Rondreis West-Amerika

Bekijk foto's

De mooiste rondreizen in West-Amerika!


Vooral het westen van Amerika leent zich uitstekend voor een Amerika rondreis per auto. Onder het westen van Amerika verstaan we de staten: Californië, Arizona, Nevada, New Mexico, Utah en Colorado. Het Westen van Amerika is veruit het meest populaire gedeelte voor vakantiegangers vanwege de aanwezigheid van de beroemde nationale parken. Al deze nationale parken zijn prima bereikbaar per auto of tijdens je camper rondreis West Amerika.

Afbeelding van Halie West KfQ2xmYALxw Unsplash
Lees meer
Western Experience autorondreis

Western Experience autorondreis

Van Los Angeles, Las Vegas en San Francisco tot de Grand Canyon, Monument Valley en Yosemite; deze 23-daagse...

 • Grand Canyon
 • Monument Valley
 • Antelope Canyon
 • Bryce & Zion NP
 • Yosemite NP
 • 23 dagen
 • Vanaf € 2860
Afbeelding van 1582726804932 640
Lees meer
Western Impressions autorondreis

Western Impressions autorondreis

Nationale Parken, wereldsteden, Route 66 en de prachtige Pacific Coast; deze 16-daagse autorondreis (14...

 • Palm Springs
 • Grand Canyon NP
 • Bryce NP, Zion NP
 • Death Valley
 • Yosemite NP
 • 16 dagen
 • Vanaf € 2098
Afbeelding van 1585141014307 640
Lees meer
Vegas Lights & National Parks autorondreis

Vegas Lights & National Parks autorondreis

Ontdek tijdens deze 14-daagse autorondreis (12 nachten ter plaatse) maar liefst 6 nationale parken en geniet...

 • Las Vegas
 • Bryce NP, Zion NP
 • Capitol Reef NP
 • Arches NP
 • Grand Canyon NP
 • 14 dagen
 • Vanaf € 1465
Afbeelding van 1582726767737 640
Lees meer
Taste The West Deluxe autorondreis

Taste The West Deluxe autorondreis

Steden, zon, woestijn en ongerepte natuur; tijdens deze 17-daagse deluxe autorondreis (15 nachten ter...

 • Los Angeles, San Diego
 • Palm Springs
 • Las Vegas
 • Yosemite NP
 • Napa Valley
 • 16 dagen
 • Vanaf € 3673
Afbeelding van Garden Of The Gods CR Dan And Zora Avila 0321
Lees meer
Colorado National Parks autorondreis

Colorado National Parks autorondreis

In deze rondreis maak je kennis met alle hoogtepunten van Colorado zoals Rocky Mountains National Park,...


Hoogtepunten tijdens je roadtrip West-Amerika

Een rondreis West-Amerika is een reis die je niet snel zult vergeten. West-Amerika omvat veel staten met ieder haar eigen kwaliteiten en hoogtepunten. Kies een West-Amerika route of stippel je eigen route samen! De mogelijkheden zijn eindeloos en wij doen er alles aan om jouw Amerika droomreis waar te maken!

Start je roadtrip West-Amerika in Californië

In Californië vind je alleen al acht nationale parken die je kunt bezoeken tijdens je rondreis door West-Amerika. Yosemite National Park is het drukst bezochte natuurpark in Californië en zeker een aanrader voor je roadtrip in Amerika. Dit park kreeg in 1890 al de status van Nationaal Park en is hiermee een van de eerste Nationale Parken van de Verenigde Staten.

Death Valley National Park bevindt zich eveneens in Californië en draagt zijn naam met recht, het kan in de zomer wel 42 graden worden. Vanwege de hitte en de droogte zul je misschien denken dat je niet veel leven zult aantreffen in het park, maar niets is minder waar.

Ook het Joshua Tree National Park is een veel bezocht en beroemd park, zeker tijdens rondreizen in West-Amerika. Het bijzondere aan dit park is dat er twee totaal verschillende woestijnlandschappen heersen. In dit gebied groeien de zogenaamde Joshua Trees, de plantensoort waar het park zijn naam aan dankt.

Andere populaire parken in die je kunt bezoeken tijdens je auto rondreis in West Amerika zijn het Sequoia National Park en Kings Canyon National Park. Officieel worden deze twee parken als een groot park beheerd. Het Sequoia National Park staat vooral bekend om de sequoia’s. Deze gigantische mammoetbomen zijn meer dan 2000 jaar oud en 80 meter hoog.

Tijdens je rondreis Amerika Westkust kom je door wereldberoemde steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego.

Rondreis San Francisco

San Francisco “City by the Bay’ is zeer bekend vanwege de Golden Gate Bridge, dit is een hangbrug die over de baai hangt en het schiereiland van San Francisco verbindt met Marin County ten noorden van San Francisco. 

Als je tijdens je rondreis West-Amerika in San Fransisco bent is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan het gevangeniseiland Alcatraz, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Chinatown en je verplaatsen met een originele Cablecar.

