Air Canada 

Vlieg rechtstreeks naar Toronto, met Air Canada, de beste Noord Amerikaanse carrier in 2019 volgens Skytrax en dit voor de achtste keer in tien jaar tijd. Sinds 1 maart vliegt Air Canada met een Boeing-787 dreamliner vanaf Amsterdam naar Toronto Pearson Airport. Klik hier voor een filmpje over Air Canada !

Aan boord van de vlucht Amsterdam-Toronto biedt Air Canada in Economy Class een zeer comfortabele stoel met goeie beenruimte, een volledige maaltijd en gratis drankenservice. In Premium Economy class

reist u in luxueuze stoelen in een aparte cabine met extra voordelen zoals 18cm meer beenruimte,Premium maaltijden en Priority service op de luchthaven. Onze nieuwe Executive Pod in Air Canada’s Signature Class, maakt het vliegen nog comfortabeler. De stoelen in de ‘lie flat modus’ zijn maar liefst 2,03 m lang en 53 centimeter breed. Ongeacht de klasse, geniet elke passagier van honderden uren top-entertainment op een persoonlijk high tech touchscreen-entertainmentsystem, van gate tot gate.

De dagelijkse vlucht biedt in Toronto aansluiting op meer dan 120 routes naar bestemmingen in Noord-en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via Toronto naar Havana te vliegen maar ook naar steden als Denver, Boston, Las Vegas en Miami.

De minimale transfertijd voor vluchten naar Canadese bestemmingen is 1h15, naar US bestemmingen 1h25. De passagier hoeft in Toronto niet de bagage van de band te halen als hij verder vliegt met Air Canada of United.

Airport

De belangrijkste hub van Air Canada is Lester B. Pearson International Airport in Toronto. Alle vluchten van Air Canada komen aan en vertrekken uit Terminal 1.
De Terminal biedt handige verbindingen voor passagiers die in Air Canada's wereldwijde netwerk reizen. Voor verbindingen tussen internationale en binnenlandse vluchten: Alle binnenlandse vluchten vertrekken vanaf de 'D'-Gates. Minimale transfertijd is 75 minuten.Alle vluchten naar the USA vertrekken vanaf de 'F'-Gates. Minimale transfertijd is 85 minuten.In Toronto gaat de passagier al door de Amerikaanse douane- en grensbescherming. Dit scheelt veel tijd bij aankomst in Amerika.
Het is bij Air Canada niet nodig om de bagage opnieuw in te checken.

Netwerk


Het netwerk rijkt over 6 continenten en telt meer dan 200 bestemmingen.Air Canada vliegt naar meer dan 60 Canadese bestemmingen, meer dan 55 bestemmingen in de USA en meer dan 90 bestemmingen in Europa, Afrika, het Midden Oosten, Azie, Australie, de Caribbean, Mexico en Centraal & Zuid Amerika.Air Canada maakt onderdeel uit van de Atlantic Joint Venture. Samen met de Lufthansa groep en United Airlines. Voordelen van de samenwerking zijn:

*Grotere keuze uit vliegroutes.

*Een gemeenschappelijk tariefaanbod voor de Trans Atlantische vluchten

*Minder en kortere verbindingen.

*Keuze uit dezelfe boekingsklasses.

*Meer bestemmingen en keuze uit meer stoelen.

ETA

Een Electronic Travel Authorization heeft een passagier nodig op het moment dat hij/zij aankomt op een Canadese luchthaven van een (inter)continentale vlucht. Zonder deze eTA wordt de passagier geweigerd op de vlucht. De passagier heeft een eTA ook nodig als hij/zij doorvliegt.Een eTA kan

Een eTA kan men aanvragen via de officiele website : canada.ca

De eTA is maximaal 5 jaar geldig en kost slechts CAD 7. Voor het aanvragen heeft de reiziger een credit.Het verwerken van de aanvraag duurt maximaal 72 uur. Vraag de eTA dus tijdig aan!

Economy Class

De Economy kabine aan boord van de Boeing787 dreamliner heeft 210 slimline geplaatste stoelen in een 3-3-3-configuratie, die u de vertrouwde persoonlijke ruimte biedt die past bij het comfort van de huidige Economy-kabine van Air Canada.elke stoel is uitgerust met een eigen 9-inch verbeterde touchscreen met meer dan 600 uur entertainment. In de armsteen vindt u een usb-uitgang en een universele oplader.Een gratis warme maaltijd met een selectie wijnen en sterke drankenIn-seat power for electronic devices.Verstelbare, hoofdsteun voor een betere slaaphouding, evenals een comfortabel kussen en deken.

*Een gratis warme maaltijd met een selectie wijnen en sterke dranken
*In-seat power for electronic devices.
*Verstelbare, hoofdsteun voor een betere slaaphouding, evenals een comfortabel kussen en deken.
*Sfeerverlichting om de jetlag te verminderen. En individuele leesverlichting.

Premium Economy

De Premium Economy-cabine van Air Canada heeft 21 zitplaatsen in een configuratie van 2-3-2.De beenruimte bedraagt 38 inch en de stoel breedte 19,5 inch. Elke stoel is uitgerust met een 9- of 11-inch verbeterde, entertainmentscherm, evenals universele voeding en USB-uitgangen.
De voordelen van de premium economy van Air Canada zijn:

*Priority service op de luchthaven.
*Premium maaltijden
*Tot 18 cm meer beenruimte en bredere stoelen.
*2 x 23kg bagage.

Business Class

De nieuwe Executive Pod aanwezig op de B787 en B777 maakt het vliegen nog aantrekkelijker.De stoelen, in “lie flat mod” zijn maar maar liefst 2.03 meter lang en 53 centimeter breed. Als klap op de vuurpijl bevat de hoofdsteun massagefuncties die volledig uniek zijn voor een luchtvaartmaatschappij in businessclass Het is onmogelijk om niet uitgerust aan te komen op uw bestemming. De configuratie van 1-2-1 zorgt ervoor dat de passagier altijd direct toegang heeft tot het gangpad. onze amusementsschermen van 18 inch zullen de grootste beschikbaar zijn in de businessklasse op van een NoordAmerikaanse maatschappij.