San Diego

America’s Finest City

Bekijk foto's

Ontdek de veelzijdigheid van een vakantie San Diego


San Diego is een uitermate fijne plaats voor een vakantie of om te wonen vanwege de ligging aan de Stille Oceaan en het fantastische klimaat. San Diego “America’s Finest City” is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten in San Diego County. San Diego ligt in het uiterst zuidwesten van Californië, aan de grens van Mexico. Je kunt een vakantie San Diego ook boeken als fly drive San Diego. Je combineert je vakantie San Diego dan met een rondreis door Californië. De stad kent ca 1.4 miljoen inwoners en is een commercieel centrum vanwege de grote natuurlijke haven. Bekijk ook onze autorondreizen die door San Diego gaan: Western Experience autorondreis en Taste The West Deluxe autorondreis. San Diego is een plaats die je zeker gezien moet hebben tijdens je vakantie West-Amerika


Kies hier je tour/excursie in San Diego


Vakantie San Diego 8 bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie San Diego zal je je niet snel vervelen. Zeker voor de natuur liefhebber biedt San Diego veel bezienswaardigheden. Zo kun je meerdere parken bezoeken en veel wild life zien in zowel de San Diego Zoo als in Sea World! 

1. Balboa Park

Balboa Park is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie San Diego. Het stadspark is 490 hectare groot en werd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Nunez de Balboa genoemd. Dit culturele stadspark bevat naast wandelpaden, tuinen en fonteinen ook musea, bioscopen en de wereldberoemde San Diego Zoo.

2. San Diego Zoo

De San Diego Zoo is een van de grootste en nog steeds groeiende dierentuinen ter wereld. Hier kun je in totaal ca 4000 dieren en 800 verschillende soorten vinden zoals pandaberen, apen en ijsberen. Hier kun je zeker een hele dag in doorbrengen tijdens je vakantie San Diego. Zeker als je ervoor kiest om een stedentrip San Diego te boeken heb je tijd zat om de dierentuin te verkennen. 

3. USS Midway Museum

Het vliegdekschip Midway is gelegen aan de Navy pier en was jarenlang in gebruik van de Amerikaanse marine. Je kan hier 27 gerestaureerde vliegtuigen zien. Ook is er een Maritiem museum.

4. La Jolla Cove

La Jolla Cove is een kleine, pittoreske baai en strand dat wordt omgeven door kliffen in La Jolla, San Diego. De cove wordt beschermd als onderdeel van een zeereservaat: onder water is het zeer rijk aan zeeleven en is zeer populair bij snorkelaars, zwemmers en duikers. Dit is ook een erg leuk uitje tijdens je vakantie San Diego.


5. Old Town San Diego

Old Town is een wijk in San Diego. Met zijn in Spaans-koloniale stijl opgetrokken huizen is dit het oudste gedeelte van San Diego. De gebouwen dateren uit de periode 1820-1870. In Old Town kun je uitstekende Mexicaanse restaurants vinden. 

6. SeaWorld

SeaWorld San Diego is een aquarium, dierentuin en pretpark ineen. Er zijn achtbanen, wildwaterbanen, orka- en dolfijnenshows en er is een circus met clowns en acrobaten. SeaWorld San Diego is het oudste park van de SeaWorld-keten en zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je Vakantie San Diego met kinderen!

7. Baai van San Diego

De Baai van San Diego is een natuurlijke haven in San Diego County, in het zuiden van de Amerikaanse deelstaat Californië. De baai is zo'n 19 kilometer lang en 1,6 tot 4,8 km breed. Ze wordt als een van de beste natuurlijke havens van de Noord-Amerikaanse westkust beschouwd en werd al snel gekoloniseerd door de Spanjaarden. Ook nu nog is het een belangrijke haven. 

8. Coronado Island

Slechts een paar kilometer van het centrum van San Diego over de tol - gratis Coronado Bay bridge en je bent in een schilderachtig kustgemeenschap. Reis langs de hoofdweg van Oranje Avenue en je vindt vele goede restaurants en winkels. Een bezoek aan het eiland zou niet compleet zijn zonder stoppen bij de historische Hotel Del Coronado opende voor het eerst in 1888 . Slenter door de witte zandstranden aan de voorkant onze drink een cocktail in een van de ocean view bars. Er zijn diverse andere prachtige hotels en bed & breakfast locaties in het gebied ook. De U. S. Navy " s North Island air base is gelegen op het eiland zodat u wellicht getrakteerd op de bezienswaardigheden en geluiden van vrijheid.


Geschiedenis 

Hoewel een Vakantie San Diego erg veelzijdig is, is de stad ook rijk aan geschiedenis. De eerste Europeaan die de regio bezocht was Juan Rodríguez Cabrillo in 1542, maar hij heeft daar nooit een nederzetting gesticht; uiteindelijk is San Diego gesticht door Spaanse kolonisten onder leiding van Gaspar de Portolá in 1769. In 1821 werd Mexico onafhankelijk van Spanje en San Diego werd hierbij deel van de Mexicaanse staat. Na een daling van 432 inwoners naar 150 tot 100 inwoners brak in 1846 de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog uit en bezetten Amerikaanse troepen de stad na enkele schermutselingen met de Californio's, zoals de Slag bij San Pasqual. In het Verdrag van Cahuenga (1847) capituleerden de Californio's en bij de Vrede van Guadalupe Hidalgo (1848) werd het gebied rondom de Baai van San Diego aan de Verenigde Staten toegewezen.