St.Pete-Clearwater

America's #1 Beach

Bekijk foto's

Kilometers witte stranden, het geluid van ruisende palmbomen en de felle zon.


Een vakantie St.Pete-Clearwater is een perfect voorbeeld van Florida zoals Florida bedoeld is. Het zeewater is hier ook wel “crystal clear”: Clearwater draagt niet voor niets deze naam. Heerlijk genieten van kilometers witte stranden, het geluid van ruisende palmbomen en de felle zon. Bovendien maakte de constante warme temperatuur het hier goed toeven! Clearwater is een enorm populaire bestemming onder gezinnen vanwege de vele familievriendelijke (water-)activiteiten in de buurt. Maar Clearwater volstaat ook als goede locatie als uitvalsbasis voor je rondreis Florida, met steden als Tampa en St. Petersburg op relatief korte afstand. Kortom, St.Pete-Clearwater is een ideale vakantiebestemming!

Kies hier uw tour/excursie


Top 5 bezienswaardigheden St.Pete-Clearwater

St.Pete-Clearwater bestaat uit twee delen: het stadje Clearwater zelf met aan het water Clearwater Beach. Clearwater Beach is de plek waar het meeste te doen is. Je kunt het zo toeristisch maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld Pier 60 te verkennen; of juist de lokale cultuur op te snuiven door een bezoek te brengen aan Ruth Eckerd Hall. Ook voor kinderen is hier genoeg te doen: het is zo goed als zeker dat ze maar al te graag dolfijnen gaan spotten, of wel op zee tijdens een cruise; of wel in het aquarium. Hieronder kun je wat lezen over de highlights van Clearwater Beach.

1. Pier 60

Pier 60 is het bruisende centrum van Clearwater Beach. Overdag wordt hier druk gevist. Als je geen hengel in je koffer hebt kunnen passen: geen probleem, je kunt hem hier kopen. Als je niet zo’n visser bent, maar wel van (toeristisch) winkelen houdt, zit je hier ook goed. Of strijk neer bij een van de restaurantjes om iets te drinken of te eten. Vooral ’s avonds is het hier erg druk. Tijdens Sunset at Pier 60 kun je genieten van allerlei soorten live-entertainment: zangers, muzikanten en straatartiesten proberen je het naar de zin te maken. Dit begint meestal net voor zonsondergang (18:00) tot een paar uur daarna (21:00). In het weekend wordt er iedere avond een gratis familiefilm gedraaid tijdens Sunset Cinema.


2. Clearwater Marine Aquarium

Altijd al een filmster willen ontmoeten? Dat kan in Clearwater Beach! Clearwater Marine Aquarium is namelijk het thuis van dolfijn Winter, bekend van de film Dolphin’s Tale. Deze wereldberoemde dolfijn, die vooral bekend werd omdat ze haar staart verloren was, heeft het witte doek gedeeld met andere grote namen zoals Morgan Freeman en Ashley Judd. Winter is niet de enige dolfijn in dit aquarium. Er worden hier nog veel meer gewonde zeedieren opgevangen, zoals schildpadden, haaien en pijlstaartroggen. Je kunt hier ook deelnemen aan een zee-excursie, waarbij je samen met een zeebioloog de zee opgaat. De toegangsprijs ligt voor volwassenen op ongeveer $22 en voor kinderen op ongeveer $18 (2021).


3. Scientology-kerk

Heb je een passie voor aparte en controversiële dingen? Clearwater is een van de steden in Amerika met enorm veel Scientology-aanhangers. Flag Building, ook wel Super Power Building genoemd, is niet alleen het hoogste gebouw van Clearwater; het functioneert ook als kerk voor de Scientology-aanhangers. Het installeren van deze kerk heeft veel stof doen opwaaien: veel bewoners waren het er niet mee eens. Nog steeds groeit de aanwezigheid van het Scientology-geloof in Clearwater. Dit komt met name doordat de aanhangers met veel geld grote delen van de stad kopen.


4. Ruth Eckerd Hall

Houd je van muziek? Dan kun je in Clearwater je hart ophalen. Ruth Eckerd Hall werd geopend in 1983 en is uitgegroeid tot een enorme concertzaal met een capaciteit van 2.200 mensen. Vele grote namen uit de muziekindustrie hebben hier al opgetreden en voor 2021 staan onder andere de Beach Boys en Led Zeppelin op het programma. Als je meer van klassieke muziek houdt, zit je hier ook goed. Het Florida Orchestra treedt hier regelmatig op, maar er zijn ook wel eens balletuitvoeringen.

5. Het strand van Clearwater Beach

Het strand in Clearwater Beach staat vol trots in het rijtje van mooiste stranden van Amerika. Compleet terecht, want Clearwater kent een gemiddelde van 361 (!) dagen zon per jaar. Als dat geen basis is voor een perfecte zonvakantie… Maar als er niet van houdt om alleen op je strandbed te liggen, heeft Clearwater Beach genoeg te bieden. De kilometers strand lenen zich perfect voor een strandwandeling, maar je kunt ook een bootje huren of meedoen aan een dolfijnencruise. Als je liever de rust opzoekt, kun je een uitstapje maken naar Sand Key Park. Hier is het meestal een stuk minder druk, en kun je dus in alle rust een wandeling maken of een stukje kajakken.

Veelgestelde vragen over St.Pete-Clearwater

Clearwater Beach heeft een enorm aanbod van resorts en hotels. Je kunt het dus zo luxe of zo simpel maken als je zelf wilt. Op onze website hebben we al een selectie voor je gemaakt !

Naast op het strand liggen, zijn er genoeg andere dingen te doen in Clearwater Beach. Je kunt meegaan op een boottocht, maar je kunt er ook goed winkelen en lekker eten. Voor kinderen is Clearwater Beach ook een paradijs: vooral het aquarium is een absolute aanrader.

Clearwater Beach ligt aan de westkust van Florida, dus recht aan de Golf van Mexico. Het ligt ongeveer centraal gelegen, met steden als Tampa en St. Petersburg vlakbij.

Clearwater Beach heeft naam gemaakt door zichzelf in het rijtje van ‘mooiste stranden van Amerika’ te scharen. Het strand is dus de voornaamste publiekstrekker van Clearwater Beach. Daarnaast is het goed bereikbaar vanwege haar ligging in de Tampa Bay Area.

Het is in Clearwater Beach het gehele jaar door mooi weer. De temperatuur ligt altijd tussen de 25 °C en de 30 °C. In de winter is het ietsje kouder, maar nog steeds een aangename 20 °C. Houd er in de zomermaanden rekening mee dat het dan orkaanseizoen is, dus dat er flink wat neerslag kan vallen.