Rondreis New England

Bekijk foto's

Ontdek wat een rondreis New England te bieden heeft!


New England, is een prachtige regio waarin de natuur een hoofdrol speelt. Van de dramatische rotskust in Acadia National Park tot de zandstranden van Cape Cod en de geweldige kust met pittoreske vissersdorpjes, je kijkt je ogen uit! Begin je rondreis New England, een paar dagen in Boston en haal daarna je auto op en ga beginnen aan je fantastische rondreis per auto. Wat je ook wilt tijdens je rondreis, New England biedt zoveel variatie dat je vanaf de eerste dag geniet!

Discover New England autorondreis

Bossen, bergen, bijzondere dorpjes en de machtige Atlantische zeekust; tijdens deze 16-daagse autorondreis ontdek je de charmes van New England in maar liefst 5 staten – Massachusetts, Maine, New Hampshire, Vermont en Rhode Island.

  • Boston
  • Acadia NP
  • White Mountains
  • Newport
  • Cape Cod
  • 15 dagen
  • Vanaf € 2698

Boston

Boston is het ideale startpunt van je rondreis New England. Vanuit Boston rij je in anderhalf uur alle kanten op. De kustlijn van Maine, de bergen van New Hampshire of de statige herenhuizen in Rhode Island. Stap in de auto of camper en kiezen maar!

In Boston zelf is ook veel te beleven. Bewonder de wijk Beacon Hill, waar de elite woonde, of breng een bezoek aan de Boston Harbour om walvissen te spotten! Als je baseball leuk vindt breng een bezoek aan Fenway Park, thuishaven van de Boston Red Sox. 

Cape Cod

Cape Cod is een schiereiland aan de zuidoostkust van Massachusetts. Dit schiereiland is erg in trek als vakantiebestemming voor mensen uit New York en Boston. En ook aan te raden tijden jouw rondreis New England. De rijke jetset verblijft aan de overkant op Martha’s Vineyard en Nantucket.

Prachtige natuur in New England

In de prachtige New England regio speelt de natuur een hoofdrol. Van de prachtige zandstranden van Cape Cod en de dramatische rotskust in Acadia National Park en de pittoreske vissersdorpjes, je kijkt je ogen uit.
Het enige Nationale park in deze regio is Acadia National Park dat zich in de staat Maine bevind.

Bar Harbor is de toegangspoort tot het park waar jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers komen. Geniet tijdens je rondreis New England van de natuur, ga wandelen, hiken of geniet op het water.

In New Hampshire kun je je ogen uitkijken op de top van de White Mountains National Forest. Sta even stil en geniet van een prachtig uitzicht. In Rhode Island geniet je het meesten van de kust van de staat. 


Culinair New England

Tijdens je rondreis New England kun je in een van de vele vissersdorpjes natuurlijk heerlijk verse vis eten. Wereldberoemd is de Maine Lobster die zeer hoge ogen gooit bij toeristen en locals. Het recept is heel eenvoudig: de kreeft wordt gekookt in water waaraan vooraf tijm, peterselie en citroensap wordt toegevoegd. Het vlees van de kreeft wordt geserveerd met gesmolten boter en witte wijn. Andere typische New England gerechten zijn chowder (een soort dikke soep met mosselen of schelvis) en baked beans. 

Rijke historie New England

Overal waar je komt in New England kom je rijke historie tegen. In Massachusetts is het geschiedenis dat de klok slaat. In Boston begon de Amerikaanse Revolutie en hier kun je de vier kilometer lange Freedom Trail vinden. Erg belangrijk in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

In Cambridge vind je de bekende universiteit Harvard University. Harvard is opgericht in 1871 en is een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. In Plymouth loop je zo de geschiedenis binnen. De Pilgrim Fathers arriveerden hier omstreeks 1620 met hun schip de Mayflower en stichtten Plymouth Colony. 

Indian Summer New England

Veel mensen bezoeken in het najaar New England speciaal voor de Indian Summer, die de bomen in schitterende rode, oranje en gele kleuren dompelt. Nadat de eerste nachtvorst heeft plaatsgevonden, wordt de koude poollucht weer tijdelijk teruggetrokken naar het noorden. De temperaturen lopen dan weer op naar de 20 graden en de bomen hebben dan een signaal gekregen om de voedseltoevoer te stoppen en hierdoor beginnen de bladeren te verkleuren.

New England is tussen half september en eind oktober de beste periode om van de Indian Summer te genieten. De Indian Summer is een van de mooiste periodes om door New England te reizen. Het enige nadeel is dat het er dan erg druk en duur is.