Daytona Beach

World Center of Racing

Bekijk foto's

Daytona 500 en Daytona Bike Week en ruim 30 km aan stranden!


Race Muizen opgelet! Voor wie van auto’s en motoren houdt, mag een tripje naar het “World Center of Racing” echt niet ontbreken! Dit badplaatsje aan de centrale oostkust van Florida is een waar walhalla voor racefans. Het hele jaar door worden hier auto- en motor evenementen georganiseerd, met als hoogtepunten Daytona 500 (NASCAR) en Daytona Bike Week (motoren). Tel daar ruim dertig kilometer aan strand bij op en je vakantie Daytona Beach kan niet meer stuk!


Bezienswaardigheden Daytona Beach

Jaarlijks reizen tientallen toeristen af naar Daytona Beach voor Daytona 500, Daytona Bike Week, Biketoberfest en de Daytona International Speedway/Motorsports Hall of Fame. Maar dit betekent niet dat je in Daytona Beach alleen maar kunt feesten en racen. Er zijn ook genoeg (kindvriendelijke) dingen te doen en te bekijken die niks met racen te maken hebben. Musea, sport of het strand: Daytona Beach heeft het allemaal! Hieronder kun je wat lezen over de bekendste bezienswaardigheden. Beleef Daytone Beach tijdens een Florida deluxe autorondreis.

Daytona Beach Boardwalk

Daytona Beach Boardwalk is de plek waar het te doen is in Daytona Beach. Langs het strand vindt je hier tientallen winkeltjes, restaurantjes en bars. Hier is ook de historische Daytona Beach Pier, die al in 1925 gebouwd werd. Vanaf de pier mag je nog steeds vissen, zonder dat je een vergunning nodig hebt. Aan de boardwalk staan ook een aantal kermisattracties, waaronder een ronddraaiende arm, die je op 60 meter hoogte met snelheden van 100 kilometer per uur in de rondte draait. Niet zo’n waaghals? Speel dan een spelletje in een van de meerdere ‘arcades’ of geniet van een live-concert in openluchttheater Bandshell. Vroeger werd er op het strand van Daytona zelfs geracet! Je mag nog steeds met je auto het strand op, maar racen is er niet meer bij: de maximumsnelheid is vijf kilometer per uur.


Daytona International Speedway

Absoluut de topattractie van Daytona Beach: Daytona International Speedway. Het circuit werd in 1959 geopend als alternatief voor de steeds gevaarlijker wordende strandraces. Inmiddels is het circuit, dat overigens een ovale vorm heeft, uitgegroeid tot een van belangrijkste circuits van Amerika. Op dit circuit wordt Daytona 500 gereden; de belangrijkste race van het NASCAR-seizoen. Maar liefst tweehonderd rondes lang racen de auto’s om de eerste plaats. Recentelijk is het circuit volledig vernieuwd voor het bedrag van ‘slechts’ $400 miljoen, dus je zult hier voortaan ook kartwedstrijden en zelfs eSports-wedstrijden zien. Bezoek ook zeker de Motorsports Hall of Fame, waar je de belangrijkste auto’s uit de racegeschiedenis zult vinden. Als er geen races zijn, kun je deelnemen aan een van de verschillende tour-arrangementen. Je kunt een ‘normale’ tour doen of kiezen voor een VIP-tour.

Musea

Heb je genoeg van al die brullende motoren of houd je er überhaupt niet van? Bezoek dan een van Daytona’s vele musea. Voor iedereen is er iets interessants te zien, of je nu van cultuur, geschiedenis of wetenschap houdt. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museum of Arts and Sciences of het Cici and Hyatt Brown Museum of Art. Deze musea liggen naast elkaar op dezelfde campus. MOAS heeft onder andere een planetarium, een grote collectie Afrikaanse kunst en een groot aantal gerestaureerde ouderwetse treinwagons; Cici and Hyatt Brown Museum heeft een van de grootste kunstcollecties uit Florida. In het Halifax Historical Museum leer je meer over de geschiedenis van Daytona Beach zelf en in het Southeast Museum of Photography vindt je een enorme collectie foto’s uit Cuba, post-revolutie.

Veelgestelde vragen over Daytona Beach

Daytona Beach staat vooral bekend om al haar race-evenementen en de Daytona International Speedway. Maar de Daytona Beach Boardwalk is ook een toeristische trekpleister.

Deze zijn er niet echt; althans niet in de vorm van parken of natuur. Je kunt natuurlijk wel een dagje strand inplannen!

Eigenlijk is Daytona Beach op zichzelf al een dagtrip. Als je echt op zoek bent naar natuur, kun je een dagje land-in-waard rijden om een van de staatsparken in de buurt te bezoeken.


Daytona Beach Drive-In Christian Church

Op zoek naar een echte typische Amerikaanse ervaring? Ga dan langs Daytona Beach Drive-in Christian Church. Ja, je leest het goed: je kunt met je auto naar de kerk. Nadat je je auto hebt geparkeerd, kun je via je autoradio luisteren naar de preek van de pastoor. Of je nu gelovig bent of niet, dit is een activiteit die je echt alléén in Amerika zult kunnen doen!