Texas

Big, bigger, biggest

Bekijk foto's

Vakantie Texas Zuidelijke superlatieven


‘Big, bigger, biggest’. Als die slogan ergens op van toepassing is, dan is het wel op de zuidelijke staat Texas. Na Alaska de grootste staat van de Verenigde Staten. Maar Texas is niet alleen groot, het is ook bijzonder veelzijdig. Uitgestrekte prairies met prachtige ranches, indrukwekkende woestijnen en de heerlijke stranden aan de zonnige Golfkust. Een vakantie Texas is erg veelzijdig en zal je overweldigen! Of boek een bijzondere (camperrondreis in Texas. Naast een rondreis in Texas zijn er ook bijzondere Fly-drives door de steden. Zie eens Fly drive Dallas, Fly drive Houston en Fly drive Austin


kies hier uw favoriete hotel


12. Bezienswaardigheden Vakantie Texas

Gecombineerd met levendige steden als Dallas, Houston, San Antonio en Austin biedt Texas echt alles voor een geweldige vakantie! Uitgestrekte olievelden, grote ranches en cowboys. Dat is het beeld dat veel mensen hebben van Texas. Niet in de laatste plaats door vele films en televisieseries waarin deze staat schitterde. En hoewel een bezoek aan een traditionele rodeo zeker een ‘must-do’ is, biedt Texas zoveel meer. Naast overweldigende natuur zijn er ook veel andere bezienswaardigheden op je Vakantie Texas!

1. Raften op de Rio Grande

Een van de meest indrukwekkende plekken om te bezoeken tijdens je vakantie Texas is het Big Bend National Park. Dit park ligt behoorlijk afgelegen in het uiterste zuidwesten van Texas langs de grens met Mexico. In het park zijn de nachten adembenemend omdat je hier goed ervaart hoe donker de nachten in de woestijn kunnen zijn. En op de beroemde Rio Grande die door dit park stroomt, maak je een spectaculaire kano- of raftingtocht.

2. Roadtrip door Texas

Texas ontdekken doe je het beste per auto. Niet alleen omdat je behoorlijke afstanden moet afleggen tussen steden en natuurparken, maar ook omdat je zo zelf kunt bepalen waar je naartoe rijdt. Deze staat heeft zoveel gezichten dat je het liefst zoveel mogelijk bewegingsvrijheid hebt.

De behoorlijke reisafstanden die je in Texas maakt, vormen overigens geen probleem want onderweg openbaren zich de meeste mooie en gevarieerde landschappen. Van de grote farms met enorme landerijen voor de koeien tot bijvoorbeeld Guadalupe Peak, die met zijn 2.667 meter de hoogste berg van de staat is. Ontdek Texas met de Texas, Big, Bigger, Biggest autorondreis of de Texas, The Great Escape autorondreis

3. Guadalupe Mountains National Park Texas

Deze plek maakt onderdeel uit van Guadalupe Mountains National Park. Dit nationaal park ligt in het westen van Texas, tegen New Mexico aan. Het park omvat een deel van de Guadalupe Mountains in de Chihuahuawoestijn.

Verder naar het noordoosten vind je Palo Duro Canyon dichtbij Amarillo. Een prachtige canyon waarin groen en kale rotsen elkaar afwisselen. Ronduit spectaculair is het Palo Duro. Zip Line Adventure Park, waar je boven je canyon naar beneden raast aan een kabel. Een gegarandeerde ‘thrill of a lifetime’.

Amarillo zelf is een prachtig stadje aan de iconische Route 66 waar je langs komt tijdens je Vakantie Texas. Waan jezelf een echte cowboy in dit landschap en maak een ‘horseback-ride in Cowboy Country’.

4. Divers heuvellandschap

Hill Country, een fraai heuvellandschap in midden en zuidelijk Texas en vormt het zuidoostelijke deel van het Edwards-plateau. Vanwege de ligging, het klimaat, het terrein en de vegetatie, wordt Hill Country beschouwd als de grens tussen het Amerikaanse zuidoosten en zuidwesten. Ook hier geniet je van mooie uitzichten en nodigt de omgeving zeker uit om zelf een paar uur rond te lopen.


5. Hoofdstad Texas

Ben je meer stadsmens en zoek je gezellige drukte, cultuur en mooie architectuur? Ook dan is een vakantie Texas jou droomvakantie. Hoofdstad Austin wordt bijvoorbeeld ook wel de ‘live music capitol of the world’ genoemd. Liefhebbers van een relaxte sfeer en leuke muziektentjes komen in deze universiteitsstad helemaal aan hun trekken. Ben je liefhebber van deze relaxte muziek sfeer? Dan is een fly drive Austin wellicht wat voor jou. Austin is ieder voorjaar het toneel van het culturele festival South by Southwest, waar meer dan tweeduizend artiesten optreden. In Austin heerst een liberale en creatieve cultuur en de stad wil dit graag zo houden. Vandaar dat je er vaak ‘Keep Austin Weird’ op T-shirts en bumperstickers ziet. 

6. Vakantie Dallas, Texas

In Dallas vind je een mix van moderne wolkenkrabbers en oude fraai gerestaureerde gebouwen, zoals de voormalige Texas School Book Depository. Van daaruit schoot Lee Harvey Oswald president John F. Kennedy dood. In dat gebouw is nu The Sixth Floor Museum Tijdens gevestigd. Breng tijdens je vakantie Dallas, Texas een bezoek aan dit museum en krijg meer inzicht in het leven van John F. Kennedy. Wat je kunt doen is een fly drive Dallas boeken. Hier bezoek je de eerste dagen Dallas en haal je daarna de auto op om de rest van Texas te ontdekken. 

