Nashville

Music City

Bekijk foto's

Nashville, bekend als "Music City" vanwege de talloze live muziekoptredens die er plaatsvinden en de vele muziekstudio's en platenlabels die er gevestigd zijn.


Nashville is de hoofdstad van de staat Tennessee en is bekend om zijn rijke muziekgeschiedenis en levendige muziekscene. De stad staat ook bekend als "Music City" vanwege de talloze live muziekoptredens die er plaatsvinden en de vele muziekstudio's en platenlabels die er gevestigd zijn.

Nashville is ook een populaire toeristische bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de stad te bieden heeft. Er zijn talloze musea en historische bezienswaardigheden, waaronder het Country Music Hall of Fame, het Ryman Auditorium en het Parthenon. De stad heeft ook een aantal prachtige parken, waaronder Percy Warner Park en Radnor Lake State Park.

Verder is Nashville bekend om zijn levendige eetcultuur, met talloze restaurants en eetcafés die allerlei soorten eten serveren, van traditionele Southern comfort food tot moderne gourmetgerechten. De stad heeft ook een aantal leuke winkelgebieden, waar je allerlei soorten winkels en speciaalzaken kunt vinden.Al met al is Nashville een unieke en levendige stad met veel te bieden voor bezoekers en bewoners. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze muzikale stad tijdens je reis.15 bezienswaardigheden in Nashville


1. Opryland Hotel

Dit luxueuze hotel in Nashville is een populaire toeristische attractie vanwege zijn grootte (het is het grootste hotel in Tennessee) en de vele entertainmentmogelijkheden die het biedt. Het hotel heeft meer dan 3000 kamers, tientallen restaurants en winkels, en een aantal mooie tuinen en binnenplaatsen met fonteinen en kunstwerken. Het hotel is ook de thuishaven van het Grand Ole Opry, een wekelijks countrymuziekprogramma dat al sinds 1925 wordt uitgezonden.

2. Country Music Hall of Fame

Dit museum in Nashville is gewijd aan de geschiedenis van de countrymuziek en bevat talloze memorabilia van belangrijke artiesten uit de branche, waaronder gitaars, kleding en andere persoonlijke bezittingen. Het museum biedt ook een aantal interactieve ervaringen, zoals opname-studio's waar bezoekers hun eigen muziek kunnen opnemen en een theater waar live muziekoptredens plaatsvinden.

3. Ryman Auditorium

Dit historische theater in Nashville is vooral bekend als de thuishaven van het Grand Ole Opry tussen 1943 en 1974. Het theater, dat werd gebouwd in 1892, is nu een populaire locatie voor concerten en andere live entertainment-evenementen. Het is ook een populaire toeristische attractie vanwege zijn architectuur en historische betekenis.

4. The Parthenon

Dit op ware grootte nagebouwde Parthenon in Nashville is een populaire toeristische attractie vanwege zijn architectuur en de kunstwerken die er te zien zijn. Het gebouw, dat werd gebouwd in 1897 voor de Tennessee Centennial Exposition, bevat een grote reproductie van de Athena Parthenos-beeldhouwwerk, evenals talloze andere kunstwerken en exposities die de Griekse geschiedenis en cultuur weergeven.

5. Belle Meade Plantation

Dit historische landgoed in Nashville is een populaire toeristische attractie vanwege zijn prachtige gebouwen en tuinen en de rijke geschiedenis die het vertegenwoordigt. Het landgoed werd in 1807 opgericht als een paardenfokkerij en dient tegenwoordig als museum, waar bezoekers meer kunnen leren over het leven op het platteland in de 19e eeuw.

6. Johnny Cash Museum

Het Johnny Cash Museum in Nashville is een museum dat is gewijd aan het leven en werk van de Amerikaanse zanger Johnny Cash. Het museum bevat talloze persoonlijke bezittingen van Cash, waaronder zijn gitaar, kleding en andere memorabilia. Er zijn ook talloze foto's, films en andere media te zien die de rijke carrière van Cash weergeven. Het museum biedt ook een aantal interactieve ervaringen, waaronder opname-studio's waar bezoekers hun eigen muziek kunnen opnemen. Het Johnny Cash Museum is een populaire toeristische attractie voor fans van Cash en muziekliefhebbers in het algemeen.


7. National Museum of African American Music

Dit museum in Nashville is gewijd aan de afro-Amerikaanse muziekgeschiedenis en biedt een uitgebreide collectie van muziek-gerelateerde artikelen, waaronder instrumenten, kleding en andere memorabilia van belangrijke afro-Amerikaanse muzikanten. Het museum biedt ook een aantal interactieve ervaringen, zoals een opname-studio waar bezoekers hun eigen muziek kunnen opnemen en een theater waar live muziekoptredens plaatsvinden.

8. Musicians Hall of Fame and Museum

Dit museum in Nashville is gewijd aan muzikanten van alle genres die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekindustrie. Het museum bevat talloze instrumenten, kleding en andere persoonlijke bezittingen van belangrijke muzikanten, evenals foto's, films en andere media die de rijke muziekgeschiedenis van Nashville weergeven.

