Arizona

The Grand Canyon State

Bekijk foto's

Een vakantie Arizona, ontdek the Grand Canyon en veel meer!


De staat Arizona, ook wel The Grand Canyon State genoemd is vooral bekend om de Grand Canyon. Uiteraard ga je de Grand Canyon bezoeken tijdens je vakantie Arizona. Maar er is veel meer te zien en te beleven. Wat dacht je van de steden Phoenix & Scottsdale, dit kun je doen met een Fly Drive Phoenix / Scottsdale. Je kunt een vakantie Arizona ook uitbreiden naar een vakantie West-Amerika.


kies hier uw favoriete hotel

Kies hier uw tour/excursie


Leukste steden Arizona

Het unieke karakter van de staat Arizona ontdek je pas echt goed in een van deze verrassend leuke steden.

1. Phoenix

Phoenix is één van de snelst groeiende steden van Amerika. Het onbetwiste culturele middelpunt van het zuidwesten waar bewonderenswaardige moderne architectuur en inspirerende street art elkaar ontmoeten. En waar de vele restaurants en bars de beste Mexicaanse en Zuidwestelijk Amerikaanse gerechten op het menu hebben staan. Fun fact: Phoenix heeft de meeste zonuren van Arizona, de zon schijnt hier maar liefst 354 dagen per jaar.

2. Scottsdale

Scottsdale staat bekend als 'The west most western town' en ligt vlakbij Phoenix in een prachtig woestijnlandschap. Naast exclusieve spa's en luxe vijf-sterren golf resorts is Scottsdale een ware broedplek van kunst en cultuur met z'n vele kunstgalerijen en diverse musea. Scottsdale wordt vaak aangeduid als het chique, glossy gedeelte van het stedelijke gebied rond Phoenix.

3. Flagstaff

Flagstaff is de hoogstgelegen stad in Arizona en heeft daardoor een koeler klimaat dan de rest van de staat. Het het hele jaar door komen hier bezoekers die willen relaxen in een vriendelijke stad of die komen om te genieten van festivals en ambachtelijk gebrouwen bier. 's Winters kan er geskied en gesnowboard worden op de Arizona Snowbowl. De rest van het jaar is Flagstaff een ideale uitvalsbasis om de Grand Canyon en andere hotspots van Arizona te bezoeken.

4. Tucson

Tucson is een universiteitsstad met meer geschiedenis dan andere steden in Arizona. Deze op één na grootste stad van Arizona ligt in een weidse vallei en is aan alle kanten omringd door bergen. Tucson is een levendige stad waar je alles vindt van eeuwenoude cultuur en indrukwekkende natuur tot vintage winkels en hippe restaurantjes. En natuurlijk een paar van de grootste cactussen van Noord-Amerika.

5. Sedona

Te midden van de rode rotsen van Arizona ligt Sedona. Een plek die van oudsher een magische aantrekkingskracht heeft op mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit. Rondom Sedona vind je een aantal vortexes, plekken met een bijzondere energie die geschikt zijn voor meditatie en healing. De stad is een waar walhalla voor liefhebbers van wellness met haar vele luxueuze resorts, spa's en gastronomische restaurants. Ook trekt de stad meer en meer outdoorliefhebbers die er komen om te hiken, mountainbiken of of aan rotsklimmen te doen.

6. Mesa

Mesa, de derde stad van Arizona, is een bruisende plek in de woestijn waar je achter elke hoek iets nieuws ontdekt. Musea, live-muziek, sport maar ook wandelingen en een paar van de betere restaurants uit de omgeving.

7. Tempe

Tempe ligt ingeklemd tussen downtown Phoenix en Mesa. Een energieke stad in de Greater Phoenix area. De aanwezigheid van zo'n 50.000 studenten zorgt voor een levendige en gezellige sfeer waar dankzij de bars en restaurantjes en live-muziek altijd wat te doen is.

Nationale Parken Arizona

Arizona kent 3 Nationale Parken die je niet kan missen tijdens je vakantie: Grand Canyon National Park, Petrified Forest National Park en Saguaro National Park. Alle 3 zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie Arizona.