Maar zeker ook een bezoek waard is het Bishop Arts District. Een hippe wijk net buiten het centrum van Dallas. Behalve kunstgalerieën vind je hier fraaie boutique-winkels en maar liefst 60 restaurants. Dus ook op culinair gebied kun je in deze stad volop genieten van de vele en rijke smaken van the Deep South.

7. Centraal middelpunt

Centraal in Texas ligt het mooie stadje Midland. Of je nu van Amarillo in het noorden naar Big Bend National Park reist of van El Paso in het westen naar Fort Worth bij Dallas: je kruist Midland. Een prima plek om te overnachten tijdens je vakantie Texas en om een dagje rond te kijken. Bijvoorbeeld in het geboortehuis van oud-president George W. Bush. Ook over de rijke oliehistorie in de stad en wijde omgeving kun je kennis bijspijkeren in een van de musea die aan deze industrie gewijd zijn.

8. Grootste stad Texas

Wat je niet mag missen bij een bezoek aan San Antonio zijn de River Walk en The Alamo. Ben je samen met je met kinderen op reis, bezoek dan ook zeker SeaWorld. San Antonio heeft met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar, hete zomers en milde winters de weergoden in ieder geval bijna altijd mee! Het klimaat in Texas is dus erg zonnig. Enjoy the sun, enjoy San Antonio!


9. Fort Worth Texas

In het Fort Worth Stockyards Historic District ademt alles Texaanse cowboyhistorie. Saloons, restaurants, rodeo’s, ranches en winkels waar je je kan laten omtoveren tot echte cowboy. Iets wat je eigenlijk wel moet zien is het drijven van de kenmerkende Texas Longhorns over de Exchange Avenue door de cowboys! Ervaar tijdens je vakantie Texas het echte wilde westen in Fort Worth!

Fort Worth ligt 50 kilometer ten westen van Dallas en werd in 1849 als een legerpost gesticht. Het moest de kolonisten beschermen tegen aanvallen van indianen. Niet veel later werd het een stopplaats voor het vee dat naar de markten gebracht werd. Daarom kreeg de stad de bijnaam 'Cowtown'. De welvaart steeg en al snel verschenen gokpaleizen, saloons en dansgelegenheden in de stad. Met de komst van de spoorwegen was het definitief gedaan met de rust. Bij de stad werd een grote overslagplaats aangelegd voor het te verhandelen vee. Later werd er olie ontdekt, wederom een impuls voor de lokale economie. 

10. Houston, we have a problem

Iets meer naar het oosten ligt Houston. Vooral bekend van NASA Mission Control, dat sinds halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw het zenuwcentrum is van alle Amerikaanse bemande ruimtemissies. Een must-see bij een bezoek aan deze stad. Maar wat voor Texas geldt, geldt ook voor deze stad. Houston, Texas heeft veel meer te bieden dan de ruimtevaart alleen. Boek daarom een fly drive Houston en ontdek alle ins en outs van Houston voordat je per auto de rest van Texas leert kennen.

Zoals het Museum District dat bestaat uit maar liefst 19 musea en culturele centra. Het Houston Museum of Natural Sciences bijvoorbeeld, met aandacht voor diamanten en mineralen, dieren uit Texas, dinosauriërs en het Egypte van vroeger. Het museum maakt deel uit van Hermann Park, waar zich ook de Houston Zoo bevindt.

Ben je kunstliefhebber? Bezoek tijdens je vakantie Texas dan het Museum of Fine Arts, met een zeer gevarieerde collectie aan kunst. Verder vind je in het Museum District het Holocaust Museum, Contemporary Arts Museum en de Menil Collection.

11. Golf van Mexico

Galveston is een prachtige stad op een schiereiland aan de Golf van Mexico vlakbij Houston. Een echt zuidelijke stad met veel bezienswaardige koloniale villa's en zonovergoten stranden. Verspreid door de stad vind je verschillende 'tree sculptures', houten kunstwerken die vaak de vorm van een mannetje of een huisdier hebben.

Maar er is meer te doen in Galveston tijdens je vakantie Texas. Bezoek Ashton Villa, één van de oudste bakstenen gebouwen van Texas. De villa speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Burgeroorlog. Op het balkon van dit gebouw werd in juni 1865 de emancipatie van de slaven in Texas uitgeroepen, een gebeurtenis die in vele staten nog altijd gevierd wordt.

Ook de Moody Mansion is een bezoekje waard tijdens je vakantie Texas. Het is de grootste villa van het eiland en dateert uit 1895. Je kunt een tour volgen door de twintig gemeubileerde kamers. Of ga je toch voor een paar dagen strand en lekker luieren op dit mooie schiereiland? Ook dan is Galveston the place to be!

12. Pittige TexMex

Het zal niet verbazen dat de keuken in dit deel van Amerika niet alleen geregeerd wordt door burgers en steaks. Dankzij de Mexicaanse of Zuid-Amerikaanse herkomst van veel inwoners, heeft ook de TexMex-keuken een prominente positie in restaurants en eettentjes op straat. Dat merk je aan de pittig gekruide gerechten van burrito’s tot een hete chili con carne. Enjoy your meal!

Met een slordige anderhalf miljoen inwoners is San Antonio de op een na grootste stad van Texas. Een moderne stad met een bewogen geschiedenis en voor Amerikaanse begrippen vrij oud. De Spaanse oorsprong is nog steeds aanwezig en San Antonio is dan ook echt een smeltkroes van de Amerikaanse en Mexicaanse cultuur die je zult verrassen tijdens je vakantie Texas.

Enthousiast geworden over Texas? Bekijk hier onze Texas rondreizen!