Pacific Northwest

Bekijk foto's

Op avontuur in de Pacific Northwest


Struinen over de verlaten stranden langs de Pacific Ocean, hiken door ruige en onherbergzame bergketens, wandelen door ontelbare hectares mooie bossen en genieten in de levendige steden als Seattle en Portland. Je doet het allemaal tijdens een vakantie Pacific Northwest in de Verenigde Staten. In de ‘linkerbovenhoek’ van het land, grenzend aan Canada biedt dit gebied alle ingrediënten voor een geweldige en avontuurlijke vakantie.

Een vakantie Pacific Northwest verrast door zijn veelzijdigheid. Bergen, bossen, uitgestrekte vlaktes en zelfs een stukje tropisch regenwoud. De staten Oregon en Washington zijn zelfs voor de ervaren Amerikabezoekers vaak een onverwachte surprise. Vooral voor de actieve en ondernemende vakantieganger is deze regio een perfect stukje Amerika om uitgebreid te ontdekken. Explore the Pacific Northwest!

Een vakantie Pacific Northwest omvat de staten Washington en Oregon.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive

Klimaat Pacific Northwest

Washington is de meest noordelijk gelegen staat en ligt tussen British Columbia (Canada) en Oregon. Het grootste deel heeft een gematigd mediterraan klimaat met vrij droge zomers, nattere winters en gedurende het hele jaar gematigde temperaturen.

Het noordwesten van Washington heeft een gematigd zeeklimaat dat overgaat in een warm zeeklimaat. Washington behoort tot de meest natte staten van de Verenigde Staten, waarbij de grootste hoeveelheden in het Cascadegebergte gemeten wordt. Oregon kent een mix van mediterrane en continentale klimaattypes, met eveneens droge zomers en relatief natte winters. Dat maakt de zomer de beste tijd is voor een vakantie in de North Pacific.

Meet the locals

Als je op reis gaat door de North Pacific weet je één ding zeker: je voelt je meteen thuis! De inwoners van Oregon en Washington zijn niet alleen bijzonder gastvrij, maar ze zijn ook uiterst bescheiden. In onze ogen onterecht want deze regio heeft zoveel moois te bieden dat je verwacht dat ze het van de daken schreeuwen!

Van de uitgestrekte wijngaarden in Oregon tot de grillige Cascade Mountains in Washington, overal tref je locals die je graag laten zien wat hun regio zo uniek maakt. Datzelfde geldt voor de inwoners van de wereldsteden Seattle en Portland. Zij zorgen voor de relaxte sfeer van een kleine stad, die in sommige wijken zelfs dorps aanvoelt.

Overweldigende natuurgebieden

Tijdens je vakantie Pacific Northwest vind je als reiziger avontuur waar je maar wilt. Op land of in het water, zowel Oregon als Washington herbergen een overdaad aan actie. Daarbij spant Oregon misschien wel de kroon, want in die staat vind je overweldigende natuur in de overtreffende trap.

Zo heeft de staat met Hells Canyon de diepste canyon van Amerika, mag Crater Lake zich het diepste meer van het land noemen en is Mount Hood - behalve een populair skigebied - ook een potentieel actieve vulkaan.

Indrukwekkende gletsjers

Toch doet ‘bovenbuurman’ Washington daar niet veel voor onder. Deze staat wordt door de Cascade Mountains verdeeld in een bijzonder vruchtbaar en bosrijk kustgebied en aan de andere kant een droog binnenland met imposante woestijnlandschappen. De Cascade Mountains vormen het meest grillige berglandschap van Amerika. Iets wat ook wel blijkt uit de namen van de bergtoppen van North Cascades National Park, zoals Desolation Peak, Mount Despair en Mount Terror.

Hoge, scherpe bergen met ijstoppen. Bovendien vind je hier honderden gletsjers, meer dan de helft van alle gletsjers in Amerika! In de lagergelegen gebieden vind je alpenweiden, canyons, rivieren en spectaculaire watervallen. Daar vind je ook Highway 20, de ‘most scenic mountain drive in Washington’. Een ideaal gebied om te fietsen, wandelen, paardrijden of watersporten.

Wijngaarden en bierbrouwerijen

Een vakantie in de Pacific Northwest kan niet zonder lekker eten en drinken. Gelukkig is ook daaraan geen enkel gebrek. Wijnliefhebbers komen verspreid door de regio volop aan hun trekken bij de vele wijngaarden die er zijn. Combineer een rondleiding met een heerlijke proeverij en krijg zo ‘the best of both worlds’.

De echte bierfans kunnen in Portland hun hart ophalen want deze stad heeft meer bierbrouwerijen dan welke andere stad dan ook! En als het gaat om lekker eten biedt de regio je meer variatie dan je tijdens de vakantie op kunt. Van de Dungeness Crab in Seattle tot de steaks en burgers in de binnenlanden.

Stedentrip Pacific Northwest

Maak bij een vakantie Pacific Northwest tijd voor een paar dagen ‘stedentrip’ in Seattle of Portland. Beide steden ademen een heerlijk relaxte sfeer en zijn groen door de vele parken. Portland is uitgeroepen tot een van de beste fietssteden van Amerika en de stad geniet een groeiende reputatie als culinair centrum.

In Seattle wandel je langs de waterkant door het decor van Sleepless in Seattle. En voor een overweldigend uitzicht over de stad en het water bezoek je natuurlijk de Space Needle met zijn ronddraaiend restaurant.

Even lekker shoppen kan in beide steden natuurlijk ook. In Oregon wordt zelfs geen sales tax geheven, dus daar is voordelig shoppen wel heel eenvoudig.

Ga op pad

Een vakantie Pacific Northwest is het beste te doen per auto of camper. Je kunt echt alle kanten op en zelf bepalen wat je wilt zien en gaat doen. Neem wel je tijd om te genieten van de adembenemende natuur en de relaxte steden.