Mesa Verde National Park

The archaeological park of the ancient ones

Bekijk foto's

Mesa verde national park: Ontdek het indrukwekkende park


Mesa Verde National Park is een indrukwekkend archaeologisch park gelegen in het zuidwesten van Colorado. Het park richt zich op de pre-Columbiaanse ruïnes van de Ancestral Pueblo-mensen, een oude beschaving die tussen 600 en 1300 n. Chr. in het gebied woonde. Bezoekers kunnen de indrukwekkende bouwwerken bezoeken zoals Spruce Tree House, Long House en Cliff Palace. Deze bouwwerken bieden een unieke kijk in de levensstijl en cultuur van de Ancestral Pueblo-mensen en zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van dit gebied.

Afbeelding van Garden Of The Gods CR Dan And Zora Avila 0321
Lees meer
Colorado National Parks autorondreis

Colorado National Parks autorondreis

In deze rondreis maak je kennis met alle hoogtepunten van Colorado zoals Rocky Mountains National Park,...

  • Rocky Mountains NP
  • Black Canyon of the Gunnison NP
  • Mesa Verde NP
  • Durango
  • 17 dagen
  • Vanaf € 2235

Waar ligt het Mesa Verde national park? 

Mesa Verde National Park ligt in het zuidwesten van Colorado, Verenigde Staten. Het park bevindt zich in Montezuma County, ongeveer 56 kilometer ten westen van Durango. Het is gelegen op het Colorado Plateau en staat bekend om zijn oude klifwoningen, gebouwd door de Ancestral Puebloans. Mesa Verde National Park is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en trekt jaarlijks veel bezoekers vanwege zijn rijke archeologische geschiedenis en prachtige landschappen.

Geschiedenis Mesa verde national park 

Mesa Verde National Park heeft een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 700 jaar geleden. Het gebied werd bewoond door de Ancestral Puebloans, ook wel bekend als de Anasazi. Ze bouwden indrukwekkende klifwoningen en rotswoningen in de rotswanden van de kliffen. Rond de late 13e eeuw verlieten ze Mesa Verde plotseling. De redenen voor hun vertrek zijn nog steeds niet volledig begrepen. In de 19e eeuw werd Mesa Verde ontdekt en in 1906 werd het het eerste nationale park in de Verenigde Staten dat werd opgericht om de prehistorische erfenis te behouden. Tegenwoordig trekt het park veel bezoekers van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in de fascinerende geschiedenis en architectuur van de Ancestral Puebloans.

Mesa verde national park: Top 17 activiteiten

Het nationale park is een prachtig natuurgebied waar je veel kunt doen. Je kunt er veel ruïnes bezoeken zoals het Spruce Tree House, Cliff Palace of Long House. Deze ruïnes zijn gebouwd door de Ancestral Pueblo-mensen en bieden een unieke kijk in de geschiedenis en cultuur van deze oude beschaving. Bezoek het nu in de staat Colorado tijdens je vakantie West-Amerika

Er zijn vele activiteiten te ondernemen in het park, van wildkijken tot het bezoeken van musea en het genieten van prachtige uitzichten. Daarnaast kun je er ook uitstekend wandelen, zoals over het Long House Trail of de Petroglyph Point Trail. Hieronder presenteren we een selectie van de top 17 activiteiten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Mesa Verde National Park.

1. Bezoek de indrukwekkende pre-Columbiaanse ruïnes: Spruce tree house, Long house en Cliff palace

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Ancestral Pueblo-mensen, dan is een bezoek aan de ruïnes in Mesa Verde National Park een must. De ruïnes van Spruce Tree House, Long House en Cliff Palace zijn indrukwekkende bouwwerken die je een unieke kijk geven in de levensstijl en cultuur van deze oude beschaving. Als je de ruïnes bezoekt, vergeet dan niet om je camera mee te nemen voor mooie foto's. En als je niet van trappen klimmen houdt, of slechte knieën hebt, dan is misschien Long House iets voor jou, hier zijn geen trappen voor nodig.

