Tennessee

Volunteer State

Bekijk foto's

Ontdek wat een muzikale vakantie Tennessee te bieden heeft


Tennessee heeft een grote rol gespeeld in de muziekwereld en staat bekend om de blues, rock-‘n-roll , countrymuziek en rockabilly. Deze invloeden zul je zeker terugvinden tijdens je vakantie Tennessee.

Tennessee is een staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waarvan Nashville de hoofdstad is. De bijnaam “Volunteer State” ontstond in de eerste helft van de negentiende eeuw doordat de staat veel vrijwilligers leverde voor de oorlog van 1812 en de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog. Ontdek naast Tennessee ook wat een vakantie West-Virginia of een vakantie Kentucky te bieden heeft. 

kies hier uw favoriete hotel in Tennessee

Kies hier uw tour/excursie in Tennessee


Geschiedenis

Het gebied dat nu Tennessee heet werd al rond 10.000 jaar voor Chr. Bewoond door de Paleo-indianen. De eerste Europeanen waren de Spaanse conquistadors die in de 16e eeuw het gebied rond de Mississippi verkenden. De volksheld Davy Crockett groeide op in het oosten van de staat en was eerst jager, verteller en hoofd van een militie. Van 1833 tot 1835 vertegenwoordigde hij Tennessee in het Huis van Afgevaardigden van het Amerikaans Congres. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) koos de staat de kant van de Geconfedereerde Staten. De staat was hier wel verdeeld over en Tennessee was de laatste staat die naar de Confederatie overstapte.

Geografie

Het oosten van de Amerikaanse staat Tennessee is bergachtig en ligt in de Appalachen. Hier bevindt zich de Clingmans Dome, waarvan de top met 2025m het hoogste punt van de staat is. Dit gedeelte is ook bekend onder de naam Great Smoky Mountains en is zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie Tennessee. Het westen van de staat is vlakker. Tijdens een vakantie Tennessee kom je een aantal rivieren tegen. De belangrijkste zijn de Tennessee, die de staat eerst van noord naar zuid en dan weer van zuid naar noord doorsnijdt, en de Cumberland rivier die in het noorden stroomt. De belangrijkste steden zijn Memphis (de grootste stad) , Nashville (de hoofdstad) , Knoxville en Chattanooga.

Muziek , Memphis en Nashville

Tennessee heeft een grote rol gespeeld in de muziekwereld en dat zie je zeker terug tijdens je vakantie Tennessee. De staat staat bekend om de blues, rock-‘n-roll , countrymuziek en rockabilly. Zo wordt Beale Street in Memphis gezien als de plek waar de blues is ontstaan. In Memphis is ook Sun Records gevestigd waar een aantal grote namen in de muziekwereld hun carrière begonnen, zoals Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en Roy Orbison.

Nashville wordt, mede door het radioprogramma Grand Ole Opry dat al sinds 1927 wordt uitgezonden, de hoofdstad van de countrymuziek genoemd. Het plaatsje Bristol, dat op de grens met Virginia ligt, wordt gezien als de geboorteplek van de countrymuziek. Een beroemde country zangeres is Dolly Parton, zij is haar eigen pretpark Dollywood begonnen in de plaats Pigeon Forge.