echter in spookstadjes.