Los Angeles

City of Angels

Bekijk foto's

Vakantie Los Angeles: Jouw droomvakantie!


Jouw vakantie Los Angeles, ook wel bekend onder de bijnaam City of Angels, is na New York de grootste stad van de Verenigde Staten. Los Angeles is een metropool die naast LA uit meerdere voorsteden bestaat zoals Beverly Hills, Santa Monica en Venice. Zo zou je zelfs een stedentrip in Los Angeles kunnen plannen waarin je de voorsteden gaat bezoeken. Deze plaatsen worden echter wel vaak tot Los Angeles beschouwd. Je kunt een vakantie Los Angeles ook combineren met de omliggende steden in Californië. Ga tijdens je vakantie Los Angeles ook op bezoek bij de top bezienswaardigheden Los Angeles!  

Los Angeles is sinds het begin van de vorige eeuw de plaats waar de Amerikaanse entertainmentindustrie is gevestigd. In de eerste instantie waren dat de film- en muziekindustrie, later is daar televisie als zeer belangrijk medium bijgekomen. Vooral Hollywood staat bekend als het hart van de filmindustrie.

Los Angeles is niet alleen perfect voor een stedentrip Los Angeles, maar ook voor een Fly Drive Los Angeles


kies hier je favoriete hotel in Los Angeles

Kies hier je favoriete tour/excursie in Los Angeles


Ontdek de geschiedenis tijdens jouw vakantie naar Los Angeles

Het gebied waar nu Los Angeles ligt, werd oorspronkelijk bewoond door de Tongva- (of Gabrieleños) en de Chumash-volkeren. De eerste Europeanen arriveerden in 1542 onder leiding van Juan Rodríguez Cabrillo, een Portugees die het gebied opeiste als de Stad van God voor het Spaanse keizerrijk. Hij zette zijn reis voort zonder verder iets met het gebied te doen. Pas 227 jaar later kwam het volgende contact, toen Gaspar de Portolá met de missionaris Juan Crespí op 2 augustus 1769 deze regio bereikte. Crespí schreef dat dit gebied een grote nederzetting kon worden. Op 9 september 1850 werd Los Angeles onderdeel van de nieuwe staat California dat onder de Verenigde Staten viel. In 1880 opende de University of Southern California haar deuren. De stad telde inmiddels ruim elfduizend mensen.


8 bezienswaardigheden in Los Angeles

Tijdens een vakantie Los Angeles kun je vele bezienswaardigheden bezoeken. Begin je vakantie in Amerika met een Fly Drive Los Angeles.

1. Bezoek het hippe Venice Beach

Met zijn bruisende boulevard is Venice Beach een van de populairste stranden van Californië. De Venice Boardwalk is de plek waar vrije geesten zich thuis voelen tussen aparte winkeltjes, straatartiesten en kleurrijke straatkunst. Er is een skatepark en veel mensen sporten en fitnessen hier buiten in het openbaar vandaar de naam Muscle Beach.


2. Griffith Observatory must see tijdens je vakantie Los Angeles

Het Griffith Observatory is een sterrenwacht op de berg Hollywood in Griffith Park. Het gebouw is vaak een decor geweest voor diverse Hollywood films en is een populaire bezienswaardigheid in Los Angeles.


3. Beroemdheden spotten in West Hollywood

West Hollywood is een trendy wijk in Los Angeles die bekend staat om het energieke uitgaansleven. Weho ligt aan de legendarische Sunset Strip, hier bevindt zich ook Chateau Marmont, een chique schuilplaats voor beroemdheden. Wie weet spot je wel een celebrity tijdens je vakantie Los Angeles! Ook kun je hier comedyclubs vinden en beroemde live podia zoals het legendarische Whiskey a Go Go.


4. Hollywood, het symbool van de entertainmentindustrie

Hollywood is wereldberoemd geworden als filmstad en bij uitstek het symbool voor de entertainmentindustrie. Toeristen brengen hier graag een bezoekje aan het TCL Chinese Theatre en de met sterren bezaaide Walk of fame. Een aantal hoogtepunten die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Los Angeles. zijn Paramount Pictures, historische muzieklocaties zoals de Hollywood Bowl, en Dolby Theatre, waar de Oscars worden uitgereikt.


5. Citytrip Santa Monica

De stad Santa Monica ligt ca 20km ten westen van het centrum van Los Angeles. Het is een zeer aangename badplaats met een leuk centrum en mooie hotels aan het strand. Beroemd is de Santa Monica Pier, het eindpunt van route 66. Tijdens een rondreis door west Amerika kom je de route 66 meerdere keren tegen. Andere leuke badplaatsen aan deze kust zijn Manhattan beach, Redondo Beach en Long Beach.


6. Beverly Hills, Los Angeles

Beverly Hills is een stad en gemeente in Los Angeles County. Het wordt vooral omringd door de stad Los Angeles en de voet van de Santa Monica Mountains. Beverly Hills is vooral bekend door het groot aantal pop en filmsterren dat hier woont in meestal enorm grote en mooie huizen. Dit is erg indrukwekkend om te zien en zeker een aanrader tijdens je trip naar LA. In deze stad ligt ook Rodeo Drive, een twee mijl lange straat met de duurste winkels van de wereld.


7. Universal Studio's en Disneyland

In Los Angeles en omgeving liggen 2 grote attractie parken: Universal Studio’s in Hollywood en Disneyland in Anaheim. Als je een liefhebber bent van films en achtbanen dan zit je bij Universal Studio’s goed. Dit themapark bezit namelijk zowel filmstudio’s als een pretpark. Disneyland Anaheim is het allereerste Disney-themapark ooit gebouwd. Het park werd geopend op 17 juli 1955. Een Los Angeles vakantie is zeker aan te raden voor een gezinsreis met kinderen.


8. Getty Center

Het Getty Center is een gebouwencomplex in Brentwood, een wijk in het westen van Los Angeles, waarin onder meer een deel van de collectie van het J. Paul Getty Museum en de wetenschappelijke instellingen het Getty Research Institute en het Getty Conservation Institute gehuisvest zijn. Velen beschouwen het als het mooiste museum van de Verenigde Staten. J. Paul Getty liet het museum ongeveer 1.3 miljard dollar na. In het museum kun je de werken vinden van Van Gogh, Rembrandt en Man Ray.


De beste tijd om Los Angeles te bezoeken is in het voorjaar (maart-mei) en najaar (september-november) vanwege aangename temperaturen en minder drukte.

Over het algemeen is een verblijf van 3 tot 5 dagen voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden te verkennen.

Enkele leuke wijken in Los Angeles zijn Hollywood, Santa Monica, Venice Beach, Beverly Hills, Downtown LA en Silver Lake. Elk heeft zijn eigen unieke sfeer en bezienswaardigheden.