Mississippi

Magnolia State

Bekijk foto's

Ga op vakantie Mississippi en ontdek te staat van de Delta Blues muziek.


De staat Mississippi, ook wel Magnolia State genoemd, is de staat van de Delta Blues muziek. Tijdens je vakantie Mississippi kom je veel indiaanse geschiedenis tegen. Het gebied dat nu de staat Mississippi vormt, werd oorspronkelijk bevolkt door indianenstammen. Op 10 december 1817 werd Mississippi formeel, als 20ste, een staat van Amerika.

Mississippi dat veel slaven telde, stond tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog aan de kant van de Confederatie.


Mississippi River

De staat is vernoemd naar de Mississippi rivier die de natuurlijke grens vormt in het westen van de staat. De rivier is na de Missouri de langste van de Verenigde Staten en stroomt door wel 10 staten. Je zal deze dan ook vaker tegenkomen op je vakantie Mississippi.

Natchez Trace Parkway

Een leuke manier om tijdens je vakantie Mississippi de regio te verkennen is via de Natchez Trace Parkway. Deze 710 km lange weg is ruim 8000 jaar oud en neemt je mee over glooiende heuvels waar de bomen half over de weg hangen.

Mississippi Delta

De blues is uitgevonden op de katoenvelden van de Mississippi Delta. In de vlakke omgeving onderscheiden traditionele dorpjes zich door de blues beroemdheden die hier geboren zijn. Leuk is om tijdens je vakantie Mississippi een bezoek te brengen en te verblijven in Clarksdale, dit stadje is een schatkamer voor blues liefhebbers. Bezoek het Delta Blues museum en ga in de avond live blues luisteren in de Ground Zero blues club (mede eigenaar Morgan Freeman) of bezoek een echte Juke Joint, genaamd Red’s in Clarksdale. Bekende blues legendes zoals Robert Johnson, Super Chickan, Sam Cooke en Muddy waters kwamen uit Clarksdale.


Jackson, hoofdstad Mississippi

De hoofdstad van Mississippi is Jackson. Deze stad is met ca 168.000 inwoners de grootste stad van Mississippi. De stad ligt niet aan de Mississippi, maar aan de Pearl Rivier. Je kan hier met een traditionele stoomboot, met watermolen, een cruise over de rivier maken. In Jackson loop je langs de oude historische gebouwen en hippe restaurants. Proef de lokale specialiteit op je vakantie Mississippi: crawfish!