Enjoy beautiful New England


In het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten vind je New England. Een prachtige regio waarin de natuur een hoofdrol speelt. Van de dramatische rotskust in Acadia National Park tot de zandstranden van Cape Cod en haar geweldige kust met pittoreske vissersdorpjes: als natuurliefhebber kijk je je ogen uit tijdens je vakantie New England. Met ieder najaar als absoluut hoogtepunt de Indian Summer die de bomen in schitterende rode, oranje en gele kleuren dompelt. Ervaar de schoonheid van dit bijzondere gebied.

Volgens de traditionele definitie omvat New England de staten Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island en Vermont. Een bestemming die echt ideaal is voor het maken van een rondreis New England per huurauto. De afstanden zijn er – zeker voor Amerikaanse begrippen - relatief kort, maar de afwisseling is bijzonder groot. Vanaf Boston rij je in anderhalf uur alle kanten op, bekijk hiervoor onze stedentrip Boston. De kustlijn van Maine, de bergen van New Hampshire of de statige herenhuizen in Rhode Island. Stap in en kiezen maar!

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive


9 Bezienswaardigheden New England

Als je tijdens je vakantie New England langs de kust van Connecticut rijdt, vind je meer dan 400 kilometer zandstrand en traditionele en gezellige vissersdorpjes als New Haven, Mystic en New London. New Haven is bovendien de thuishaven van Yale University, een van de hoogst aangeschreven universiteiten ter wereld. Loop rond over de campus en ervaar de bijzondere sfeer samen met de internationale studenten.

Hoofdstad Hartford is ontstaan uit een Nederlandse handelspost van bonthandelaren, Huys de Hoop genaamd. Uiteindelijk groeide het uit tot de ‘verzekeringshoofdstad van Amerika’. Net als Hartford stroomt de Connecticut River ook door het liefelijke Essex, volgens velen het "perfecte kleine dorp" van Amerika. Met oude witte gebouwen in Main Street en de Connecticut River Museum als absolute pareltjes zeker een tussenstop waard tijdens je vakantie New England.

1. Culinair genieten

Vooral voor de sfeervolle vissersdorpjes geldt dat je dagelijks kunt genieten van de vangst van de dag en andere culinaire specialiteiten. Dat doe je ook in Maine, waar de Maine Lobster hoge ogen gooit bij toeristen en locals. In Portland struin je over de promenade waarna je geniet van een lunch of diner met uitzicht over Casco Bay.

2. Prachtige natuur in Maine 

Maine is de grootste staat van New England waar maar weinig mensen wonen. Vooral de uitgestrekte bossen in het binnenland zijn soms ruig en onherbergzaam. Aan de kust vind je meer leven. Hoofdstad Augusta – een voormalige Engelse handelspost aan de rivier Kennebec – richt zich vooral op het behoud en de viering van de geschiedenis van de staat. Bijvoorbeeld in het magnifieke Maine State House of aan Old Fort Western, het oudste bewaard gebleven houten fort in de Verenigde Staten.

Langs de kust rijd je over Highway 95 via stadjes als York, Kennebunk naar Bar Harbor, de toegangspoort tot Acadia National Park. Met ruim drie miljoen bezoekers een van de tien meest bezochte nationale parken in de USA. Geniet tijdens je vakantie New England van de natuur op het water en spot orka’s, pluk je eigen vruchten in de prachtige bossen en hike door de bergen. Het mag duidelijk zijn: nature rules in Maine!

3. Vakantie New England rijk aan historie 

In Massachusetts is het geschiedenis dat de klok slaat. Overal waar je komt vind je herinneringen van het Amerika van vroeger en zelfs van het ontstaan van het land. Met Boston als centrale uitvalsbasis kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op! Maar ga pas op pad nadat je deze stad eerst ontdekt, want hier begon de Amerikaanse Revolutie. Via de vier kilometer lange Freedom Trail maak je een wandeling langs alle hoogtepunten van Boston. Makkelijk te wandelen door de rode lijn die de route aangeeft. In de oude straten vind je veel hippe boetiekjes en cafés waar iedere avond bandjes optreden.

In Cambridge – dat aan Boston vastligt – proef je de studentensfeer van Harvard University. Samen met Yale de bekendste en meest aansprekende universiteiten aan de oostkust van Amerika. In Plymouth wandel je rechtstreeks de tijd van de Pilgrim Fathers binnen. Zij meerden in 1620 met hun schip de Mayflower aan en stichtten Plymouth Colony.


4. Fragiele natuur

Cape Cod National Seashore is een beschermd gebied om zo het fragiele ecosysteem met duinen, zoutmoerassen en bossen te bewaren. Je kunt het schitterende landschap van dit schiereiland bezichtigen via talloze fiets- en wandelpaden. Liever per auto reizen? Ook Highway 6 loopt door het gebied, dus dat is ook mogelijk. Halverwege het gebied ligt het Marconi Station, waar Guglielmo Marconi in 1903 de eerste trans-Atlantische draadloze verbinding tussen president Theodore Roosevelt en de Engelse Koning Edward VII tot stand bracht.