Een van de beroemdste Amerikaanse Nationale parken is het Grand Canyon National Park, dit park is een van de oudste parken van Amerika. Het park omvat de Grand Canyon, een diepe kloof uitgesneden door de Colorado rivier. Dit park wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen.

Petrified Forest National Park ligt in het noordoosten van de staat Arizona. Dit park is bekend door de vele versteende bomen die zich in het park bevinden en apart van kleur zijn. Er worden hier veel fossielen gevonden van planten en dieren.

Saguaro National Park is minder bekend en ligt in de Amerikaanse Sonorawoestijn. Het park dankt zijn naam aan de Saguaro, een reuzencactus die veel in dit gebied voorkomt. Erg uniek om te bewonderen tijdens je vakantie Arizona.


13 Bezienswaardigheden Arizona

Arizona is gemaakt voor roadtrips. Hier maak je lange, romantische kilometers onder eindeloze luchten en landschappen terwijl je onderweg stopt bij populaire bestemmingen zoals Monument Valley, Grand Canyon en Cathedral rock. Maar ook de duizenden jaar oude cultuur van de American Indians is er nog springlevend. Een grootste staat met een rijk verleden.

1. Grand Canyon national park

De Grand Canyon is een natuurwonder dat zich uitstrekt over 277 mijl en waar je op het diepste punt ongeveer een kilometer naar beneden kunt kijken en de wilde colorado river onder je voeten ziet stromen. Natuurlijk mag je de Grand Canyon niet overslaan als je in Arizona bent, dit is met gemiddeld 5 miljoen mensen per jaar verreweg de bekendste en meest populaire attractie van de staat. Arizona heet niet voor niets de Grand Canyon state.

2. Route 66

Route 66, The Mother Road, America's Highway. Het maakt niet uit hoe je het noemt. Feit is dat deze legendarische snelweg nog steeds een hoogtepunt is op de bucketlist van veel Amerikagangers. Ontdek zelf een paar van de mooiste stukken van Route 66 tijdens een roadtrip door Arizona.

3. Monument Valley

In Noord Arizona (en voor een deel in Utah) ligt Monument Valley. Naast de Grand Canyon is dit één van de meest iconische bestemmingen van Amerika. De vier spectaculaire rotsformaties midden in het weidse, uitgestrekte woestijnlandschap schitterden al als decor in veel (western)films en commercials. Luister hier naar de verhalen van de Navajo indianen of stap in een huurauto en ga zelf op ontdekkingsreis door het eindeloze landschap.

4. Tombstone

Als je door de straten van het historische Tombstone loopt zijn de hoogtijdagen van cowboys en outlaws nooit ver weg. Hier in het zuiden van Arizona (Cochise County) herleven de dagen van weleer en kun je voor één dag de authentieke sfeer van het Wilde Westen beleven.

5. Phoenix

De bloeiende woestijnmetropool Phoenix is de hoofdstad van Arizona en het onbetwiste middelpunt van de Zuidwestelijke Amerikaanse cultuur. Phoenix heeft het allemaal: Van moderne architectuur tot hippe bars, en van street art tot uitstekende restaurants.

6. Four corners

De Four Corners is het enige punt in heel Noord-Amerika waar 4 staten elkaar raken. Op deze plek vlakbij Monument Valley grenzen Arizona, Utah, Colorado en New Mexico aan elkaar. Het hele jaar door komen toeristen hier om het exacte middelpunt van de grens te staan en selfies te nemen.


7. Montezuma Castle Nationaal Monument

De "Casas de Montezuma" is één van de vele overblijfselen van het oude Arizona. Deze ingenieuze klifwoningen zijn ergens tussen de 12e en 14e eeuw door de oorspronkelijke bewoners uitgehakt uit de rotsen. Verspreid over 5 verdiepingen vind je kamers waar tot wel 50 mensen woonden.

8. Saguaro Nationaal Park

Wat zie je voor je als je aan een cactus in de woestijn denkt? De kans is groot dat je dan aan Saguaro denkt. Deze beroemde woestijnplant groeit voornamelijk in de Sonarawoestijn rondom Phoenix. Het grootste exemplaar kun je bewonderen in Saguaro National Park vlakbij Tucson, Arizona.

