West Virginia

Mountain State

Bekijk foto's

Ontdek de natuurschoonheden op vakantie West Virginia


West Virginia is een van de staten van de Verenigde Staten van Amerika. De bijnaam voor de staat is “Mountain State”. De hoofdstad is Charleston. Je kunt een vakantie West Virginia goed combineren met de omliggende steden.

Geografie

De staat West Virginia beslaat 62.809 km2, waarvan 62.436 km2 land is. In het oosten en noorden heeft de staat een langwerpig uitsteeksel, een zogenaamde panhandle. West Virginia grenst in het noorden aan de staat Pennsylvania, in het westen aan Ohio en Kentucky, in het oosten aan Maryland en in het zuiden aan Virginia. De belangrijkste rivier is de Ohio, die de grens met de gelijknamige staat vormt. De staat ligt deels in de Appalachen, met de top van Spruce Knob (1482m) als hoogste punt. De staat is heuvelachtig en bedekt met bossen.


Geschiedenis

Het gebied dat nu West Virginia heet, werd oorspronkelijk bevolkt door indianenstammen. Tot de Amerikaanse Burgeroorlog hoorde het bij de staat Virginia, er was toen ook al onenigheid over onder ander de slavenhandel. Toen Virginia zich afscheidde van de Unie, scheidde de westelijke counties zich op hun beurt van Virginia af, op 27 april 1861. Op 31 december 1862 ondertekende Abraham Lincoln een wet die West Virginia toestond een afhankelijke staat te vormen. Op 20 juni 1863 werd het formeel, als 35ste, een staat van de Verenigde Staten.


Harpers Ferry

Harpers Ferry is een klein dorpje in West Virginia en telt maar ca 300 inwoners. Het dorp dankt zijn faam aan de opstand van slaven onder leiding van John Brown, in 1859. Ze overvielen het wapendepot in Harpers Ferry om van daaruit de bevrijding van de slaven ter hand te nemen. De zaak liep uit op een fiasco en na 2 dagen ging John Brown aan de strop.