New Orleans

The Big Easy

Bekijk foto's

Livemuziek, geweldige Creoolse en Cajun-gerechten, verse zeevruchten, boerenmarkten, winkels, nachtleven en meer.


New Orleans is de geboortestad van de Jazz. Tijdens een vakantie New Orleans kun je op elke straathoek live muziek luisteren ! Geen enkele stad in Noord Amerika kan concurreren met New Orleans als het gaat om cultuur, eten, historische architectuur, levensvreugde en toeristische mogelijkheden. Hier vind het hele jaar door livemuziek, geweldige Creoolse en Cajun-gerechten, verse zeevruchten, boerenmarkten, winkels, nachtleven en meer. Tijdens het Mardi Gras-seizoen wordt de stad het centrum van de wereld. Downtown verandert in een speeltuin voor volwassenen, terwijl parades in woonwijken kinderen spannend entertainment bieden.


Kies hier uw tour/excursie in New Orleans en omgeving


Muziek New Orleans

Muziek is het kloppende hart van New Orleans en vooral tijdens Mardi Gras, Jazz Fest en andere vieringen. Loop over Frenchmen Street, de belangrijkste verkeersader van de Marigny-buurt die grenst aan de French Quarter en bewonder de levendige straten met cafés, muziekclubs en restaurants, waaronder Snug Harbor, The spotted Cat en Blue Nile.New Orleans is de geboorteplaats van de jazz, de stad van Buddy Bolden, Jelly Roll Morton, Sidney Bechet, Louis Armstrong, Louis Prima, Pete Fountain, Harry Connick, Jr. en de familie Marsalis.New Orleanians geven veel om familie, geloof, eten, tradities en, misschien vooral, om het maken van een vreugdevol geluid.

Eten in New Orleans

De keuken in New Orleans en Louisiana is gebouwd op een traditie die zich uitstrekt van Parijs tot Port-au-Prince en van Cadiz tot Congo. Het is een van de redenen waarom mensen hier wonen en waarom je op bezoek komt. Elke dag staan ​​de meer dan 1.000 eetgelegenheden van de stad klaar om hun gasten met veel enthousiasme te verwelkomen. Ze lepelen de gumbo, maken de roodbaars zwart, roken het varkensvlees en bereiden de gerechten met respect voor de oude smaken en een warm welkom voor nieuwe trends.Als je naar New Orleans komt kom dan hongerig. Ga naar Cafe du Monde en eet de beignets of ga voor de traditionale Po-Boys een traditionele sandwich uit Louisiana gevuld met rosbief met knoflook of met gebakken oester, garnalen of meerval. De rijke geschiedenis en cocktailcultuur van New Orleans hebben ertoe geleid dat de stad een van de meest legendarische eet plekken ter wereld is geworden.

Geschiedenis new Orleans

Oorspronkelijk woonde in het gebied wat nu New Orleans is de Quinapisa- en Tangipahoe-indianen. In 1718 vestigden de Fransen de handelspost New Orleans, vernoemd naar de Franse stad Orléans. In het midden van de 19e eeuw was de hoogste concentratie miljonairs in Amerika te vinden tussen New Orleans en Baton Rouge. Hun rijkdom kwam grotendeels van suikerrietplantages, die afhankelijk waren van de arbeid van duizenden tot slaaf gemaakte Afro-Amerikanen. Alleen al in de jaren 1850 produceerden de plantages in Louisiana naar schatting 450 miljoen pond suiker per jaar, goed voor meer dan $ 20 miljoen per jaar.Pas in de 19e eeuw werd de slavenhandel verboden, en in de Verenigde Staten werd de slavernij in 1865 officieel afgeschaft.Bezienswaardigheden New Orleans

Mardi Gras

Mardi Gras in New Orleans is een jaargetijde van één tot drie maanden waarin de straten tot leven komen met muziek, kunst en gekostumeerde feestvierders. Vanaf Twelfth Night, 6 januari, is het beste seizoen van het jaar aangebroken: koningstaart, kralen gooien en paraderen begint en neemt alleen maar toe naarmate we op weg zijn naar Mardi Gras Day. Dit jaar is het een lang seizoen, met Mardi Gras Day op 1 maart 2022. Er is zoveel te vieren tijdens het carnavalsseizoen, waar de lokale bevolking heerst en bezoekers meer dan welkom zijn om mee te doen. In de weekenden voorafgaand aan Vette Fat Tuesday rollen parades door de hele stad.

