Pacific Northwest

Bekijk foto's

Op avontuurlijke vakantie in de Pacific Northwest!


Struinen over de verlaten stranden langs de Pacific Ocean, hiken door ruige en onherbergzame bergketens, wandelen door ontelbare hectares mooie bossen en genieten in de levendige steden als Seattle en Portland. Je doet het allemaal tijdens een vakantie Pacific Northwest in de Verenigde Staten. In de ‘linkerbovenhoek’ van het land, grenzend aan Canada biedt dit gebied alle ingrediënten voor een geweldige en avontuurlijke vakantie.

Een vakantie Pacific Northwest verrast door zijn veelzijdigheid. Bergen, bossen, uitgestrekte vlaktes en zelfs een stukje tropisch regenwoud. De staten Oregon en Washington zijn zelfs voor de ervaren Amerikabezoekers vaak een onverwachte surprise. Vooral voor de actieve en ondernemende vakantieganger is deze regio een perfect stukje Amerika om uitgebreid te ontdekken. Explore the Pacific Northwest!


Klimaat Pacific Northwest

Washington is de meest noordelijk gelegen staat en ligt tussen British Columbia (Canada) en Oregon. Het grootste deel heeft een gematigd mediterraan klimaat met vrij droge zomers, nattere winters en gedurende het hele jaar gematigde temperaturen.

Het noordwesten van de staat Washington heeft een gematigd zeeklimaat dat overgaat in een warm zeeklimaat. Washington behoort tot de meest natte staten van de Verenigde Staten, waarbij de grootste hoeveelheden in het Cascadegebergte gemeten wordt. Oregon kent een mix van mediterrane en continentale klimaattypes, met eveneens droge zomers en relatief natte winters. Dat maakt de zomer de beste tijd is voor een vakantie Pacific Northwest.

Meet the locals

Als je op vakantie gaat door de Pacific Northwest weet je één ding zeker: je voelt je meteen thuis! De inwoners van Oregon en Washington zijn niet alleen bijzonder gastvrij, maar ze zijn ook uiterst bescheiden. In onze ogen onterecht want deze regio heeft zoveel moois te bieden dat je verwacht dat ze het van de daken schreeuwen!

Van de uitgestrekte wijngaarden in Oregon tot de grillige Cascade Mountains in Washington, overal tref je locals die je graag laten zien wat hun regio zo uniek maakt. Datzelfde geldt voor de inwoners van de wereldsteden Seattle en Portland. Zij zorgen voor de relaxte sfeer van een kleine stad, die in sommige wijken zelfs dorps aanvoelt.


Natuurgebieden vakantie Pacific Northwest

Tijdens je vakantie Pacific Northwest vind je als reiziger avontuur waar je maar wilt. Op land of in het water, zowel Oregon als Washington herbergen een overdaad aan actie. Daarbij spant Oregon misschien wel de kroon, want in die staat vind je overweldigende natuur in de overtreffende trap.

Zo heeft de staat met Hells Canyon de diepste canyon van Amerika, mag Crater Lake zich het diepste meer van het land noemen en is Mount Hood - behalve een populair skigebied - ook een potentieel actieve vulkaan. Zelfs tijdens een ritje langs de Oregon coast en de Oregon dunes kijk je je ogen

Hells Canyon kloof

Hells Canyon is een 10 mijl brede kloof op de grens van Oregon, Washington en Idaho. De kloof is met 7993 voet de diepste rivierkloof van Amerika en zelfs dieper als de Grand Canyon in Arizona. Je kan hier met jetboat een spectaculaire tocht maken over de kolkende rivier door de Canyon.

Crater Lake

Crater lake is het bekendste kratermeer van de wereld. Het meer ligt in Oregon en is ongeveer 7700 jaar geleden ontstaan bij een zeer zware vulkanische uitbarsting. Bij helder weer op je vakantie Pacific Northwest is het schitterend om dit blauwe meer te aanschouwen.

Mount Hood vulkaan

Mount Hood is een van de twee grote stratovulkanen van de regio. De vulkaan is 3429 meter hoog en de hoogste plek van Oregon. Als je door Oregon reist zie je vaak deze vulkaan op de achtergrond. Op de zuidflank van deze vulkaan bevindt zich de Timberline lodge, een hotel uit 1935, dat gebruikt is voor de opname van de film ‘The Shining’ met Jack Nicholson.

Indrukwekkende gletsjers

Toch doet ‘bovenbuurman’ Washington daar niet veel voor onder. Deze staat wordt door de Cascade Mountains verdeeld in een bijzonder vruchtbaar en bosrijk kustgebied en aan de andere kant een droog binnenland met imposante woestijnlandschappen. De Cascade Mountains vormen het meest grillige berglandschap van Amerika. Iets wat ook wel blijkt uit de namen van de bergtoppen van North Cascades National Park, zoals Desolation Peak, Mount Despair en Mount Terror.

Hoge, scherpe bergen met ijstoppen is wat je veel zult zien tijdens je vakantie Pacific Northwest. Bovendien vind je hier honderden gletsjers, meer dan de helft van alle gletsjers in Amerika! In de lagergelegen gebieden vind je alpenweiden, canyons, rivieren en spectaculaire watervallen. Daar vind je ook Highway 20, de ‘most scenic mountain drive in Washington’. Een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, paardrijden of watersporten. Kortom, iedereen vermaakt zich tijdens een vakantie Pacific Northwest!


Wijngaarden en bierbrouwerijen

Een vakantie in de Pacific Northwest kan niet zonder lekker eten en drinken. Gelukkig is ook daaraan geen enkel gebrek. Wijnliefhebbers komen verspreid door de regio volop aan hun trekken bij de vele wijngaarden die er zijn. Combineer een rondleiding met een heerlijke proeverij en krijg zo ‘the best of both worlds’.

De echte bierfans kunnen in Portland, Oregon hun hart ophalen want deze stad heeft meer bierbrouwerijen dan welke andere stad dan ook! En als het gaat om lekker eten biedt de regio je meer variatie dan je tijdens de vakantie op kunt. Van de Dungeness Crab in Seattle tot de steaks en burgers in de binnenlanden.

Stedentrip Pacific Northwest

Maak bij een vakantie Pacific Northwest tijd voor een paar dagen ‘stedentrip’ in Seattle of Portland. Beide steden ademen een heerlijk relaxte sfeer en zijn groen door de vele parken. Portland is uitgeroepen tot een van de beste fietssteden van Amerika en de stad geniet een groeiende reputatie als culinair centrum.

Je kunt er ook voor kiezen een fly drive Seattle te boeken. Je start je vakantie in Seattle en zet je vakantie door de Pacific Northwest daarna voort. In Seattle wandel je langs de waterkant door het decor van Sleepless in Seattle. Voor een overweldigend uitzicht over de stad en het water bezoek je natuurlijk de Space Needle met zijn ronddraaiend restaurant.

Even lekker shoppen kan in beide steden natuurlijk ook. In Oregon wordt zelfs geen sales tax geheven, dus daar is voordelig shoppen wel heel eenvoudig.

Ga op pad

Een vakantie Pacific Northwest is het beste te doen per auto of camper. Je kunt echt alle kanten op en zelf bepalen wat je wilt zien en gaat doen. Neem wel je tijd om te genieten van de adembenemende natuur en de relaxte steden. Bekijk eens een van onze samengestelde rondreizen door de Pacific Northwest