2. Wandelen op de verschillende wandelpaden in het park

Er zijn diverse wandelpaden beschikbaar in Mesa Verde National Park die je door het prachtige landschap leiden en je naar de indrukwekkende ruïnes brengen. Wandelen is een geweldige manier om het park te verkennen en te ontspannen. En als je geluk hebt, zie je misschien wel een wild dier of twee. Pro tip: neem een fles water mee, want het kan heet zijn in de zomermaanden.

3. Bezoek het Mesa Verde National Park Visitor Center

Het Mesa Verde National Park Visitor Center is een geweldige plek om te beginnen als je het park bezoekt. Hier kun je informatie krijgen over de activiteiten en de geschiedenis van de Ancestral Pueblo-mensen. En als je geluk hebt, kun je misschien zelfs wat artefacten zien die tijdens archeologische opgravingen zijn gevonden. Pro tip: neem een plattegrond mee, want het park is groot en je wilt niet verdwalen.

4. Ga wildkijken en fotograferen in het park

Mesa Verde National Park is een paradijs voor vogelaars en fotografen met tal van verschillende soorten wild. Je kunt een wandeling maken of gewoon rondrijden in de parkwegen, en misschien zie je wel een hert, coyote of zelfs een bergleeuw. Pro tip: neem een goede camera mee, want je wilt deze momenten vastleggen.

5. Ga kamperen in het park

Kamperen in Mesa Verde National Park is een geweldige manier om de nacht door te brengen en de prachtige omgeving van het park te ervaren. Er zijn verschillende campings beschikbaar met verschillende voorzieningen. Pro tip: reserveer op tijd, want de campings zijn populair en kunnen snel vol zijn. En als je geen fan bent van het leven in de wildernis, neem dan een goede slaapzak en een comfortabele slaapmat mee, want je wilt wel comfortabel slapen.

6. Bezoek het Chapin Mesa Archeological Museum

Het Chapin Mesa Archeological Museum, ook wel het Chapin Mesa Museum, is een geweldige plek om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de Ancestral Pueblo-mensen. Er zijn verschillende exposities en artefacten te zien die tijdens archeologische opgravingen in het park zijn gevonden. Pro tip: neem een notitieboekje mee, want je wilt de interessante feiten die je hier leert vastleggen.

7. Ga voor een ritje in de auto door de parkwegen: Mesa top loop road en Park Point road

Een ritje maken door de parkwegen van Mesa Verde National Park is een geweldige manier om het park te verkennen en het prachtige landschap te bewonderen. De Mesa Top Loop Road en Park Point Road zijn speciaal uitgekozen wegen waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en misschien zelfs wilde dieren kunt zien.

Tip: neem een auto met goede vering mee, want sommige wegen kunnen hobbelig zijn. En als je een mooie plek ziet waar je wilt stoppen, doe dat dan, want het is misschien niet mogelijk om op dezelfde plek terug te komen.

8. Geniet van het prachtige uitzicht op de omgeving: Sun Point en Park Point

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan dit park is het genieten van het prachtige uitzicht. Sun Point en Park Point zijn twee plekken waar je kunt genieten van het uitzicht op de omgeving, met een panoramisch uitzicht over de bergen en de vallei.

Tip: neem een deken mee, want het kan fris zijn op deze hoogte en het is leuk om comfortabel te zitten tijdens het genieten van het uitzicht.

9. Bezoek in de zomermaanden het "Far View Lodge"

Dit is een geweldige plek om te verblijven als je Mesa Verde National Park bezoekt. Het Far View Lodge ligt op een prachtige locatie met uitzicht op de omgeving. Het hotel is alleen geopend in de zomermaanden, dus plan je bezoek daarom op tijd.

