Fort Myers - Sanibel- Captiva

Azuurblauwe zee en witte stranden

Bekijk foto's

Turkoois water strekt zich uit over helderwit zand bezaaid met pastelkleurige schelpen.


Wie op zoek is naar het ultieme vakantiegevoel doet er goed aan een bezoek te brengen aan Fort Myers. Gelegen in het zuidwesten van de staat Florida, recht aan zee, is het kleine stadje een waar paradijs. Met haar parelwitte stranden en de hemelsblauwe lucht doet Fort Myers de verwachtingen die je hebt bij de staat Florida eer aan! De heerlijke temperatuur maakt het dat het in Fort Myers het hele jaar door goed toeven is. Je kunt er heerlijk relaxen, maar als je zin hebt in meer avontuur dan is ook Everglades National Park vlakbij!


5 bezienswaardigheden Fort Myers

Natuurlijk kun je in Fort Myers heerlijk relaxen, maar er is ook genoeg te doen en te zien. Fort Meyers staat onder andere bekend om de winterverblijven van Thomas Edison en Henry Ford, het Southwest Florida Museum en de festivals. Hieronder kun je wat lezen over deze must-visit tips!

1. Edison and Ford Winter Estates

De staat Florida is geliefd bij pensionado’s die de koude winters in het noorden willen ontvluchten. Ze worden door de lokale bevolking vaak ‘snowbirds’ genoemd. En hoewel ze het zelf misschien nog niet wisten, twee van de oudste en bekendste snowbirds zijn niemand minder dan Thomas Edison en Henry Ford. Beiden kozen ze een groot huis uit in Fort Myers om te overwinteren. Deze huizen liggen vlak naast elkaar en fungeren nu als museum. Het is zeker een aanrader om de huizen van deze historische figuren te bezoeken. Ervaar zo zelf de luxe en grandeur uit de Gilded Age en de Roaring Twenties! Daarnaast heeft het landgoed ook een botanische tuin, laboratorium en een museum. Je kunt deelnemen aan een tour met gids of zelf over het landgoed dwalen.

2. Southwest Florida Museum of History

Als je een pauze wilt nemen van zonnen op het strand, kun je het Southwest Florida Museum of History bezoeken. Hier kun je wat leren over de geschiedenis van de regio. Het museum bevindt zich in een voormalig treinstation. Er zijn vaak tentoonstellingen die een grote periode geschiedenis beslaan, van het prehistorische tijdperk tot de eerste indianenstammen en van de Spaanse bezetting in het koloniale tijdperk tot de wederopbouw in het begin van de negentiende eeuw. Het museum is iedere dag geopend. In het voorjaar worden er ook wandeltochten door het centrum georganiseerd.


3. Kunst

Als je een kunstliefhebber bent, ben je in Fort Myers zeker op de goede plaats! Naast haar stranden staat het plaatsje ook bekend om haar galeries, boetiekjes en art centers. Vooral in het River District kun je de plaatselijke cultuur opsnuiven. Hier is Sidney and Berne Davis Art Center, waar allerlei kunst-gerelateerde evenementen worden georganiseerd, waaronder verschillende exposities en concerten. Ook worden er in dit district iedere vrijdagavond kunstwandelingen gegeven. Na een leerzame wandeling kun je bij een van de vele restaurants in de buurt neerstrijken om lekker een hapje te eten.

4. Festivals

Er worden in Fort Myers ook regelmatig festivals georganiseerd met uiteenlopende thema’s. De omgeving leent zich immers geweldig voor een leuk evenement! Een van de bekendste festivals is het Thomas Edison Festival of Light. Dit festival duurt een aantal dagen, met als hoogtepunten een grote lichtparade en een vintage-auto-show. Begin februari wordt ArtFest gehouden, waar allerlei soorten kunsten worden tentoongesteld. In het najaar wordt het American Sand Sculpting en Beach Festival gehouden. Grote delen van het strand zijn dan gevuld met de mooiste zandsculpturen. Ook door de rest van het jaar heen is er genoeg te doen; van knutselworkshops tot concertjes.


5. Lee County Manatee Park

Als je Fort Myers in de wintermaanden bezoekt is Lee County Manatee Park een aanrader. Dit park is een warmwaterbad voor lamantijnen. Een lamantijn is een zeedier en familie van de zeekoe. De lamantijnen gebruiken dit park als een soort toevluchtsoord als het water in de Golf van Mexico te koud wordt. Het park is gratis toegankelijk, je hoeft alleen maar te betalen om te parkeren. In het park is ook een vlindertuin. Het is een ideaal uitje voor het hele gezin, omdat er ook genoeg picknickplekken en speeltuintjes zijn. Als je wilt, verzorgt het park ook rondleidingen op aanvraag.

Veelgestelde vragen over Fort Myers - Sanibel- Captiva

Er wordt vanuit Nederland helaas niet direct op Fort Myers gevlogen. Je zult dan moeten overstappen. Fort Myers wordt daarom vaak aangedaan tijdens een rondreis in Florida. Fort Myers is namelijk gemakkelijk te bereiken met de auto via de Florida Turnpike.

Fort Myers heeft voor ieder wat wils: je kunt er heerlijk relaxen, maar ook als je van cultuur en geschiedenis houdt, zit je hier ook goed. Fort Myers is ook een goede uitvalsbasis om Everglades National Park te bezoeken.

Dit hangt natuurlijk af van je budget, maar een vereiste is haast wel om dichtbij het strand te verblijven. Je hebt dan keuze genoeg, van luxe resorts tot budgetproof bed en breakfast’s.

Het fijne aan Florida is dat het hele jaar door mooi weer is vanwege het subtropische klimaat, al moet je daarom in het najaar ook rekening houden met eventuele tropische stormen. In de winter in het er erg aangenaam met een temperatuur rond de 25 °C. In de zomermaanden is het een stuk warmer en kan de temperatuur soms wel oplopen tot 35 °C.