Utah

Beehive State

Bekijk foto's

Utah


De staat Utah, ook wel bekend onder de bijnaam Beehive State, herbergt de ‘Mighty five’. Dit zijn 5 beroemde Nationale Parken die je vakantie Utah een unieke ervaring maakt. Bekijk hieronder hoe je de Mighty Five kunt combineren in een rondreis door West Amerika.Video:
Afbeelding van Auto Rondreis Moab Arches National Park


Inwoners en oppervlakte van Utah

Utah heeft een vrij grote oppervlakte, ca 219.931 km2. Er wonen slechts 3,1 miljoen mensen.

Bezoek The Mighty five tijdens je vakantie Utah!

Utah heeft 5 beroemde nationale parken die onder de naam The Mighty five vallen: Zion National Park, Bryce National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park en Capitol Reef National Park. Je kunt ervoor kiezen om al deze vijf nationale parken te bezoeken tijdens je vakantie Utah. Of je kunt het combineren met andere parken en bezienswaardigheden in de omliggende steden, bijvoorbeeld de Western Impressions.
Canyonlands National Park en Arches National Park liggen vlakbij het plaatje Moab.


Vernal

Het plaatje Vernal is erg populair onder de toeristen omdat het stadje nog de sfeer uitademt van het Wilde Westen en er veel dinosaurus fossielen gevonden worden

Geschiedenis Mormonen

Utah is ook de staat van de Mormonen. Tot 1825 bleef het aantal blanken dat de staat bezocht erg laag.
Vanaf dat jaar werden er ook handelsposten in het gebied opgezet, voornamelijk om de bonthandel te stimuleren. Permanente blanke bewoning kwam op gang in 1847, toen een groep Mormonen onder leiding van Brigman Young in het Great Salt Lake gebied neerstreek. Young en zijn Mormonen waren gevlucht uit het oosten van de VS vanwege de gewelddadige godsdienstdiscriminatie.