Camperreis Amerika

Bekijk foto's

Kies hier uw mooiste camper rondreis door Amerika


Geen enkele andere vakantie geeft je zoveel vrijheid als een Camperreis Amerika. Je kunt op iedere plaats net zo lang of kort blijven als dat je zelf wilt. Je koffers pak je één keer uit, je beslist zelf waar en wanneer je van je ontbijt of diner geniet en je kunt makkelijk kosten besparen door een avond zelf je eten en drinken te verzorgen. Huur een camper in Amerika en geniet van de ultieme rondreis! 

Highlights of the West Camper rondreis

Dit is de ultieme camper rondreis door het Westen! 21 dagen / 19 nachten Aankomst en vertrek Los Angeles

 • Grand Canyon NP
 • Zion & Bryce NP
 • Yosemite NP
 • Las Vegas, Los Angeles
 • Sequoia NP
 • 21 dagen

The Mighty five Camper rondreis

Tijdens deze reis ontdek je de vijf mooiste en bekendste nationale parken van Utah - Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion. 27 dagen / 25 nachten Aankomst en vertrek Las Vegas.

 • Arches National Park
 • Bryce Canyon NP
 • Canyonlands National Park
 • Capitol Reef NP
 • Zion National Park
 • 27 dagen

The Wild West Camper rondreis

Ontdek het Wilde Westen met zijn rustige wegen en weidse landschap per camper! Geniet van de vele nationale parken en treed in de voetsporen van beruchte personen, zoals Wild Bill Hickock, Calamity Jane en Buffalo Bill. 25 dagen / 23 nachten Aankomst Denver Vertrek Salt Lake City.

 • Badlands National Park
 • Devils Tower
 • Theodore Roosevelt NP
 • Yellowstone NP
 • Salt Lake City
 • 25 dagen

Beautiful Florida Camper rondreis

Je begint en eindigt deze rondreis in Miami en je zult onder andere het Everglades National Park, Sanibel en Disney te zien krijgen. Tijdens deze tour willen we je laten zien wat Florida te bieden heeft. Je kunt Orlando overslaan als je er al eens geweest bent, des te meer tijd is er over om de rest van Florida te ontdekken.

 • Miami
 • Florida Keys
 • Everglades
 • Sanibel
 • Disney parken
 • 21 dagen

Texas - Louisiana Camper rondreis

Tijdens deze rondreis zul je de verleidelijke mix van geschiedenis, mysterie, gastvrijheid, eten, plezier en muziek ervaren waar Louisiana zo beroemd om is! En dan is er Texas, The Lone Star State, vaak omschreven als een ‘geheel ander land’. Aan jou de eer om de steden te verkennen, om te genieten van de uitgestrekte stranden en om te ontspannen onder de warme hemel.

 • Houston
 • Galveston
 • San Antonio
 • New Orleans
 • Lafayette
 • 23 dagen

Wat zijn de voordelen van een Rondreis Amerika Camper?

Je kunt kiezen voor een samengestelde rondreis verzorgd door AmerikaNu, maar je hebt ook alle vrijheid om een camper te huren in Amerika en zelf je route te bepalen. Je kunt dit van te voren zelf uitstippelen, of laat het avontuur op je afkomen en bekijkt van dag tot dat waar je gevoel je heen leidt. Bevalt het ergens minder dan gehoopt? Vervelen de kinderen zich? Geen probleem: alles weer aan boord en op naar de volgende bestemming.

Ultieme vrijheid bij een camper rondreis Amerika

Je vindt geen enkele andere vakantie die je zoveel vrijheid geeft als een camperrondreis Amerika. Ook als je een samengestelde route kiest, heb je altijd de vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt. Als je een camper huurt in Amerika is het extra makkelijk om de camper in te stappen en door te rijden naar de volgende bestemming.  Met de Highlights of the West Camper rondreis ga je in 21 dagen West Amerika verkennen op jouw manier.