Tip: reserveer op tijd, want het hotel is populair en kan snel vol zijn. En als je een kamer met een prachtig uitzicht wilt, reserveer dan vroegtijdig, want die gaan als warme broodjes over de toonbank.10. Bezoek de indrukwekkende pre-Columbiaanse ruïnes: Balcony House

Balcony House is een van de meest indrukwekkende ruïnes in Mesa Verde National Park. De ruïne is toegankelijk via een steile trap en een smalle tunnel, maar de inspanning is de moeite waard voor het prachtige uitzicht en de unieke architectuur van de ruïne.

Tip: neem een zaklamp mee, want sommige delen van de ruïne zijn donker.

11. Ga naar het Pipe Shrine House

Het Pipe Shrine House is een unieke en fascinerende pre-Columbiaanse ruïne in Mesa Verde National Park. Het is een van de kleinere ruïnes in het park, maar biedt een interessant inzicht in de religieuze praktijken van de Ancestral Pueblo-mensen. De ruïne bestaat uit een aantal kamers die zijn gebouwd tegen een klifwand en bevat een aantal opmerkelijke elementen, zoals een aantal pipe-altaren die gebruikt werden in religieuze rituelen.

Tip: neem een camera mee, want de pipe-altaren zijn uniek en de foto's zijn een mooie herinnering aan uw bezoek

Het Pipe Shrine House is een van de minder bekende ruines in Mesa Verde, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. De ruïne biedt een unieke kijk in de religieuze praktijken van de Ancestral Pueblo-mensen, met name de pipe-altaren die te vinden zijn in de ruïne. Deze pipe-altaren werden gebruikt in religieuze rituelen en zijn een opmerkelijk aspect van de ruïne. Er is geen grote groep mensen die hier komen, dus je hebt de kans om rustig te rondlopen en alles te bekijken.

12. Probeer de lokale gerechten

Er zijn verschillende restaurants en kraampjes is het park waar je lokale gerechten kunt proberen, zoals de traditionele Pueblo-maaltijd van "piki" (een dunne, geroosterde maïskoek) en "posole" (maïssoep).

Tip: probeer ook de lokale specialiteiten zoals bizon- en elkvlees.

13. Bezoek het Chapin Mesa Archeological Museum

Het Chapin Mesa Archeological Museum biedt een unieke kijk in de geschiedenis en cultuur van de Ancestral Pueblo-mensen. Er zijn verschillende exposities en artefacten te zien die tijdens archeologische opgravingen in het park zijn gevonden. Bovendien biedt het museum interactieve activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals demonstraties van pottery-making en flintknapping.

Tip: neem de tijd om door het museum te wandelen, want er is veel te leren en te zien.

14. Ga voor een wandeling naar Petroglyph Point

Petroglyph Point is een geweldige plek voor een wandeling, met prachtige uitzichten op het park en een unieke collectie van pre-Columbiaanse rotsgravures.

Tip: neem verrekijker mee, want sommige gravures zijn moeilijk te zien. 

15. Bezoek het Two Raven House

Het Two Raven House. Het is een van de bekendere ruïnes in het park en is toegankelijk voor bezoekers via een wandelpad. Het wordt gedacht dat de ruïne is gebouwd door de Ancestral Pueblo-mensen tussen 1250 en 1300 AD. De ruïne bestaat uit verschillende kamers die zijn gebouwd tegen een klifwand en heeft prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een van de minder bekende ruïnes, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.

16. Bezoek de kleinere ruïnes

Er zijn vele kleinere ruïnes in het park, zoals Step House, Square Tower House, en Fire Temple, die niet zo bekend zijn als de grotere ruïnes, maar die net zo indrukwekkend zijn. Pro tip: bezoek een van deze kleinere ruïnes voor een minder drukke ervaring.

Step House: Step House is een pre-Columbiaanse ruïne in Mesa Verde National Park die dateert uit de 13e eeuw. De ruïne bestaat uit een aantal kamers die zijn gebouwd tegen een klifwand en is toegankelijk via een wandelpad. De naam "Step House" komt van de trap-achtige opstelling van de kamers. Bezoek Step House voor een unieke kijk in de architectuur van de Ancestral Pueblo-mensen.

