Kentucky

Bluegrass State

Bekijk foto's

Vakantie Kentucky, het land van morgen.


De staat Kentucky, ook wel Bluegrass State genoemd, is de staat van de Southern Hospitality. 

Kentucky grenst in het noorden aan de staten Illinois, Indiana en Ohio, in het westen aan Missouri, in het oosten aan West Virginia en Virginia en in het zuiden aan Tennessee. Bezoek tijdens je vakantie Kentucky een van de rivieren die door de staat stromen. De belangrijkste rivieren zijn de Ohio, die de gehele noordgrens vormt , en de Mississippi, die vrijwel exact de westgrens vormt. De staat werd oorspronkelijk bevolkt door Indianenstammen en dankt zijn naam aan het Indiaanse woord Ken-tah-teh wat ‘land van morgen’ betekent.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive


Bezienswaardigheden Kentucky

Een vakantie Kentucky is een onvergetelijke vakantie waar veel te beleven is. Van paardenracen tot muziek, Kentucky biedt het allemaal.

Mammoth Cave

Kentucky kent het grootste grottencomplex op aarde die je echt moet bezoeken tijdens je vakantie Kentucky: Mammoth Cave National Park. Je kan hier een tour maken door de indrukwekkende gangen vol stalagmieten en stalactieten.

Kentucky Derby

De hoofdstad van Kentucky is het kleine Frankfort. De grotere steden zoals Louisville en Lexington zijn interessanter om te bezoeken.
De hoofdattractie van Louisville zijn de paardenraces bij Churchill Downs. Op de eerste zaterdag van mei komt de elite van Amerika bijeen voor de Kentucky Derby. Als je in mei op vakantie Kentucky bent is gokken op welk paard hier gaat winnen is een must! 
Ook in Lexington spelen paarden een hoofdrol, in en om deze stad liggen honderden boerderijen waar paarden op de weilanden grazen.

Bourbon (Whiskey)

Voor Bourbon fans is een vakantie Kentucky een must! De benaming bourbon is afkomstig van Bourbon County, een district aan de grens tussen de staten Virginia en Kentucky, waar in de tweede helft van de negentiende eeuw talrijke ook nu nog bekende destilleerderijen gevestigd werden. Het aandeel mais bedraagt bij de huidige bourbon-whiskeys in navolging van de Amerikaanse wet minimaal 51%. Pas na het tweejarig bewaren in van binnen gebrande eikenhouten vaten wordt het destillaat gebotteld.


Kentucky Fried Chicken

Naast paarden en Bourbon staat Kentucky ook bekend om haar Fried Chicken. In Corbin kun je een kijkje nemen in de beroemde fastfood keten. Hier serveerde Colonel Sanders zijn eerste gefrituurde kip !

Bluegrass Muziek

In het oosten van Kentucky rijd je over de Country Music Highway. Uit deze regio komt de country en Bluegrass muziek. Immigranten uit Ierland, Engeland en Schotland ontwikkelde hier deze speciale volksmuziek. Billy Ray Cyrus en Loretta Lynn komen uit deze regio. Als je een muziekliefhebber bent is dit echt een bezoekje waard tijdens je vakantie Kentucky!