Camper huren Amerika

Hoewel hotels vaak voordelig lijken, komen en vaak extra kosten bij kijken. Dit komt voornamelijk door de maaltijden, snacks tussendoor en toiletbezoeken door de dag. Als je een camper gaat huren in Amerika rijd je met je huis, voorzien van alle gemakken, naar de volgende locatie. Tijdens een camperreis Amerika bepaal je zelf wanneer je wel of niet buiten de deur eet. 

Extra voordelen van een Camperreis Amerika

Met je camper heb je toegang tot alle belangrijke toeristische gebieden. Bij een bezoek aan plaatsen zoals de Grand Canyon of Zion National Park kun je ‘s nachts overnachten op het terrein van de parken en dat meestal tegen een minimale vergoeding. Hotels in het hart van de nationale parken zijn meestal duur en vaak ook verder weg van de plekken die je graag wilt zien. Bovendien: wat is er mooier dan ‘s ochtends midden in de natuur te ontwaken?

Camper rondreis Amerika met kinderen, ideaal!

Voor kinderen is reizen in een camper puur plezier. Ze hoeven niet meer urenlang op de achterbank te zitten. Wanneer je met de camper op stap gaat, kunnen de kinderen op hun gemak allemaal rond de tafel zitten en spelletjes doen; of via de grote ramen genieten van het prachtige uitzicht.

Rondreis Amerika camper voor natuurliefhebbers

Iedere ochtend wakker worden met het geluid van zingende vogels, een prachtig uitzicht over het landschap en een heerlijke frisse berg- of zeelucht. Je kunt rustig ontspannen en met de hele familie genieten van een ontbijt in de heerlijke ochtendzon. Vervolgens bepaal je de volgende plaats van bestemming en een mooie dag kan weer beginnen. Met The Mighty five Camper rondreis ontdek je de vijf mooiste en bekendste nationale parken van Utah.

Deel je avontuur

Laat je door niets tegenhouden om veel foto’s te maken van je gezamenlijke avontuur met de camper en deel dit op sociale media!

Toch liever overnachten in een hotel? Geen probleem, bekijk hier onze autorondreizen of stedentrips.


Handig om te weten voor je Camperreis Amerika

 • De prijs van je camper is gerelateerd aan vraag en aanbod. Hierdoor kan het voorkomen dat een grotere camper goedkoper is dan een kleine. Als er meer aanbod is van campers dan vraag, dan zal de prijs dalen!
 • Bij het huren van een camper moet je inschatten hoe veel mijl/kilometer je gaat afleggen. Je koopt van te voren "mijl blokken". Hou er bij het inkopen van mijlen rekening mee dat je niet alleen van camping naar camping reist. Soms maak je een extra uitstapje en moet je omrijden voor de supermarkt! Helaas kunnen wij teveel ingekochte uren niet vergoeden. 
 • In de camper zal altijd persoonlijke uitrusting ter beschikking zijn. Denk aan lakens, dekens, handdoeken en keukenbenodigdheden. Soms kun je extra uitrusting bijboeken. Check van te voren goed wat er wel en niet inbegrepen zit bij je camper en voorkom dat je zelf te veel meeneemt.
 • Het is mogelijk om een camper in één stad te huren en in een andere stad weer terug te brengen. Hiervoor betaal je wel een "oneway toeslag". Deze toeslag varieert van $250 tot $650, afhankelijk van de locatie, en dient betaald te worden op het punt waar je je camper huurt. 
 • In Amerika en Canada wordt op de prijzen nog een lokale belasting geheven. Doorgaans zal je reisorganisatie deze belasting al optellen bij je vooraf betaalde reissom, maar houdt je er rekening mee dat deze ook nog wordt opgeteld bij de ter plaatse te betalen producten en diensten.
 • De verzekering is voor iedereen inbegrepen in de huurprijs. De camper verhuurmaatschappij dekt vaak u automatisch tot 1 miljoen dollar. Je voertuig is ook verzekerd voor schade bij ongeval.
 • Wanneer je de camper huurt, zal je een borg moeten betalen van $500. Deze zal op je creditcard worden belast. Alle extra mijlen of beschadigingen aan het voertuig zullen worden verrekend met de borg. 

kies hier uw favoriete camping


Kies je camper

Naast het kiezen van je camperreis door Amerika is het ook belangrijk dat je nadenkt over het kiezen van een camper. De campers komen in veel soorten en maten. Alle campers zijn uitgerust met de nodige kookvoorzieningen. Denk aan een koelkast, vriezer, kookplaat, magnetron en ruime kasten. Daarnaast zijn de campers uitgerust met een douche, wastafel en een toilet. 

