Arches National Park

A red-rock wonderland

Bekijk foto's
Landscape Arch Park Avenue en Courthouse Towers Windows Section Delicate Arch Devils Garden
  • Landscape Arch
  • Park Avenue en Courthouse Towers
  • Windows Section
  • Delicate Arch
  • Devils Garden

Meer dan 2.000 rode rotsachtige bogen!


Arches National Park ligt in het zuidoosten van de staat Utah gelegen in West-Amerika. In dit park waan je jezelf net een figurant in een cowboyfilm. Het park staat namelijk bekend om, de naam zegt het eigenlijk al, rode rotsachtige bogen die door middel van een natuurlijk proces duizenden jaren geleden zijn gevormd. Als je van avontuur houdt, moet je zeker een bezoek brengen aan dit unieke park, want je kijkt je ogen uit! Dit kun je doen per auto of camper. Zie hiervoor onze Vegas Lights & National Parks autorondreis, The Mighty five Camper rondreis of Rocky Mountain Trail autorondreis


6 bezienswaardigheden Arches National Park

In Arches National Park kun je je bezoek net zo uitdagend voor jezelf maken als je zelf wilt! Je kunt er al backpackend, al fietsend, al hikend en zelfs ‘canyoneerend’ (een vorm van bergbeklimmen speciaal voor canyons) de highlights van het park bezoeken. Als je niet zo avontuurlijk bent aangelegd, kun je ook met de auto door het park heen rijden. Hieronder kun je meer lezen over de populairste bezienswaardigheden van het park, waaronder Landscape Arch, Park Avenue en Courthouse Towers, Windows Section, Delicate Arch, Fiery Furnace en Devils Garden.

1. Landscape Arch

Een bezoek aan Landscape’s Arch mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan Arches National Park. Met een spanwijdte van ruim 90 meter is deze boog de grootste van het hele park; en misschien zelfs wel van de wereld. Gelukkig is de boog te bereiken via een relatief makkelijke wandeling door Devils Garden. Deze wandeling is ruim vier kilometer lang. In tegenstelling tot andere wandelingen is deze wandeling redelijk plat. Wat extra leuk is aan deze wandeling, is dat je aan het begin al twee ‘appetizer arches’ tegenkomt: Tunnel Arch en Pine Tree Arch. Onderweg kom je veel indrukwekkende zandsteenformaties tegen; om vervolgens te eindigen bij Landscape Arch. Helaas is het niet mogelijk om er onderdoor te lopen. Als je echt van een uitdaging houdt, kun je verder doorlopen tot Double-O Arch. Let wel op: dit pad is off-trail en daarom alleen geschikt voor ervaren wandelaars!

2. Park Avenue en Courthouse Towers

Park Avenue ligt vlakbij het Visitor Center bij de ingang van het park. Deze open vlakte dankt haar naam aan de gelijknamige straat in New York City. De hoge rotsen, Courthouse Towers, te zien aan het eind van de vlakte, doen denken aan de wolkenkrabbers. Je kunt ze bereiken door middel van een zware wandeling door Park Avenue. De wandeling wordt als zwaar bestempeld vanwege de steile paden omhoog en omlaag en de hitte. Als je liever in de auto blijft zitten, kan dat ook. Je kunt dan doorrijden naar het speciale uitkijkpunt. Be sure om dan ook te stoppen bij het uitkijkpunt van de La Sal Mountains. Je kunt dan de besneeuwde toppen van de bergen zien en de Courthouse Towers in het oosten zien liggen.


3. Windows Section

Windows Section wordt ook wel het kloppende hart van het park genoemd. Je zult snel merken waarom: er zijn hier tal van kleine en grotere bogen. Tegelijkertijd is dit een mooi uitkijkpunt waarbij je zicht hebt over een groot landschap typerend voor Arches National Park. Je kunt de bogen in Windows Section door middel van een gemakkelijke wandeling bereiken. Houd er wel rekening mee dat er weinig schaduw is, dus neem genoeg water mee! Je vindt hier onder andere North Window en South Window; twee bogen naast elkaar die ook wel ‘spectacles’ genoemd worden, omdat ze nogal op een bril lijken. Ook vind je hier de massieve Double Arch, waarbij, de naam zegt het al, twee enorme bogen vlakbij elkaar liggen.

