Grand Canyon National Park

Bekijk foto's
Bright Angel Trail South Kaibab Trail Grand Canyon Village Hermits Rest Route
  • Bright Angel Trail
  • South Kaibab Trail
  • Grand Canyon Village
  • Hermits Rest Route

Grand Canyon : De kloof is ca 443 km lang en de breedte kan variëren van 16 tot 29 km en de diepte is maar liefst 1829 meter.


Het Grand Canyon National Park is een van de oudste en bekendste parken van de Verenigde Staten gelegen en bevindt zich in de staat Arizona. De kloof is ca 443 km lang en de breedte kan variëren van 16 tot 29 km en de diepte is maar liefst 1829 meter. Het is onmogelijk om in 1 dag naar beneden te lopen tot aan de voet en dezelfde dag weer omhoog. Dit duurt ongeveer 2 dagen. Het park bestaat uit 2 delen, de noordelijke rand (North Rim) en de zuidelijke rand (South Rim). De meeste mensen bezoeken de South Rim en daar bevinden zich ook de meeste hotels. In het plaatsje Tusayan kun je deze hotels vinden. Williams en Flagstaff zijn mogelijkheden om goedkoop te overnachten maar liggen veel verder van de South Rim. Grand Canyon National Park kun je ook combineren met een autorondreis of een camper rondreis. Wat dacht je van de Western Experience autorondreis, Arizona - New Mexico Camper rondreis, Western Impressions autorondreis of de Vegas Lights & National Parks autorondreis

Kies hier je tour/excursie bij de Grand Canyon


10 bezienswaardigheden Grand Canyon

Probeer minimaal 2 dagen bij de Grand Canyon te blijven, er is enorm veel te zien.
Je kan gaan natuurlijk gaan hiken, als je van plan bent om helemaal naar beneden te lopen kost je dit minimaal 1 dag heen (en moet je ergens kamperen) en 1 dag weer terug. Vanuit Grand Canyon Village heb je eenvoudig toegang tot de vele vergezichten, via deze punten kan je mooie foto’s maken. Spectaculair is een helicoptervlucht boven de Grand Canyon. Dit is niet goedkoop maar wel een ‘one in a lifetime experience’

1. Bright Angel Trail

Wandelen moet je minimaal gedaan hebben in de Grand Canyon. Veel mensen nemen de Bright Angel Trail. Deze trail neemt je ca 15 km mee in de Canyon en je doet er ongeveer 7 tot 9 uur over. Het hoogteverschil is 1000m en de stijgingspercentages zijn ca 10%. Deze wandeling is best moeilijk en in de zomer kan het erg heet worden.

2. South Kaibab Trail

De South Kaibab Trail is een hike voor gevorderden. Als je helemaal naar beneden loopt is deze hike ca 10km. Je kan helemaal doorlopen naar de Phantom ranch , dan is de totale afstand 15,9 km. Vanaf deze trail zijn de uitkijkpunten fenomenaal ! Deze trail wordt ook nog gebruikt om met ezels af te dalen, dus pas op met het passeren !

3. Sterren kijken

De Grand Canyon wordt jaarlijks bezocht door miljoenen mensen maar wat de meeste mensen niet weten is dat er s’nachts meer dan 8000 sterren te zien zijn in de donkere heldere lucht.
De Grand Canyon is uitgeroepen tot International Dark Sky Park.


4. Grand Canyon Village

Grand Canyon Village, gelegen aan de zuidrand van het Grand Canyon National Park in Noord-Arizona, heeft enkele van de mooiste uitzichten in het park, waaronder Yavapai Point. Begin je Grand Canyon-tour in het bezoekerscentrum. Hier kunt u een exemplaar van de zelfgeleide wandeltocht brochure ophalen voor uitgebreide informatie over de kloof en zijn geschiedenis. Hoogtepunten van de tour zijn Bright Angel Lodge, El Tovar Hotel Buckey O'Neill Cabin, Hopi House, Lookout Studio en Kolb Studio. Je leert ook hoe Grand Canyon Village opgroeide rond de Santa Fe Railroad vanaf 1901. Stop bij het rustieke Grand Canyon Railway Depot, dat Grand Canyon Railway-passagiers verwelkomd in het dorp.

5. Grand Canyon bekijken

De Grand Canyon kun je bekijken vanaf diverse punten zowel aan de South Rim als aan de North Rim. Vooral als de zon opkomt of ondergaat is het zeer de moeite waard, je ziet dan de prachtige kleuren in de ravijn wanden, die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van mineralen.

6. West Rim Drive

Als je minder tijd hebt om de Grand Canyon te bezoeken, overweeg dan om de West Rim te bezoeken. Het is veel dichter bij Las Vegas, wat betekent dat je meer tijd hebt om de Rim te verkennen en het landschap te ervaren. Je moet er ook voor kiezen om de West Rim te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de Grand Canyon Skywalk.


7. East Rim Drive

De Little Colorado River Gorge, de historische Cameron Trading Post, Marble Canyon, Navajo Bridge, Horseshoe Bend, Antelope Canyon, Rainbow Bridge, Tower Butte, een deel van Lake Powell en de Colorado River van Glen Canyon Dam tot Lee's Ferry bevinden zich allemaal binnen de East Rim Drive en zijn prima te bezoeken.

8. Hermits Rest Route

Hermit's Rest, ook wel Hermits Rest, is een gebouw uit 1914 en uitzichtpunt op het westelijke einde van Hermit Road bij Grand Canyon Village bij de South Rim van de Grand Canyon. De Hermit's Rest-busloop is een geweldige optie om een ​​groot deel van de kloof te zien zonder te wandelen. De route is 11,8 kilometer lang met een shuttle bus die stopt bij 9 verschillende uitkijkpunten langs de route.

9. Desert View Drive

De Desert View Drive begint bij het bezoekerscentrum en eindigt bij Desert View.
Om de schilderachtige Desert View Drive te rijden duurt het ongeveer vier uur wanneer je onderweg stopt om de bezienswaardigheden te bekijken. Het is 25 mijl aan schilderachtige mogelijkheden langs de zuidelijke rand van de Grand Canyon.

10. Innercanyon

De lager gelegen delen van de Grand Canyon worden de Inner canyon genoemd. Je kan helemaal dalen tot aan onderaan de Canyon, waar de Colorado rivier zijn reis door Amerika begint.

In het noorden van de staat Arizona

In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. ... De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar.

Deze kloof is ontstaan doordat miljoenen jaren geleden de aardkorst omhoog gedrukt werd. Hierdoor ontstond het Colorado Plateau waar de Grand Canyon onderdeel van is. Gedurende de laatste paar miljoen jaren heeft de Colorado River zich een weg gebaand door de rotslagen van het Plateau.