De campers hebben stuurbekrachtiging, rembekrachtiging en een automatische versnellingsbak. Als je niet gewend bent te rijden met een automaat heb je dit snel onder de knie. Schrik niet van de lengte van het voertuig. Zo lang je rekening houdt om ruime bochten te maken zit je goed. Wel moet je even wennen aan de breedte van het voertuig.  Maar je zult zien: na twee dagen rijdt u uw camper als een echte professional!

Veelgestelde vragen over rondreizen Amerika camper

De kosten van een roadtrip door West-Amerika met camper liggen tussen de €50 en de €100 per persoon per dag op basis van reizen met 2 personen. Uiteraard kun je het zo goedkoop of duur maken zoals je zelf zou willen. Voordeel van een camper is dat je zelf kunt koken en je kan op goedkope campinggrounds verblijven.

De beste reistijd om het westen van Amerika te bezoeken is in de periode april tot november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen.

Je mag met je rijbewijs B gewoon een camper besturen in de USA of Canada. Ook een internationaal rijbewijs is niet verplicht.

Ben je met 2 personen en wil je een zuinige, compacte camper die makkelijk te parkeren is, dan kun je het beste kiezen voor de C19 of de T17. Voor een gezin van 4 personen is de C25 een zeer geschikte camper. Mocht je langere tijd op pad willen, dan is de C30, met zijn vele opbergruimte, de ideale keuze.

Campings in nationale parken zoals Yosemite, Grand Canyon en Banff of Jasper kun je het beste altijd reserveren. In de zomervakantie en weekenden zijn campings soms al maanden van tevoren volgeboekt. Maar ook buiten het hoogseizoen raken campings in nationale parken volgeboekt. Het reserveren van campings in nationale parken kan vaak al vanaf zes maanden van te voren.

Als je een offerte aanvraagt ontvang je de prijs van de complete camperhuur, inclusief de verzekeringskosten. Wij vragen hoeveel kilometers je verwacht af te leggen om te kijken wat voor pakket je kiest. Verwacht je veel kilometers af te leggen kies je het 'Unlimited milage pakket'. De mijlen koop je in blokken van 500mijl/800km.

Als je kiest voor een samengestelde reis van AmerikaNu kan je makkelijk het aantal kilometer inschatten. Handig om rekening mee te houden is dat je niet alleen van camping tot camping rijdt: je zult altijd extra omwegen maken. Bijvoorbeeld om een extra uitstapje te maken of naar de supermarkt te gaan.

Te veel ingekochte mijlen kunnen wij echter helaas niet vergoeden.

De verzekering zit bij de huurprijs inbegrepen. De camperverhuurmaatschappij dekt u vaak automatisch tot 1 miljoen dollar. Je voertuig is ook verzekerd voor schade bij een ongeval, maar houd er rekening mee dat daarbij een toeslag geldt voor voertuigen die een waarde vertegenwoordigen van meer dan $60,000. Die toeslag kan oplopen tot maximaal $1000 (2018/2019).

Dit betekent dus niet dat je automatisch $1000 betaalt voor een schadeclaim. maar dat je maximaal $1000 betaalt. Mocht je een schade hebben van $50, dan wordt alleen die $50 voor je in rekening gebracht. Je dient daarbij in acht te nemen dat de verzekering pas uitkeert wanneer de camper bestuurd wordt conform de getekende huurovereenkomst die je dient te ondertekenen wanneer je de camper huurt.