9. Antelope Canyon

De Antelope Canyon is een uniek stukje Amerika dat misschien wel dé mooiste bestemming van Arizona is. In deze diepe kloof spelen licht en schaduw tikkertje met elkaar. Gedurende miljoenen jaren hebben wind en water hier een uniek landschap gevormd dat buitenaards mooi is.Antelope Canyon ligt in het Navajo reservaat en je kunt het bezoeken onder leiding van een reisgids. Niet vergeten: Een bezoekje aan The Horseshoe bend, waar de Colorado River rondom een rotsformatie slingert in de vorm van een hoefijzer.

10. Chiricahua National Monument

Het Chiricahua National Monument, genoemd naar de Chiricahua Apaches, is zeker een omweg waard. Dit gebied wordt ook wel Wonderland of Rocks genoemd en het is duidelijk waarom. Een vulkaanuitbarsting ongeveer 27 miljoen jaar geleden is verantwoordelijk voor dit wonderlijke landschap waar, verspreid over 12.000 hectare, verschillende sculpturen van rotsen, smalle pilaren en op elkaar balancerende rotsblokken smeken om gefotografeerd te worden. Het park is zowel te voet te bezoeken, via verschillende trails, of kom met de auto en rijd naar Massai Point, voor het beste uitzicht.

11. Cathedral Rock

Arizona is een droombestemming van fotografen en huist een aantal van de meest gefotografeerde plekken van Noord Amerika. De Cathedral Rock is daar een van. Hiken naar de top van de van Cathedral Rock is een uitdagende ervaring die je niet mag missen tijdens een trip naar Sedona. Eenmaal op de top word je beloond met een uitzicht in alle richtingen.

12. Oak Creek Canyon

Oak Creek Canyon is een kloof in het noorden van Arizona tussen Flagstaff en Arizona. Dit kleinere broertje van de Grand Canyon is een kleurrijk natuurgebied waar je per jeep een mooie tocht kunt maken over een schilderachtige weg met veel haarspeldbochten. Bij het Oak Creek Vista Point aangekomen, kun je genieten van een prachtig vergezicht over de bergen en natuur van het Coconino National Forest.

13. Red & Slide Rock State Park

Een ander hoogtepunt in Oak Creek Canyon is het Red & Slide Rock State Park. Dit swimming hole kom je tegen als je van Sedona naar Oak Creek Canyon reist (de route zelf is alleen al de moeite waard). Een welkome plek om even af te koelen van de hitte. Dé bijzonderste attractie van het park is de door de natuur gevormde waterglijbaan.

Geschiedenis Arizona

Ver voordat Arizona de 48e staat van de Verenigde Staten werd woonden er al mensen. Zo'n 12.000 jaar geleden was de Canyon State het thuis van oude indianenvolken zoals de Anasazi (Ancient Publeo's) en Sinagua. Veel later van indianenstammen die we nu nog kennen zoals Hopi's en Navajo's. Tegenwoordig wonen er nog 22 verschillende indianenstammen in Arizona.

De eerste Westerse invloeden kwamen zo rond 1540 toen een Spaanse expeditie het hele gebied van Mexico tot wat nu Kansas heet uitkamde op zoek naar de "Seven Cities Of Gold" (Cibola), een populaire mythe uit die tijd. Volgens de mythe moesten zich ergens in de woestijn zeven steden van goud bevinden. Naast goud zoeken hielden zij zich ook bezig met het bekeren van de inheemse bevolking tot het Christendom. Sinds die tijd was Arizona in handen van de Spanjaarden. Sporen van de Spaanse aanwezigheid zijn nog steeds overal in Arizona te vinden. Na een paar eeuwen Spaanse overheersing werd het gebied in 1810 onderdeel van Mexico.

Toen de Mexicaans Amerikaanse oorlog in 1848 eindigde werd het grootste deel van Arizona deel van de Verenigde Staten. Later, in 1853, na nog een paar jaar getwist te hebben over de resterende gebieden, werd het laatste stuk aangekocht van Mexico. Tot 1863 viel wat we nu Arizona noemen onder de New Mexico Territory. Pas in de vorige eeuw, op 14 februari 1912 werd Arizona officieel onderdeel van van de Verenigde Staten.