Rondreis Los Angeles

Los Angeles, ook wel bekend onder de bijnaam City of Angels is vooral bekend vanwege de plaats waar de Amerikaanse entertainmentindustrie is gevestigd. Hollywood is het hart van de filmindustrie en is een leuke plek om te bezoeken tijdens je rondreis West-Amerika. Andere hoogtepunten in Los Angeles zijn: Griffith Observatory, Santa Monica Beach, Venice Beach, West Hollywood , Universal Studios en Disneyland.

Rondreis San Diego

San Diego is ‘ merica’s Finest City’ en een leuke plaats om te bezoeken tijdens je rondreis West-Amerika vanwege het uitstekende klimaat en de ligging aan de Stille Oceaan. Leuk om te bezoeken in San Diego: San Diego Zoo, Balboa Park, La Jolla Cove, Coronado Island en Old Town San Diego.

Arizona, the Grand Canyon State

In de staat Arizona bevindt zich de wereldberoemde Grand Canyon, een van de meest bekende Nationale Parken in West-Amerika die absoluut niet kan ontbreken tijdens jouw West-Amerika rondreis! Naast dit park heb je in Arizona andere opmerkelijke gebieden zoals Painted Desert, Monument Valley, The Wave, Antelope Canyon en Horseshoe Bend. Al deze gebieden zijn wonderen op zich en zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis. In Arizona heb je twee grote steden: Phoenix/Scottsdale en Tucson. Beide steden zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.


Bezoek de gok staat Nevada

Alles draait in de staat Nevada om Las Vegas, the Sin City! Las Vegas is uiteindelijk uitgegroeid tot de grootste gok en entertainment stad ter wereld. In Las Vegas kun je de fantastische hotels bezoeken, het ene hotel lijkt op een middeleeuws kasteel, het andere hotel op een Egyptische piramide. Je kijkt je ogen uit in Vegas! En als je er dan toch bent moet je in Las Vegas een gokje gaan wagen. Maar hou het verantwoord!

Tijdens je rondreis in West-Amerika zul je naast Las Vegas meer van Nevada bezoeken. Nevada heeft naast Death Valley National Park (dit park ligt zowel in Californië als in Nevada) ook nog het Great Basin National Park, dit park staat bekend om de aanwezigheid van de Pinus longaeva, een boomsoort die bijna 5000 jaar oud kan worden.

In de omgeving kun je de gigantische Hoover Dam bezoeken of relaxen in een bootje op Lake Mead. Op slechts 25 kilometer van Las Vegas kun je ook het Red Rock Canyon National Conservation Area bezoeken.

The Mighty Five in Utah

De staat Utah herbergt ‘The Mighty Five’, vijf wereldberoemde Nationale Parken, te weten Zion National Park, Bryce National Park, Capitol Reef, Canyonlands en Arches National Park. Al deze parken zijn erg de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis West-Amerika! Utah is de staat van de Mormonen met Salt Lake City als hoofdstad. Bezoek in Salt Lake City Temple Square met de Salt Lake Temple.

Rondreis West Amerika met kinderen, New Mexico

In New Mexico bevinden zich twee belangrijke Nationale Parken, White Sands National Park en Carlsbad Caverns National Park. De duinen van White Sands National Park bestaan niet zoals de naam doet vermoeden, uit zand, maar uit puur gypsum (gips kristallen). Carlsbad Caverns National Park is een van de uitgestrekte en mooiste grottenstelsels ter wereld. De vele grotten en kamers zijn gedecoreerd met uitzonderlijk mooie druipsteenformaties. Dit magische fenomeen is ook zeker een aanrader voor een rondreis West-Amerika met kinderen! Santa Fe is de mooiste stad in New Mexico om te bezoeken. Deze stad gebouwd in 1610 is beroemd om de zuidwestelijke kunst en de Pueblo-architectuur.

Rocky roadtrip Colorado

Ook de staat Colorado is niet te missen tijdens je roadtrip West-Amerika. In Colorado zijn Mesa Verde National Park en Rocky Mountain National Park belangrijke parken. De belangrijkste steden in Colorado zijn Denver en Colorado Springs. Denver is de hoofdstad van Colorado. Voor de kunstliefhebber is Denver zeker een aanrader door de vele kunst musea. De dier- en natuurliefhebbers brengen een bezoek aan de Denver Zoo of de prachtige Denver Botanic Gardens.

Rondreis Amerika Westkust

Een rondreis door Californië langs de Amerikaanse Westkust is erg populair. Veel mensen reizen van San Francisco naar Los Angeles via de beroemde en schitterende Highway 1 en combineren dit met een bezoek aan Yosemite National Park en Sequoia National Park.

Rondreis West Amerika met kinderen

Amerika en met name West-Amerika is uitermate geschikt om te reizen met kinderen. Californië heeft kindvriendelijke attractieparken zoals Universal Studios in Los Angeles en Disneyland in Anaheim. Ook de stranden in Venice en Santa Monica bij Los Angeles zijn zeer breed en vlak en dus geschikt voor kinderen.