Virginia

The Old Dominion

Bekijk foto's

Op vakantie Virginia


Virginia is een van de staten van de Verenigde Staten van Amerika. De bijnaam van de staat is “The Old Dominion”. De hoofdstad is Richmond.

Virginia is een van de 4 staten, samen met Kentucky, Massachusetts en Pennsylvania, die zich een gemenebest noemen. Dit is alleen een historische naam van de staat en heeft verder geen juridische betekenis. Je kunt op vakantie Virginia gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je vakantie Virginia te combineren met omliggende staten.


Geschiedenis

Virginia is de eerste kolonie van de dertien kolonies van Amerika. De naam Virginia verwijst naar de “Virgin Queen Elizabeth I van Engeland. Op 25 juni 1788 werd Virginia formeel, als tiende, een staat van de Verenigde Staten. De eerste president, George Washington, was eigenaar van Mount Vernon, een plantage in Virginia. Dit is nu een museum dat je kunt bezoeken op je vakantie Virginia. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog koos Virginia de kant van de Geconfedereerde Staten van Amerika, waarna het westen van de staat zich afscheidde en West Virginia vormde.

Geografie

Virginia grenst in het noordwesten aan West Virginia, in het noordoosten aan Maryland en het District of Columbia, in het westen aan Kentucky en in het zuiden aan Tennessee en North Carolina. Het westen van de staat wordt gedomineerd door de Appalachen. Het oosten is daarentegen vrij vlak.
De grens met Maryland valt gedeeltelijk samen met de rivier de Potomac, die uitkomt in Chesapeake Bay. Het zuidoosten van deze staat ligt aan deze baai en aan de Atlantische Oceaan. Een gedeelte van het Delmarva-schiereiland, aan de andere kant van de baai, behoort tot Virginia maar is er niet via land mee verbonden.


Natuur Virginia

Buiten de historische trekpleisters heeft Virginia ook veel te bieden qua natuur.
Er zijn de prachtige stranden van Virginia Beach en ook de moerasachtige gebieden langs de kust zijn de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie Virginia. Virginia heeft 1 Nationaal Park: Shenandoah National Park, dit park is gelegen op een bergrug van de Blue Ridge Mountains en is lang en smal. Ten westen van Shenandoah ligt de Shenandoah-valei waardoor de rivier Shenandoah stroomt. 

Burgeroorlog

Van alle staten heeft Virginia misschien wel het meeste historische materiaal te bieden uit de tijd van de 19de eeuw, van Colonial Williamsburg tot Monticello, het huis van Thomas Jefferson. Tijdens de Burgeroorlog was Virginia een van de leidende staten vanwege de strategische ligging, zijn grootte en zijn slavenhouders. De hoofdstad van Zuidelijken werd in Richmond gevestigd. Veel van de grote slagen in de oorlog vonden plaats in Virginia (slag bij Manassas, slag bij Fredericksburg). Hier kom je veel over te weten tijdens je vakantie Virginia.