De mooiste Texas Rondreizen


Texas is een van de grootse staten in Amerika. Big, Bigger, Biggest. Om de gigantische afstanden te overbruggen heb je dus een auto nodig. Een Rondreis Texas is geweldig veelzijdig: uitgestrekte prairies met prachtige ranches, indrukwekkende woestijnen en de heerlijke stranden aan de zonnige Golfkust. Breng tijdens je rondreis Texas ook een bezoek aan de levendige steden Houston, Dallas, Fort Worth, Austin en San Antonio. De behoorlijke reisafstanden die je in Texas maakt, vormen overigens geen probleem want onderweg openbaren zich de meest mooie en gevarieerde landschappen. Een bezoekje aan het relatief onbekende Big Bend National Park is een must! Naast de rondreis Texas zijn er ook bijzondere Fly Drives door de steden. Bekijk eens Fly Drive Houston, Fly Drive Dallas en Fly Drive Austin

Texas, Big, Bigger, Biggest autorondreis

Tijdens deze 18-daagse autorondreis maak je kennis met de staat Texas waar alles groter is. Je bezoekt de steden Dallas, Fort Worth, Austin en San Antonio. Ook staat het indrukwekkende Big Bend National Park op het programma. Op het einde van de reis verblijf je op een ranch waar je kunt paardrijden en boogschieten.

 • Dallas, Fort Worth
 • Austin, San Antonio
 • Big Bend NP
 • Amarillo
 • Wildcatter Ranch
 • 17 dagen
 • Vanaf € 1809

Texas - Louisiana Camper rondreis

Tijdens deze rondreis zul je de verleidelijke mix van geschiedenis, mysterie, gastvrijheid, eten, plezier en muziek ervaren waar Louisiana zo beroemd om is! En dan is er Texas, The Lone Star State, vaak omschreven als een ‘geheel ander land’. Aan jou de eer om de steden te verkennen, om te genieten van de uitgestrekte stranden en om te ontspannen onder de warme hemel.

 • Houston
 • Galveston
 • San Antonio
 • New Orleans
 • Lafayette
 • 23 dagen

Texas, The great escape autorondreis

Tijdens deze 14-daagse autorondreis maak je kennis met de staat Texas waar alles groter is. Je bezoekt de steden Dallas, Fort Worth, Austin,San Antonio en Houston. Buiten deze steden verblijf je ook aan de kust in Galveston.

 • Dallas, Fort Worth
 • Austin
 • San Antonio
 • Galveston
 • Houston
 • 13 dagen
 • Vanaf € 1424

Fly Drive Dallas

Een Fly Drive Dallas is het perfecte begin van een reis door Texas. Wij reserveren de retourvlucht en de huurauto naar keuze plus de eerste 2 nachten hotel. Deze Fly Drive is inclusief 3 weken autohuur + 2 nachten hotel en de retourvlucht naar Dallas.

 • 23 dagen

Fly Drive Houston

Een Fly Drive Houston is het perfecte begin van je reis door Texas. Wij reserveren de retourvlucht en de huurauto naar keuze plus je eerste 2 nachten hotel. Deze Fly Drive is inclusief 3 weken autohuur + 2 nacht hotel en de retourvlucht naar Houston.

 • 23 dagen

Fly Drive Austin

Een Fly Drive Austin is het perfecte begin van jouw reis door Texas. Wij reserveren de retourvlucht, de huurauto naar keuze plus je eerste 2 nachten hotel. Deze Fly Drive is inclusief 3 weken autohuur + 2 nacht hotel en de retourvlucht naar Austin.

 • 23 dagen

Startpunt en duur van je rondreis door Texas

De ideale startplaats om je rondreis Texas te beginnen is in Houston of Dallas. Naar beide steden zijn er met American Airlines (Dallas) en United Airlines directe vluchten vanaf Amsterdam. In 2 weken tijd maak je al een mooie rondreis door Texas. Maar de afstanden in Texas zijn zo groot dat wij 3 weken tijd aanraden voor je rondreis om de lange afstanden te overbruggen.