4. Delicate Arch

Delicate Arch is dé toeristische trekpleister van Arches National Park. Deze 15-meter hoge boog is niet alleen het symbool van het park, maar ook van de gehele staat Utah. Om bij de boog te komen, moet je een zware wandeling van ongeveer tweeëneenhalf uur afleggen. Er is een enorm hoogteverschil en er is onderweg geen schaduw. Neem dus voldoende water mee! Omdat Delicate Arch zo bekend is, is dit ook een drukke trail. Als je deze drukte liever ontloopt, kun je de boog ook anders bekijken. Als je met de auto naar een van de uitkijkpunten rijdt, heb je na een korte wandeling in de verte zicht op de boog. Houd er rekening mee dat parkeerplaatsen vol kunnen zijn!


5. Fiery Furnace

Als op zoek bent naar een uitdaging, is een wandeling door Fiery Furnace een goed idee! Fiery Furnace is een rotsachtig doolhof van zandstenen met nauwe paadjes. In tegenstelling tot de rest van het park kan het hier wat koeler zijn qua temperatuur. Omdat toeristen zouden kunnen verdwalen in dit gebied, wordt het sterk aangeraden om met een ranger dit landschap te bezoeken. Om deel te nemen aan een tour betaal je ongeveer $20. Koop je kaarten ruim op tijd, want het is een populaire wandeling! Zorg er ook voor dat je goed vastzittende schoenen aan hebt en genoeg water bij je hebt. Je moet namelijk over stenen heen klimmen en jezelf door smalle doorgangen wurmen. Deze wandeling vraagt veel van je, maar het is het waard! Het is mogelijk op dit gebied op eigen houtje te verkennen, maar daarvoor heb je een vergunning nodig.

6. Devils Garden

Devil’s Garden is een populaire plek helemaal aan eind van het park. Er is hier voor ieder wat wils: je kunt hier ‘canyoneeren’ en backpacken, maar ook kamperen en slapen onder de sterren. Hier ligt namelijk het enige kampeerveld van Arches National Park, waar je voor $25 per nacht kunt verblijven. Vanuit Devil’s Garden vertrekken veel verschillende wandelingen van verschillende niveaus. Vanuit hier kun je dus naar Landscape Arch wandelen, maar als je op zoek bent naar wat afgelegen plekken, is Primitive Trail wel iets voor jou. De naam zegt het al, dit pad is off-trail, dus geschikt voor een ervaren wandelaar. Deze route bevat veel steile afdalingen en smalle doorgangetjes, maar je bent aan het eind absoluut een ervaring rijker! Als je hoogtevrees hebt, kun je deze route beter overslaan. De route laat je dit gedeelte van Amerika vanuit een ander perspectief zien.

Veelgestelde vragen over Arches National Park

Arches National Park kun je het best bezoeken in de lente of in de herfst. Dit heeft te maken met de extreme temperaturen van boven de 30 °C in de zomer. In de winter is het een stuk minder druk in het park, dus als je de drukte wilt ontwijken, kun je dan gaan. Houd er dan wel rekening mee dat sommige stukken van het park afgesloten kunnen zijn vanwege gladheid.

Als je met de auto komt, is het wijs om een paar uur voor je bezoek uit te trekken. Maar als je langer de tijd hebt, kun je ook een of meerdere wandelingen door het park maken, waardoor de beleving veel mooier wordt. Je kunt ook overnachten in Arches National Park op het kampeerveld nabij Devils Garden. Ruim van te voren boeken is dan aanbevolen!

Jazeker! Je kunt met de auto naar de meeste bezienswaardigheden of uitkijkpunten in het park rijden.

Net zoals de meeste nationale parken is het park 365 dagen per jaar toegankelijk.

Een bezoek aan Delicate Arch kan niet ontbreken, aangezien dit hét symbool is van het park en de staat Utah. Maar als je dit te uitdagend of te druk vindt, volstaat een bezoek aan Landscape Arch ook zeker te weten!