Florida Keys

Het zuidelijkste puntje van Florida !

Bekijk foto's

Op vakantie door de Florida Keys!


Neem de Overseas Highway (Route 1) naar Key West, het zuidelijkste puntje van Florida!

Florida is ook de staat van de Overseas Highway en de Florida Keys. Deze archipel met ongeveer 1.700 eilandjes strekt zich over ruim 170 kilometer in zuidwestelijke richting uit van Miami tot aan het laatste bewoonde eiland Key West. Dit eiland ligt slechts 150 kilometer verwijderd van Cuba. Een vakantie Florida Keys is de ultieme relax vakantie. Maar het biedt ook een fijne tussenstop tijdens een rondreis Florida!


4 bezienswaardigheden Florida Keys

1.Key Largo

Key Largo is het eerste eiland dat je gaat tegenkomen vanaf het vasteland. Het is daarom erg populair bij de lokale bevolking van Miami. Omdat het moerasgebied van de Everglades hier dichtbij ligt bevatten de wateren rondom Key Largo een grote diversiteit van vissen. Rondom de wateren van Key Largo kun je waanzinnig goed duiken tijdens je vakantie Florida Keys. Hier bevindt zich ook het John Pennekamp Coral Reef Shark Park. Het water is hier kristalhelder en je kan hier een kano huren om het park verder te bezichtigen.

2.Islamorada

Na Key Largo is Islamorada het volgende eiland op je route van je vakantie Florida Keys. Dit is een prachtige eilandengroep en wordt omringt door helderblauwe zee en eeuwenoud bos. Je kunt hier uitstekend wandelen en genieten van de natuur, vogels spotten en kamperen.
Hier vindt je het duikmuseum en voor de kust liggen een aantal scheepswrakken voor de geoefende duiker om te exploreren. Islamorada is de perfecte plaats om te sportvissen. Deze plaats wordt niet voor niets sportvis hoofdstad van de wereld genoemd.


3.Marathon Key

Marathon Key ligt halverwege de Florida Keys en bestaat uit een aantal kleinere eilandjes. Hier speelt vis nog een belangrijke rol en elk jaar wordt hier het Seafood Festival gehouden. Dit is een super leuk festival om bij te wonen tijdens je vakantie Florida Keys! Op Marathon Key bevindt zich ook het Turtle Hospital, een opvang voor gewonde zeeschildpadden. Hier vindt je veel informatie over welke soorten schildpadden er zijn en wat hun grootste bedreigingen zijn. Hier krijg je een indrukwekkende rondleiding langs bassins waarin gewonde/herstellende schildpadden zwemmen. 

4.Key West

Key West is het meest zuidelijke eiland van de Florida Keys en ligt slechts 90 mijl van Cuba. Vanaf Miami is het ongeveer 4 uur rijden naar Key West.
Key West is vrij toeristisch en staat bekend om de prachtige gebouwen en bruisende nachtleven. De bekendste inwoner van Key West was Ernest Hemingway, die van 1931 tot 1940 op het eiland woonde. Zijn favoriete bar was Sloppy Joe’s bar op Duval street, deze bar is er nog steeds. Ook kun je de villa bezoeken waar Hemingway woonde.
Op Key West kun je ook een bezoekje brengen aan het ‘Southernmost Point’, het zuidelijkste puntje van van de Verenigde Staten.

70 mijl ten Westen van Key West vind je Fort Jefferson. Dit fort behoort officieel niet bij de Florida Keys. Dit negentiende eeuwse fort ligt midden in de zee en diende als verdediging tegen vijandige zeevaarders die Amerika wilde aanvallen vanuit de Golf van Mexico. Vanuit Key West gaat elke dag een ferry zodat je het fort een aantal uren kan bezichtigen.