De 5 steden van Texas, Amerika

Texas kent een aantal zeer aantrekkelijke en levendige steden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je rondreis:

1. Houston

Deze enorme stad in Texas is vooral bekend door het Space Center van Nasa. Hier werden vroeger de bekende Apollo missies gestart. Wie kent de beroemde woorden niet: ‘Houston we have a problem’. Houston heeft een Museum district dat bestaat uit maar liefst 19 musea en culturele centra. Houd je minder van musea dan kun je het Downtown Aquarium bezoeken. Als je met kinderen reist is het leuk om het Children’s Museum of Houston te bezoeken.

2. Dallas

In Dallas kun je een mix vinden van wolkenkrabbers en gerestaureerde gebouwen.
Vanuit de voormalige Texas School Book Depository schoot Lee Harvey Oswald president John F. Kennedy dood. Alle informatie hierover kun je vinden in het Sixth Floor Museum.
Verdere aanraders zijn: The Dallas Arboretum and Botanical Garden, The Dallas Museum of Art en The Dallas Zoo. Het is ook leuk om de Southfork Ranch te bezoeken in de omgeving van Dallas, bekend vanwege de populaire tv serie in de jaren tachtig.

3. Fort Worth

Fort Worth is erg populair en leuk om te bezoeken vanwege het bekende Stockyards Historic District. In dit district ademt alles Texaanse cowboy historie. Saloons, restaurants, rodeo’s, ranches en winkels waar je je kan laten omtoveren tot echte cowboy. Een must om te zien is het drijven van de kudde Texas Longhorns over de exchange avenue door de cowboys. Voor de echte cowboy expierence breng je tijdens je rondreis Texas een bezoek aan Fort Worth. 

4. Austin

De hoofdstad van Texas is Austin en wordt ook wel de ‘live music capital of the world’ genoemd. Hier kun je elke dag naar een live optreden gaan in een andere bar!
Liefhebbers van een relaxte sfeer en leuke muziek tentjes komen in deze universiteitsstad aardig aan hun trekken. Aanraders om te bezoeken zijn: Texas State Capitol, hiken of kanovaren op Lady Bird Lake, relaxen in Zilker Park. 


5. San Antonio

San Antonio is een bekende stad in Texas. De stad is vooral bekend vanwege de Riverwalk en de Alamo. In San Antonio heb je hele hete zomers en milde winters. Laat je in de avond verwennen met de Tex-Mex keuken, bekend van de gerechten zoals Enchiladas en Pollo Carmelita. Liefhebbers van attractieparken kunnen een bezoek brengen aan Six Flags Fiesta Texas of SeaWorld. 

Golf van Mexico

De belangrijkste stad aan de Golf van Mexico is Galveston. Galveston is een prachtige stad op een schiereiland aan de Golf van Mexico. Galveston is een echte zuidelijke badplaats met veel koloniale villa’s en zonovergoten stranden. Leuk om te bezoeken tijdens je rondreis Texas is Ashton Villa. Dit is één van de oudste bakstenen gebouwen in Texas en deze villa speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgeroorlog.

Nationale parken Texas

Texas heeft 2 nationale parken te weten Guadalupe Mountains National Park en Big Bend National park.
Guadalupe Mountains National Park ligt in het westen van Texas , tegen New Mexico aan. Het park omvat een deel van de Guadalupe Mountains in de Chihuahua Woestijn.

Een van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken tijdens je rondreis Texas is Big Bend National Park. Dit park ligt behoorlijk afgelegen in het uiterste zuidwesten van Texas langs de grens met Mexico. Dit park biedt adembenemende landschappen en hier kun je spectaculaire kanotochten of rafting tochten maken door de Rio Grande.

Lees hier meer over bezienswaardigheden tijdens je vakantie Texas.