New York City

The City That Never Sleeps

Bekijk foto's

New York City


New York City “The City That Never Sleeps” is de grootste stad van de Verenigde Staten.Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel , financiën, media, public relations, kunst, mode en educatie geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden.

In New York wonen ongeveer 10 miljoen mensen, in het grootstedelijk gebied ca 22 miljoen mensen. New York bestaat uit 5 ‘boroughs’ waarvan Manhattan een van de bekendste is.De andere zijn Brooklyn, Queens, Staten Island en de Bronx.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive / stedentrip

Kies hier uw tour/excursie in New York City


Geschiedenis
In 1624 stichtte een groep protestantse Waalse families een eerste nederzetting op Manhattan en noemde deze "Neuf-Avesnes" (Nieuw-Avenne). Streekgenoten en families van Duitse, Nederlandse en Britse afkomst, volgden. Het gebied werd Nieuw-Nederland genoemd, in het Latijn in die tijd: Nova Belgica of Novum Belgium. In mei 1626 werd Peter Minuit aangewezen als eerste gouverneur van de kolonie. De nederzetting kreeg later de naam Nieuw-Amsterdam.In 1626 kocht Minuit Manhattan van de indianen voor snuisterijen ter waarde van 60 gulden, nu zo'n 700 euro of duizend dollar. In de aanloop naar de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog in 1664 werd Nieuw-Amsterdam veroverd door de Engelsen, die de nederzetting New York noemden, naar de hertog van York. In 1673 had Nederland het weer even in bezit. Nadat de naam in "Nieuw-Oranje" veranderde, werd het bij de Vrede van Westminster in 1674 definitief Brits. In ruil deden de Britten bij dit verdrag definitief afstand van Suriname. Onder het Britse bestuur groeide het belang van de handelspost. In 1754 werd de Columbia-universiteit opgericht op aanwijzing van George II van Groot-Brittannië. Vijf jaar na het einde van de Onafhankelijkheidsoorlog, in 1788, werd New York de hoofdstad van de Verenigde Staten.


Wat te doen in New York City ?

Ellis Island
Ellis Island is een eiland in de haven van New York en New Jersey dat eind 19e en begin 20e eeuw werd gebruikt als grenspost voor nieuw aankomende immigranten die zich in de Verenigde Staten wilden vestigen. Veel immigranten kwamen om hun dromen te verwezenlijken. Men was op zoek naar ‘The American Dream’.

Statue of Liberty
Het Statue of Liberty (Vrijheidsbeeld) is een standbeeld in de New York Bay. Het beeld staat symbool voor de vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten. Het beeld geldt als teken van verwelkoming van iedereen : terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.Het 46 meter hoge beeld (93 meter met de sokkel meegerekend) met een gewicht van 225 ton was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en ook als teken van vriendschap.

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge werd in 1883 gebouwd en is een hangbrug met elementen van een tuibrug.De brug hangt over de East River en verbindt Brooklyn met Lower Manhattan, net als de Manhattan Bridge. De architecten waren John Roebling en zijn zoon Washington Roebling.De brug heeft een lengte van 1825 meter en is 84 meter hoog.

Empire State Building
Het Empire State Building is een 381 meter hoge wolkenkrabber. In 2016 was deze wolkenkrabber het op twee na hoogste gebouw van de stad en stond het vijfde op de lijst van hoogste gebouwen ter wereld. Het Empire State Building bevindt zich in het Garment District in Manhattan, op de kruising van 34th street met fifth Avenue.

Broadway
Broadway is een van de grote straten op Manhattan. De straat loopt van zuid naar noord over de hele lengte van Manhattan tot Tarrytown, ten noorden van New York. Broadway kruist de belangrijkste straten van het eiland en vele bezienswaardigheden kunnen je vinden langs deze straat. Op de kruising met de 42nd straat kun je Times Square vinden. Het gedeelte van de straat bij Times Square huisvest veel theaters waar alle belangrijke musicals van de wereld worden gespeeld.


Central Park
Central Park is een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York.Het is wellicht het bekendste stadspark van de Verenigde Staten en komt veelvuldig voor in films en series. Het langwerpige park strekt zich uit over 4 km van 59th tot 110th Street en heeft een oppervlakte van 341 hectare. De 10 km lange weg die het park omringt is populair bij joggers, fietsers en inline-skaters, vooral in de weekenden en na 19:00 uur, als het autoverkeer uit het park verbannen wordt.

Times Square
Time Square is zowel een buurt als een plein in Manhattan. Het ligt op 42nd en Broadway.De naam is afgeleid van het voormalig hoofdkantoor van de krant The New York Times. Daarvoor heette het plein longacre Square. Time Square is een van de drukste plaatsen in New York City en is de plaats waar de meeste selfies worden gemaakt. Op het plein zie je de tientallen felle led schermen met reclame van bekende merken. In New York staat het plein ook bekend als Crossroads of the World.

National September 11 Memorial & Museum
Het National September 11 Memorial & Museum is een monument en museum voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op 11 september 2001. Het is ontworpen door Michael Arad en werd gebouwd op de plaats waar voorheen de Twin Towers stonden.Het monument en museum werd gebouwd naast de in november 2013 geopende wolkenkrabber One World Trade Center (voorheen bekend als Freedom Tower).

High Line
De High Line of het High Line Park is een langgerekt , hoog liggend stadspark in Manhattan.Het park werd aangelegd op het traject van de West Side Line, een niet gebruikte goederenspoortrein van de New York Central Railroad. Het park ligt in de wijk Chelsea, ten noorden van de Lower West Side van Manhattan. De High Line begint op de hoek van Gansevoort en Washington Street in het zuiden en loopt 2,33 km in noordelijke en noordoostelijke richting tot aan W 34th street.