Miami

The Magic City

Bekijk foto's

Relax op de beach en shop till you drop op vakantie Miami!


Op de brede witte zandstranden van Miami Beach is het vooral zien en gezien worden. Geniet van tropische temperaturen op je zonnebed en geef je ogen goed de kost. De kans dat je een celebrity spot tijdens je vakantie Miami is namelijk erg groot, want Miami Beach is hip and happening! Ook ’s avonds kun je de sterren tegen het lijf lopen in de vele clubs waar je door feest tot in de vroege uurtjes. En ook voor de shop-a-holic is deze stad een waar paradijs.

Miami is ook perfect voor een stedentrip.


Vakantie Miami bezienswaardigheden

Op een vakantie Miami valt veel te beleven. Voor zowel de avontuurlijke reiziger als de luxe reiziger. Miami has it all! Twijfel je om kinderen mee te nemen op je vakantie Miami? Ook voor kinderen biedt een vakantie Miami genoeg mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om de vakantie uit te breiden naar een Vakantie Florida.

Miami Beach

Miami Beach is de lange kuststrook met mooie witte stranden van South Beach tot en met North Beach. South Beach met het Art Deco gedeelte is het gezelligste en leukste gedeelte van Miami Beach. Ocean drive is een gedeelte van het Art Deco gedeelte dat aan het strand ligt. Deze straat is het boegbeeld van South Beach met meer dan 800 gebouwen, gebouwd in Art Deco en kubistische stijl.

Lincoln Road

Lincoln Road is gelegen in South Beach en de exclusieve winkelstraat van Miami. Voor de echte shop-a-holics biedt een vakantie Miami dus genoeg mogelijkheden. Hier kun je alle exclusieve merken vinden en is een waar shoppers paradijs. Ook vind je sterren restaurants, trendy bars en nachtclubs.

South Pointe Park

South Pointe Park is een 17 hectare groot stadspark in het uiterste zuidelijke puntje van Miami Beach. Hier kun je wandelen, joggen en er is een restaurant en kinderspeeltuintje.


Downtown Miami en Bayside Marketplace

Downtown Miami is een druk gedeelte van Miami met veel winkels en restaurants en bars. In de avond kan je hier een basketbalwedstrijd van de Miami Heat bezoeken of een concert bijwonen van een bekende artiest in de American Arena. Als je van ballet houdt bezoek je tijdens je vakantie Miami het Adrienne Arsht center, thuishaven van het Miami City Ballet.

In het Perez Art Museum Miami kun je hedendaagse kunst te bezichtigen. Bayside Marketplace ligt vlakbij Downtown Miami en is een openlucht winkelcentrum met 2 verdiepingen. De oevers van Biscayne Bay lopen om het winkelcentrum heen met daarnaast de jachthaven City of Miami ernaast. Als je lekker op zijn Amerikaans wilt gaan lunchen ga je hier naar Het Hard Rock Cafe Miami.

Villa Vizcaya

Villa Vizcaya is gelegen in de wijk Coconut Grove en werd gebouwd in de periode 1914-1916 in opdracht van de ondernemer James Deering. Deze villa is een mooi voorbeeld van Mediterranean Revival-architectuur. De villa heeft meer dan 70 kamers met meubilair en schilderijen uit de 15de t/m 19de eeuw. 

Miami Seaquarium

Miami Seaquarium is een van de oudste oceanaria in de Verenigde Staten en is gelegen op het eiland Virginia Key in Biscayne Bay. 

Little Havana

Little Havana is een levendige Cubaanse wijk in Miami. Cafés serveren er Cubaanse koffie en op Calle Ocho bespreken bewoners de politiek terwijl ze domino spelen in het Maximo Gomez park. Dit park wordt door de bewoners Domino park genoemd.
Het is een erg leuke buurt om doorheen te lopen en lekker te gaan eten in een Cubaans restaurant of een Cuba Libre te drinken op een van de terrasjes.

Wynwood

Wynwood is een wijk in Miami bekend om zijn vele kleurrijke muurschilderingen. De wijk is een openluchtmuseum met een groot aantal werken van beroemde straatartiesten. Ook kun je in deze wijk chique kledingboetiekjes vinden. Het vaak jonge publiek bezoekt hier stijlvolle bistro’s en nachtbars. Er is genoeg te doen in Miami om een hele vakantie door te brengen. Wil je ook de rest van Florida bezoeken, maar toch genoeg tijd overhouden voor Miami? Kies dan voor een fly drive Miami reis waarbij je na een aantal nachten in Miami je auto ophaalt om de rest van Florida te bezoeken. 


Geschiedenis

Miami kent een ruige geschiedenis met oorlog, slavernij en criminaliteit. De oorspronkelijke bewoners van Miami waren de Tequesta Indianen afkomstig uit Zuidwest California. Echter kwamen toen de Spanjaarden die een bloedig gevecht begonnen tegen de Indianen en ze slaagde erin om een nederzetting te bouwen. Echter vertrokken de Spanjaarden weer na 3 jaar.

Rond 1830 zette Richard Fitzpatrick voet aan wal. Hij was eigenaar van een grote plantage en liet hier de oorspronkelijke bewoners als slaven werken. Hierdoor kwam er een heftige strijd, ook wel bekend als de Florida wars.

Rond 1920 barstte Miami uit zijn voegen vanwege het toestaan van gokken in combinatie met alcohol. In rap tempo werden er hotels en huizen gebouwd.

Rond 1980 werd Miami overspoeld met Cubanen die vluchtte voor het regime van Castro. Het gebied raakte in snel tempo overbevolkt waardoor veel mensen de stad Miami ontvluchtte. De stad raakte in verval en was bijna failliet .De criminaliteit was in deze periode erg hoog.Na deze periode werden er drastische maatregelen genomen en werden Miami en Miami beach een stuk veiliger.

Vandaag de dag is Miami uitgegroeid tot een trendy stad, vooral bekend vanwege de witte stranden, hip uitgaansleven en shoppingparadijs. Een vakantie Miami is voor iedereen een succes!