Alaska

The Last Frontier

Bekijk foto's

Volop genieten in 'rough and tough' Alaska


Hou jij van ruige en ongerepte natuur, verlaten bergachtige landschappen, gletsjers en wil je walvissen of beren spotten? Dan is een vakantie Alaska dé vakantie voor jou! In deze meest noordelijke staat van Amerika is het de natuur die heerst en een actieve rondreis is dan ook de perfecte manier om deze staat te ontdekken!

Alaska is met maar liefst anderhalf miljoen vierkante kilometer de grootste en meest onherbergzame staat van de Verenigde Staten. Aan de oostkant grenst Alaska aan Canada. Voor de rest wordt het omringd door de Grote Oceaan, de Noordelijke IJszee en de Beringzee. De hoofdstad van Alaska is Juneau, Anchorage is de grootste stad.

Ideale startplaats vakantie Alaska

Anchorage is een ideale startplaats voor een vakantie Alaska. Niet alleen omdat je op deze stad aan het water aanvliegt, maar de stad biedt oneindig veel mogelijkheden. Van een stad vol actie en vertier tot ruim 60 gletsjers, geweldige nationale parken en wildlife op slechts een korte autorit van je hotel.

Walvissen zien, fietsen over de Coastal Trail, kennismaken met de historie en cultuur van Alaska in het Anchorage Museum en genieten van (zelf gevangen) verse vis? Je doet het allemaal in deze stad. En een ontmoeting met een eland is een zekerheidje in deze stad want er wonen ruim duizend van deze dieren in Anchorage.

Hoogste berg Noord-Amerika

Vanuit Anchorage reis je eenvoudig richting Denali National Park. Een absolute ‘must see’ en een hoogtepunt van een vakantie Alaska. Met Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. De top van deze gigant ligt op bijna 6.200 meter hoogt en heeft diverse subtoppen.

Het Denali National Park is alleen toegankelijk onder begeleiding van een ranger. Boek een tour en ga mee op ontdekkingsreis in dit prachtige en overweldigende park. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bergen, toendra’s en brede gletsjerrivieren. Elanden, grizzlyberen, rendieren, Dall Sheep en wolven laten zich veelvuldig zien. Een ervaring om nooit te vergeten!

Op naar de Poolcirkel

Na Denali National Park is een bezoek aan het verder noordelijk gelegen Fairbanks zeker de moeite waard. Vanuit deze stad kun je de Poolcirkel bezoeken Ook geniet je hier van overweldigende natuurverschijnselen zoals het Noorderlicht, snelstromende rivieren, spiegelgladde bergmeren en geweldige uitzichten.

Fairbanks is de op één na grootste stad in Alaska. De stad ligt in de Tananavallei, aan de Chena- en de Tananarivier. De stad wordt ook wel 'the Golden Heart of Alaska' genoemd vanwege de goudzoekershistorie en de ligging diep in het binnenland. Ook staat in Fairbanks het Geofysical Institute, waar aurorajagers die het Noorderlicht willen zien, zich verzamelen. Dit natuurverschijnsel is tussen september en mei waar te nemen. Belangrijk om rekening mee te houden tijdens het boeken van je vakantie Alaska.

De omgeving van Fairbanks kun je uitstekend verkennen per riverboat of (water)vliegtuig. Vanuit de stad vertrekken er bijvoorbeeld 'flightseeing' tours naar de Poolcirkel.