Utah

Beehive State

Bekijk foto's

Ga op vakantie Utah en ontdek de Beehive State!


De staat Utah, ook wel bekend onder de bijnaam Beehive State, herbergt de ‘Mighty five’. Dit zijn 5 beroemde Nationale Parken die je vakantie Utah een unieke ervaring maakt. Bekijk hieronder hoe je de Mighty Five kunt combineren in een rondreis door West-Amerika. De 5 beroemde Nationale Parken kun je combineren met een autorondreis. Bekijk onze Western Experience autorondreis of Vegas Lights & National Parks autorondreis. De staat Utah is onderdeel van West-Amerika

kies hier uw favoriete hotel


Bezoek The Mighty five tijdens je vakantie Utah!

Utah heeft 5 beroemde nationale parken die onder de naam The Mighty five vallen: Zion National Park, Bryce Canyon National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park. Nergens in Amerika kun je vijf adembenemende nationale parken bezoeken die zo dicht bij elkaar liggen. Elk park heeft zijn unieke natuurverschijnselen, de landschappen zijn groots vol tafelbergen, canyons, kloven, bogen en rotspunten. Je hebt hier koele ochtenden en heerlijke warme (na)middagen.
Je kunt ervoor kiezen om al deze vijf nationale parken te bezoeken tijdens je vakantie Utah. Of je kunt het combineren met andere parken en bezienswaardigheden in de omliggende steden, bijvoorbeeld de Western Impressions. Canyonlands National Park en Arches National Park liggen vlakbij het plaatje Moab.

Beste Reistijd vakantie Utah

De beste tijd voor een vakantie Utah zijn de maanden mei, juni, juli, augustus en september. De warmste maanden zijn juni, juli en augustus. De koudste maanden in dit stuk van de Verenigde Staten zijn januari en december.

Inwoners en oppervlakte van Utah

Utah heeft een vrij grote oppervlakte, ca 219.931 km2. Een auto of camper komt dan ook goed van pas tijdens een reis naar Utah. Er wonen slechts 3,1 miljoen mensen.


Vernal

Het plaatje Vernal is erg populair onder de toeristen die de VS bezoeken, omdat het stadje nog de sfeer uitademt van het Wilde Westen en er veel dinosaurus fossielen gevonden worden. Vernal is een leuke stad om te bezoeken tijdens een vakantie Utah. 

Salt Lake City

Salt lake City staat bekend als de thuisbasis van de Mormonen. De Mormonen zijn een kerk gezelschap en volgen het ‘Boek van Mormon’ van Joseph Smith Jr. Als je tijdens een vakantie Utah in Salt Lake City bent kan je de Salt Lake Temple bezoeken. Deze tempel is de grootste Mormonen tempel van de wereld. Het centrum van Salt Lake City is Temple Square. Andere aanraders zijn Utah State Capitol en Red Butte Garden. Als je op vakantie in West-Amerika bent en je hebt de mogelijkheid om naar Salt Lake City te rijden, is dat zeer aan te raden. 


Geschiedenis Mormonen

Utah is ook de staat van de Mormonen. Tot 1825 bleef het aantal blanken dat de staat bezocht erg laag.
Vanaf dat jaar werden er ook handelsposten in het gebied opgezet, voornamelijk om de bonthandel te stimuleren. Permanente blanke bewoning kwam op gang in 1847, toen een groep Mormonen onder leiding van Brigman Young in het Great Salt Lake gebied neerstreek. Young en zijn Mormonen waren gevlucht uit het oosten van de VS vanwege de gewelddadige godsdienstdiscriminatie.