Miami

The Magic City

Bekijk foto's

Relax op de beach en shop till you drop tijdens je vakantie Miami!


Op de brede witte zandstranden van Miami Beach is het vooral zien en gezien worden. Geniet van tropische temperaturen op je zonnebed en geef je ogen goed de kost. De kans dat je een celebrity spot tijdens je vakantie Miami is namelijk erg groot, want Miami Beach is hip and happening! Ook ’s avonds kun je de sterren tegen het lijf lopen in de vele clubs waar je door feest tot in de vroege uurtjes. En ook voor de shop-a-holic is deze stad een waar paradijs.

Beleef ook de stedentrip Miami.


kies hier uw favoriete hotel in Miami

Kies hier uw tour / excursie in Miami


Vakantie Miami: 10 bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie Miami valt veel te beleven voor zowel de avontuurlijke reiziger als de luxe reiziger. Miami has it all! Twijfel je om kinderen mee te nemen op je vakantie Miami? Ook voor kinderen biedt een vakantie Miami genoeg mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de vakantie uit te breiden naar een Vakantie Florida.

1. Miami Beach

Miami Beach is de lange kuststrook met mooie witte stranden van South Beach tot en met North Beach. South Beach met het Art Deco-gedeelte is het gezelligste en leukste gedeelte van Miami Beach. Ocean Drive is een straat in het Art Deco-gedeelte die pal aan het strand ligt. Deze straat is het boegbeeld van South Beach, met meer dan 800 gebouwen die gebouwd zijn in een Art Deco- en kubistische stijl.

2. Lincoln Road

Lincoln Road is gelegen in South Beach en is de exclusieve winkelstraat van Miami. Voor de echte shop-a-holics biedt een vakantie Miami dus genoeg mogelijkheden. Hier kun je alle exclusieve merken vinden: het is een waar paradijs voor shoppers. Ook vind je hier sterrenrestaurants, trendy bars en hippe nachtclubs.

3. South Pointe Park

South Pointe Park is een 17 hectare groot stadspark in het uiterste zuidelijke puntje van Miami Beach. Hier kun je wandelen of joggen, en er is een restaurant en kinderspeeltuintje.


4. Downtown Miami en Bayside Marketplace

Downtown Miami is een druk gedeelte van Miami met veel winkels, restaurants en bars. In de avond kan je hier een basketbalwedstrijd van de Miami Heat bezoeken of een concert bijwonen van een bekende artiest in de American Arena. Als je van ballet houdt, bezoek je tijdens je vakantie Miami het Adrienne Arsht Center, de thuishaven van het Miami City Ballet.

In het Perez Art Museum Miami kun je hedendaagse kunst te bezichtigen. Bayside Marketplace ligt vlakbij Downtown Miami. Dit is een openlucht winkelcentrum met twee verdiepingen. Het winkelcentrum ligt aan dee oevers van Biscayne Bay, met daarnaast de jachthaven van Miami. Als je lekkerwilt gaan lunchen op z'n Amerikaans, ga hier naar Het Hard Rock Cafe Miami.

5. Villa Vizcaya

Villa Vizcaya is gelegen in de wijk Coconut Grove en werd gebouwd in de periode 1914-1916 in opdracht van de ondernemer James Deering. Deze villa is een mooi voorbeeld van Mediterranean Revival-architectuur. De villa heeft meer dan 70 kamers met meubilair en schilderijen uit de 15de tot en met de 19de eeuw. 

6. Miami Seaquarium

Miami Seaquarium is een van de oudste oceanaria in de Verenigde Staten en is gelegen op het eiland Virginia Key in Biscayne Bay. 

7. Little Havana

Little Havana is een levendige Cubaanse wijk in Miami. Cafés serveren er Cubaanse koffie en op Calle Ocho bespreken bewoners de politiek terwijl ze domino spelen in het Maximo Gomez Park. Dit park wordt door de bewoners daarom Domino Park genoemd.
Het is een erg leuke buurt om doorheen te lopen en lekker te gaan eten in een Cubaans restaurant of een Cuba Libre te drinken op een van de terrasjes.

8. Wynwood

Wynwood is een wijk in Miami bekend om zijn vele kleurrijke muurschilderingen. De wijk is een openluchtmuseum met een groot aantal werken van beroemde straatartiesten. Ook kun je in deze wijk chique kledingboetiekjes vinden. Het vaak jonge publiek bezoekt hier stijlvolle bistro’s en nachtbars.

Er is genoeg te doen in Miami om een hele vakantie door te brengen. Wil je ook de rest van Florida bezoeken, maar ook genoeg tijd overhouden voor Miami? Kies dan voor een fly drive Miami reis waarbij je na een aantal nachten in Miami je auto ophaalt om de rest van Florida te bezoeken.

9. The bass museum of art 

Het Bass Museum of Art, gelegen in Miami Beach, is een must-visit bestemming voor kunstliefhebbers. Opgericht in 1964, beschikt het museum over een diverse verzameling kunstwerken variërend van Renaissance meesterwerken tot hedendaagse kunst. De vaste collectie omvat werken van bekende kunstenaars zoals Pablo Picasso, Joan Miró en Claude Monet. Naast zijn indrukwekkende collectie organiseert het museum ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen met werken van opkomende en gevestigde kunstenaars.

10. Zoo Miami

Zoo Miami, gelegen in de suburbs van Miami, is de oudste en grootste dierentuin in Florida. Opgericht in 1948, beslaat de dierentuin meer dan 750 hectare en is het thuis van meer dan 3.000 dieren uit meer dan 500 soorten. Bezoekers kunnen de wildlife van Afrika, Azië, Australië en de Amerika's ervaren, waaronder dieren zoals leeuwen, tijgers, gorillas, kangoeroes en nog veel meer.Geschiedenis

Miami kent een ruige geschiedenis met oorlog, slavernij en criminaliteit. De oorspronkelijke bewoners van Miami waren de Tequesta-Indianen, afkomstig uit Zuidwest-Californië. Echter kwamen toen de Spanjaarden naar Amerika toe. Ze begonnen een bloedig gevecht tegen de Tequesta-Indianen en uiteindelijk slaagden de Spanjaarden erin om een nederzetting te bouwen. Ze vertrokken echter na drie jaar weer.

Rond 1830 zette Richard Fitzpatrick voet aan wal. Hij was eigenaar van een grote plantage en liet hier de oorspronkelijke bewoners als slaven werken. Hierdoor ontstond er een heftige strijd; ook wel bekend als de Florida Wars.

Rond 1920 barstte Miami uit zijn voegen vanwege het toestaan van gokken in combinatie met alcohol. In een rap tempo werden er hotels en huizen gebouwd.

Rond 1980 werd Miami overspoeld met Cubanen die vluchtten voor het regime van Castro. Het gebied raakte in snel tempo overbevolkt, waardoor veel mensen de stad Miami ontvluchtten. De stad raakte in verval en was bijna failliet. De criminaliteit was in deze periode erg hoog. Na deze periode werden er drastische maatregelen genomen en werden Miami en Miami Beach respectievelijk een stuk veiliger.

Vandaag de dag is Miami uitgegroeid tot een trendy stad, vooral bekend vanwege de witte stranden, het hippe uitgaansleven en waar shoppingparadijs. Een vakantie Miami is voor iedereen een succes!