Square Tower House: Square Tower House is een pre-Columbiaanse ruïne in Mesa Verde National Park die dateert uit de 13e eeuw. De ruïne bestaat uit een aantal kamers die zijn gebouwd tegen een klifwand en is toegankelijk via een wandelpad. De naam "Square Tower House" komt van de vierkante toren die opmerkelijk is in de ruïne. Bezoek Square Tower House voor een unieke kijk in de architectuur van de Ancestral Pueblo-mensen.

17. Probeer een ranger-geleide tour

Er zijn verschillende ranger-geleide tours beschikbaar in het park, waaronder wandelingen naar de ruïnes, nachtelijke wandelingen en wildkijktochten. Deze tours zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over het park en om dingen te zien die je anders zou missen.

Tip: boek op tijd, want de tours zijn populair en kunnen snel vol zijn.

Houd er bovendien rekening mee dat deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen of de regels die gelden in de parken.


Praktische informatie voor je bezoek aan dit nationaal park

Handig om te weten voor je nationaal park bezoekt; wat is er aan faciliteiten en wat je moet je van te voren weten? Van entreeprijzen, openingstijden en acommodatiemogelijkheden tot het beste seizoen waarin je kunt gaan. Dat zetten we voor je op een rijtje.

Entreetickets:

Bezoekers moeten een entreeticket kopen voor toegang tot het nationaal park. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar, zoals dagkaarten, jaarkaarten en groepstickets. Houd er rekening mee dat sommige van de activiteiten in het park extra kosten met zich meebrengen, zoals ranger-geleide tours. De prijzen van de entreetickets voor het National Park variëren afhankelijk van de leeftijd en status van de bezoeker.

Houd er rekening mee dat sommige activiteiten in het park extra kosten met zich meebrengen, zoals ranger-geleide tours. Er zijn ook kortingen beschikbaar voor bepaalde groepen, zoals senioren, militairen en gehandicapten.

Openingstijden:

Mesa Verde National Park is open het hele jaar door, met uitzondering van sommige specifieke gebieden die tijdens de wintermaanden gesloten zijn vanwege weersomstandigheden. De bezoekerscentra en andere faciliteiten in het park zijn meestal open tussen 8:00 en 17:00 uur, afhankelijk van het seizoen.

Seizoenen:

Elk seizoen heeft zijn eigen charme in Mesa Verde National Park. De lente en de herfst zijn de meest aangename periodes van het jaar om te bezoeken, met mild weer en prachtige kleuren van de bladeren. De zomer is het drukste seizoen, met veel toeristen en warme temperaturen. De winter is het rustigste seizoen, met mild weer en gesloten paden en ruïnes vanwege weersomstandigheden.

Accommodatie:

Er zijn verschillende accommodatie-opties beschikbaar in het park, zoals campings, hotels en cottages. Er is ook een RV-park beschikbaar voor bezoekers met een camper of caravan. Houd er rekening mee dat de accommodatie populair is en snel volgeboekt. Dus wees er op tijd bij.

Bezoekerscentrum:

Het bezoekerscentrum is een plek waar je terecht kunt voor informatie over het park, toegangstickets, kaarten, brochures, souvenirs en andere praktische zaken. Het is ontworpen om je te informeren over de geschiedenis, cultuur en natuur van het park, en biedt ook educatieve programma's en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Je kunt hier ook gebruik maken van de toiletten en parkeerplaatsen.

Het bezoekerscentrum is open tijdens de reguliere openingstijden van het park en is toegankelijk voor alle bezoekers. Hier kun je terecht voor informatie over de parkpaden, ranger-geleide tours, accommodatie, weersomstandigheden en andere praktische zaken. Het is een goede plek om te beginnen met je bezoek aan het park, om je voor te bereiden op je activiteiten en om te weten waar je op moet letten tijdens je bezoek.