Onder het schiereiland liggen enkele fraaie eilanden die zeker het bezoeken waard zijn, zoals Martha’s Vineyard en Nantucket Island. Dat blijkt ook wel uit de populariteit van de eilanden bij celebrities. Zo bezoeken de Obama’s en Clintons Martha’s Vineyard regelmatig, vanwege het aangename klimaat en ongetwijfeld ook vanwege de geweldige stranden!

5. Living Shaker-style

Een unieke ervaring tijdens je vakantie New England is een kijkje in het leven in een afgesloten religieuze gemeenschap. In de Hancock Shaker Village in Pittsfield krijg je die kans. Tot 1960 woonde daar een grote groep Shakers. Het stadje bestaat uit achttien historische gebouwen die kenmerkend zijn voor de Shaker-stijl. Volg een tour en kom meer te weten over de bijzondere gemeenschap, waar waarden als gelijkheid, vrede en eenvoud hoog in het vaandel stonden.

In Salem ontdek je alles over de heksenverbrandingen die dit stadje ten noordoosten van Boston op de kaart hebben gezet. In Springfield is de Basketball Hall of Fame terug te vinden over de gymnastiekdocent James Naismith die in dit stadje het basketbal uitvond. En in de Springfield Armory huist nu een museum over de rijke wapenindustrie die dit stadje ooit kende.

6. Veelzijdig binnenland

Ten oosten van Springfield vind je in Stockbridge het Norman Rockwell Museum. Een absolute must voor liefhebbers van illustraties. In het museum leer je alles over het leven en werk van deze illustrator die bekend stond vanwege zijn politiek geëngageerde illustraties. Onderweg naar Stockbridge passeer je The Berkshires, een hoogland dat behoort tot de Appalachen.

Deerfield en Sturbridge, in het midden van Massachusetts, bieden beide een mooi beeld van het ‘originele New England’. Deerfield is een authentiek stadje uit de koloniale tijd en gaat terug tot 1669, toen de eerste pioniers zich er vestigden. Old Sturbridge Village is een kunstmatig dorp, opgezet in 1935, al bestaat het uit authentieke elementen die uit heel New England zijn verzameld. Als een soort openluchtmuseum om zo een idee geven van het leven in de pionierstijd.


7. Shop til you drop

Portsmouth is een havenstadje in het oosten van de staat New Hampshire aan de Piscataqua River. Vooral bekend vanwege de mooie havens en historische locaties. En hou je van shoppen? Dan is Portsmouth jouw plek want hier kun je tax-free shoppen! Toch liever natuur? Dan bieden de White Mountains je volop ruimte en gelegenheid. Deze bergketen beslaat maar liefst een kwart van de staat New Hampshire en maakt deel uit van de Appalachen. Mount Washington is met 1917 meter de hoogste top.

8. Klein maar fijn, The Ocean State

Rhode Island is in afmeting misschien de kleinste van alle Amerikaanse staten, maar dat wil niet zeggen dat The Ocean State weinig te bieden heeft. Integendeel! Met steden als Newport, Pawtucket en hoofdstad Providence bezit de staat een schat aan mogelijkheden en bezienswaardigheden. Geniet van watersport en de koloniale sfeer in Newport, de historie van Providence en de culinaire hoogtepunten in Pawtucket. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele brouwerijen die dit stadje rijk is. Cheers!

Ten westen van New Hampshire ligt Vermont waar hoofdstad Burlington aan de over van Lake Champlain een relaxte stad is waar je je direct thuis zult voelen. De aanwezigheid van de University of Vermont en zijn studenten maken de stad bruisend en gezellig. Een ideale plek om te genieten dus!

Als je hierna toe bent aan wat rust, is Manchester ‘the placet to be’. Gelegen in de Green Mountains kun je hier in alle rust optimaal ontspannen en bijkomen. Een beetje wandelen, shoppen of genieten van de natuur: het kan in Manchester. Eveneens in de Green Mountains ligt Rutland. Met Pico Mountain als een van de hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk want deze top is als skigebied ideaal voor families.

9. Must see tijdens je vakantie New England

Last but not least willen we je een van de absolute pareltjes van Vermont niet onthouden: Waterbury. Een leuk stadje met één grote en bijzondere trekpleister en dat is een kerkhof. Niet zomaar een kerkhof, maar de Ice Cream Cemetery van Ben and Jerry´s. Daar rusten de vele smaken die deze bekende ijsmakers eens geproduceerd hebben, maar inmiddels niet meer in het assortiment hebben. Leuk om al die vergane smaken te bekijken terwijl je geniet van een of meerdere smaken die nog wel gemaakt worden. Enjoy.

Wat je ook wilt tijdens je vakantie New England, deze regio biedt zoveel variatie dat je vanaf de eerste dag je ogen uitkijkt en geniet!