9. Nashville Zoo at Grassmere

Dit dierenpark in Nashville is een populaire bestemming voor gezinnen en bevat talloze diersoorten, waaronder apen, leeuwen, tijgers en giraffen. Het park biedt ook een aantal interactieve ervaringen, zoals kameelritten en de mogelijkheid om dichtbij de dieren te komen.

10. Adventure Science Center

Dit interactief museum in Nashville is gewijd aan wetenschap en technologie en biedt talloze leerzame en leuke exposities en demonstraties. Het museum biedt ook een aantal planetariumvoorstellingen en andere speciale evenementen.


11.  12 south neighborhood

12 South is een wijk in Nashville, Tennessee die bekend staat om zijn trendy winkels, restaurants en cafés. De wijk ligt ten zuiden van het centrum van Nashville en is een populaire bestemming voor jonge professionals en toeristen. In 12 South kun je talloze leuke winkels vinden, waaronder boetiekjes, kledingwinkels en speciaalzaken. Er zijn ook talloze leuke restaurants en cafés, waar je allerlei soorten eten en drinken kunt proeven. De wijk heeft ook een aantal mooie parken en groene ruimtes, waar je kunt genieten van het mooie weer.12 South is ook bekend om zijn culturele evenementen en festivals, waaronder muziekfestivals en kunstmarkten. Er zijn ook talloze musea en historische bezienswaardigheden te vinden in de wijk, waaronder het Belmont Mansion en het Sevier Park.

12. Bluebird Cafe

Het Bluebird Cafe is een klein, intiem muziekcafé in Nashville, Tennessee dat bekend staat om zijn akoestische optredens en zijn beroemde open mic-nacht. Het cafe, dat sinds 1982 bestaat, is een belangrijke muzikale trekpleister in Nashville en heeft talloze bekende artiesten gehost, waaronder Garth Brooks, Taylor Swift en Keith Urban.

Het Bluebird Cafe biedt zowel geplande optredens als open mic-nachten, waarbij lokale artiesten de kans krijgen om op te treden voor een publiek. Het cafe heeft een capaciteit van ongeveer 90 personen, wat het een intieme en informele sfeer geeft.

Het Bluebird Cafe is ook een populaire locatie voor privé-evenementen, zoals huwelijksrecepties en bedrijfsfeesten. Het cafe heeft een aantal verschillende ruimtes die kunnen worden gehuurd voor dergelijke gelegenheden, waaronder een grote zaal en een kleinere ruimte die geschikt is voor kleinere groepen. Al met al is het Bluebird Cafe een belangrijke muzikale trekpleister in Nashville en is het een must-see voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een intieme en authentieke muziekervaring.

13. Fifth + Broadway

Fifth Broadway is een levendige en drukke straat in Nashville, Tennessee die bekend staat om zijn talloze bars, restaurants, clubs en live muziekoptredens. De straat ligt in het hart van het centrum van Nashville en is een populaire bestemming voor toeristen en lokale bewoners. Op Fifth Broadway kun je talloze leuke bars en restaurants vinden, waar je allerlei soorten eten en drinken kunt proeven. Er zijn ook talloze live muziekoptredens te vinden op Fifth Broadway, met artiesten die optreden in allerlei genres, van country tot rock en pop. Verder heeft Fifth Broadway een aantal leuke winkels en boetiekjes, waar je unieke kleding en andere artikelen kunt kopen. Al met al is Fifth Broadway een levendige en energieke straat in Nashville die zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf in de stad.

14. RCA studio

De RCA Studio B is een historische opnamestudio in Nashville, Tennessee die bekend staat om zijn belangrijke rol in de geschiedenis van de muziek. De studio werd in 1957 geopend door de platenmaatschappij RCA Victor en was de thuishaven van talloze bekende muzikanten, waaronder Elvis Presley, Dolly Parton en Chet Atkins. De RCA Studio B is nog steeds in gebruik vandaag de dag en wordt gebruikt door talloze muzikanten om hun muziek op te nemen. Het is ook een populaire toeristische attractie vanwege de rijke geschiedenis van de studio en de belangrijke rol die het heeft gespeeld in de muziekindustrie. De RCA Studio B biedt rondleidingen waarbij bezoekers de studio kunnen bekijken en meer kunnen leren over de geschiedenis ervan. Er zijn ook talloze muziek-gerelateerde exposities en demonstraties

15. General Jackson Showboat

De General Jackson Showboat is een grote, op een rivierboot lijkende showbioscoop in Nashville, Tennessee. De showboot biedt talloze live muziek- en dansoptredens, evenals een dinerbuffet. Het is een populaire toeristische attractie en een leuke manier om de stad Nashville te beleven. De General Jackson Showboat heeft twee verdiepingen met zitplaatsen, waar bezoekers kunnen genieten van de optredens terwijl ze eten en drinken. De showboot biedt ook een aantal speciale pakketten, waaronder een brunch- en een avondvoorstelling. De optredens op de General Jackson Showboat zijn gevarieerd en bevatten muziek en dans van allerlei genres, van country tot rock en pop. Er zijn ook talloze leuke interactieve elementen, waaronder spelletjes en prijsvragen. Al met al is de General Jackson Showboat een unieke en leuke manier om Nashville te beleven. Bent u in dit deel van Amerika, dan is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze showboot tijdens je verblijf.