Jackson Square

Jackson Square staat bekend als een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van New Orleans en is een nationaal historisch monument in het centrum van de Franse wijk. De ruimte van 2,5 hectare verwelkomt elk jaar meer dan 2 miljoen bezoekers en de lokale bevolking en organiseert een aantal stadsevenementen en vieringen, bruiloften en fotosessies. Jackson Square heeft zelfs als decor gediend in een aantal populaire speelfilms en televisieshows. Het monument dankt zijn naam aan het bronzen beeld van Andrew Jackson dat in het midden van het plein staat.

De Bayou’s

Een bayou is een langzaam stromende kreek of een moerassig deel van een rivier of een meer.
Deze zijn vooral te vinden net buiten New Orleans. Het is daarom ook een must een Bayou boottour te doen. Tijdens deze tocht over de Bayous zie je veel dieren en planten zoals alligators en vogels en leer je veel van de gids over de omgeving.
Er zijn Bayou tours van 90 min of zelfs van 3,5 uur.

French quarter

De Franse wijk, vaak het kroonjuweel van New Orleans genoemd, is een van de meest historische buurten van NOLA. Maar je zult veel nieuw vinden vermengd met het oude. Er is een vernieuwde Franse markt, moderne boetieks en ambachtelijke cocktails worden afgewisseld met geliefde antiekwinkels en oude restaurants.

Garden district

Het Garden District is een hechte, gezellige en familiale plek in Uptown New Orleans. Het is een korte rit met de auto of tram van de French Quarter, Central Business District en de universiteiten verder Uptown. De grenzen van het Garden District zijn St. Charles Avenue in het noorden, First Street in het oosten, Magazine Street in het zuiden en Toledano Street in het westen.De karakteristieke tuinen van hibiscuses en crêpe mirte, engelentrompetten en bougainville maken deze buurt tot een van de mooiste buurten van New Orleans.


French market

Sinds 1791 is de historische Franse markt een blijvend symbool van trots en vooruitgang voor de inwoners van New Orleans. In meer dan 200 jaar van bestaan ​​is de markt vele malen gebouwd, vernietigd en herbouwd. Opgericht als een Indiaanse handelspost die dateert van vóór de Europese kolonisatie, is de markt de oudste in zijn soort in de Verenigde Staten.

Aquarium of the Americas

Aquarium of the Americas, gelegen aan de rivier de Mississippi, grenzend aan de Franse wijk, is verkozen tot een van de top vijf van het land in de USA Today. Het Aquarium brengt bezoekers naar een onderwaterwereld van het Caribisch gebied, naar het Amazone-regenwoud, naar de wateren die New Orleans zijn levensader geven: de Mississippi-rivier en de Golf van Mexico. Met meer dan 3.600 dieren van meer dan 250 soorten, waaronder bedreigde diersoorten, zoals Afrikaanse pinguïns, en zeldzame dieren, zoals witte alligators, biedt het Aquarium je een ervaring die je nooit zult vergeten.

Magazine street

Magazine Street staat bekend als een populair winkelgebied voor toeristen. De straat heeft echter een lengte van zes mijl, dus over het algemeen wordt geadviseerd een taxi te nemen.
Magazine Street, dat zich zes mijl parallel aan de Mississippi-rivier uitstrekt van Canal Street tot Audubon Park, loopt van het Central Business District en het Warehouse Arts District door het Garden District en Uptown.

De plantages

Aan de Mississippi tussen Baton Rouge en New Orleans staan aan weerszijden van de rivier de oude plantagehuizen, die herinneren aan de vervlogen tijden van voor de Burgeroorlog. Maar liefst 400 suikerplantages lagen er destijds in de streek maar die hadden niet allemaal zo’n prachtig woonhuis. Een paar belangrijke plantagehuizen in de buurt van New Orleans zijn : Nottoway Plantation en Oak Alley Plantation.

Cruise op de Mississippi

Er zijn drie belangrijke cruisemaatschappijen die routes aanbieden langs de rivier de Mississippi: Viking River Cruises, American Queen Voyages en American Cruise Lines. American Cruise Lines exploiteert bijna negen routes, variërend van vijf tot 22 dagen, op de Lower en Upper Mississippi, terwijl American Queen Steamboat Company vier paddlewheelers exploiteert op de hele Mississippi.