Capitol Reef National Park

Verborgen pareltje in het zuiden van Utah

Bekijk foto's
Cathedral Valley Hickman Bridge Trail Grand Wash Trail Fruita Goosenecks Overlook
  • Cathedral Valley
  • Hickman Bridge Trail
  • Grand Wash Trail
  • Fruita
  • Goosenecks Overlook

Kliffen, canyons, natuurlijke bruggen en koepels


Capitol Reef National Park is een verstopt pareltje in het zuiden van de staat Utah. Het park is nog redelijk onbekend onder de buitenlandse toeristen. Compleet onterecht, want ook in Capitol Reef kun je prachtige natuur vinden. Capitol Reef kent naast talloze kliffen en canyons, ook een schat aan natuurlijke bruggen en koepels. Deze prachtige bezienswaardigheden kun je combineren met een Vegas Lights & National Parks autorondreis, The Mighty five Camper rondreis of bekijk een overzicht van al onze rondreizen door West-Amerika

Rondreizen waarin je Capitol Reef National Park gaat bezoeken !


7 bezienswaardigheden Capitol Reef National Park

Het park dankt haar naam aan het gelijknamige gebouw in Washington D.C.: afdrukken die werden gevonden in het gesteente deden aan het gebouw denken. Het smalle park is te onderscheiden in twee grote gebieden. In het noorden ligt Cathedral Valley, wat voornamelijk bestaat uit rotsachtig woestijngebied; in het zuiden ligt het geologische wonder Waterpocket Fold, een grote plooi in de aardkorst van ruim 160 kilometer lang. Als je van natuur houdt en graag de rust opzoekt, is Capitol Reef National Park absoluut een must-visit!

1. Scenic Drive

Scenic Drive is een autoweg van ongeveer 13 kilometer die je naar het hart van het park leidt, terwijl je ondertussen aan beide kanten van de weg kunt genieten van het uitzicht. Onderweg kun je stoppen bij verschillende uitkijkpunten, waaronder Capitol Gorge, Fruita en Grand Wash. Het is een eenrichtingsweg, dus je kunt op de terugweg nog een keer stoppen als je dat zou willen. Vanaf Scenic Drive beginnen ook meerdere wandelpaden, waaronder Cohab Canyon Trail en Old Wagon Trail. Het eindpunt van Scenic Drive is Capitol Gorge, een kloof waarin je petrogliefen (rotstekeningen van indianen) kunt vinden.

2. Cathedral Valley

In het noorden van het park ligt het gebied Cathedral Valley. Het gebied dankt haar naam onder andere aan – je raadt het al – indrukwekkende rotsformaties die wel wat weg hebben van kathedralen. Daarnaast staat dit gebied vol met enorme monolieten (op zichzelf staande rotsen). Dit woestijnachtige gebied wordt deels door haar onverharde toegangswegen maar door weinig mensen bezocht. Dit is jammer, want het is een prachtig gebied waar je op enkele plekken panoramische uitzichten hebt over de omgeving. Als je dit gebied wilt bezoeken, kun je het best in de lente of in de herfst gaan in verband met óf hele hoge temperaturen in de zomer óf hele lage temperaturen in de winter. Zorg ook dat je een auto met vierwielaandrijving hebt en genoeg te eten en te drinken bij je hebt!3. Hickman Bridge Trail

Een makkelijke wandeling die zeker de moeite waard is, is Hickman Bridge Trail. Het is een eenrichtings wandeling van ongeveer drie kilometer, waar je één tot anderhalf uur over doet. Na een tocht langs de rivier en door een smal ravijn kom je uiteindelijk uit bij Hickman Bridge; een natuurlijk gevormde brug. Omringd door Navajo-zandsteen is de brug met haar hoogte en breedte van 40 meter erg indrukwekkend. Je kunt de brug natuurlijk niet oversteken, maar anders dan in de meeste nationale parken, kun je er wel onderdoor lopen. Bij de brug heb je uitzicht over Fremont River Valley. Omdat het een relatief makkelijke wandeling is, kan het redelijk druk zijn op dit pad.

4. Grand Wash Trail

Een makkelijke wandeling die zeker de moeite waard is, is Hickman Bridge Trail. Het is een eenrichtings wandeling van ongeveer drie kilometer, waar je één tot anderhalf uur over doet. Na een tocht langs de rivier en door een smal ravijn kom je uiteindelijk uit bij Hickman Bridge; een natuurlijk gevormde brug. Omringd door Navajo-zandsteen is de brug met haar hoogte en breedte van 40 meter erg indrukwekkend. Je kunt de brug natuurlijk niet oversteken, maar anders dan in de meeste nationale parken, kun je er wel onderdoor lopen. Bij de brug heb je uitzicht over Fremont River Valley. Omdat het een relatief makkelijke wandeling is, kan het redelijk druk zijn op dit pad.


5. Fruita

Soms ook wel het hart van het park genoemd; Fruita is terecht een van de echte publiekstrekkers van Capitol Reef National Park. Dit is dan ook niet voor niets: het is hier prachtig. Je vindt hier de resten van een voormalige nederzetting van de eerste pioniers, midden in een fruitboomgaard. Tegen een kleine betaling mag je hier je eigen fruit plukken. Als je het leuk vindt om te leren over de geschiedenis van het gebied in Amerika, kun je deelnemen aan een rondleiding door onder andere het schooltje en de boerderij. In Fruita ligt ook de enige kampeermogelijkheid van het park. Reserveren is niet mogelijk, dus zorg dat je er vroeg bij bent om een plaatsje te bemachtigen.

6. Goosenecks Overlook

Goosenecks Overlook is een van de uitzichtpunten in het park. Het is gemakkelijk te bereiken door middel van een wandeling van nog geen halve kilometer. Vanaf de enorme hoogte kijk je uit over Sulphur Creek. Door het adembenemende uitzicht is een stop hier absoluut de moeite waard. In Sulphur Creek Canyon kun je ook nog een aantal wandelingen doen, waaronder Chimney Rock Trail. Dit is een zeer intensieve wandeling van dik vijf uur, waarbij je ook de Fremont River oversteekt dwars door het water. Soms staat het water zo hoog dat je de rivier al zwemmend moet oversteken!

7. Fremont River Trail

Als je op zoek bent naar een makkelijke wandeling die tegelijkertijd de natuur van het park goed samen pakt, is Fremont River Trail een aanrader. Deze wandeling van dik drie kilometer (heen en terug) is relatief makkelijk, al moet je iets meer klimmen dan bij bijvoorbeeld Hickman Bridge Trail. Je begint vanaf de Fruita Campground. Na het stijgende stuk op Miners Mountain heb je uitzicht over de gehele vallei. Tijdens je wandeling kom je onder andere drooggevallen rivieren en diepe afgronden tegen. Er is weinig schaduw tijdens deze wandeling, dus houd rekening met de hitte.

Veelgestelde vragen over Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park staat naast haar ravijnen en kliffen ook bekend om natuurlijk gevormde bruggen en koepels. Daarnaast is Fruita, een historische nederzetting, een van de mooiste delen van het park.

Een unieke publiekstrekker van Capitol Reef National Park is zonder twijfel Fruita, de fruitboomgaard in het midden van het park. Niet alleen kun je hier fruit plukken, maar je vindt er ook een historische nederzetting van Utah’s eerste pioniers.

Je kunt de hoogtepunten van Capitol Reef National Park in een dag zien met de auto. Als je echter nog een of meerdere wandelingen wilt doen, kun je overwegen om in het park te kamperen.

Jazeker! Over Scenic Drive, een eenrichtingsweg van ongeveer 16 kilometer, kun je tot het midden van het park komen. Als je bij bepaalde trails wilt komen is het verstandig om een auto met vierwielaandrijving te hebben; dit in verband met onverharde wegen.