Californië

Golden State

Bekijk foto's

Ga op de ultieme Californië vakantie!


De staat Californië, ook wel Golden State genoemd, is een van de meest bezochte staten van West-Amerika die zowel bruisende steden als prachtige natuurparken te bieden heeft. Californië is een van de vijftig staten van de Verenigde Staten van Amerika en een vakantie Californië is erg veelzijdig. Het ligt van Noord naar Zuid uitgestrekt langs de westkust van het land, aan de Stille Oceaan. De hoofdstad is Sacramento. Het symbool van de staat Californië is de Californische grizzlybeer, die ook op de vlag staat afgebeeld.

Wil jij Californië bezoeken? Bekijk hier het overzicht van alle rondreizen door West-Amerika. Heb jij geen tijd om een rondreis te maken? Bekijk dan een van onze stedentrips naar: Los Angeles, San Francisco en San Diego. Of bekijk onze Fly-drives: Fly Drive Los Angeles, Fly Drive San Francisco en Fly Drive San Diego

kies hier uw favoriete hotel

Kies hier uw tour/excursie


Inwoners van Californië

Met een oppervlakte van 411.049 km2 is Californië de op 2 na grootste staat van de VS (na Alaska en Texas). Met ruim 40 miljoen inwoners is Californië de grootste staat in inwoneraantal. In het noorden grenst de staat aan Oregon, in het oosten aan Nevada en Arizona, in het zuiden aan Mexico en in het westen aan de Grote Oceaan.

Klimaat tijdens je vakantie Californië

Het klimaat van Californië is warm tot zeer warm, met gemiddeld 18 graden in Los Angeles en 14 graden in het noordelijk gelegen San Francisco. Heerlijk voor een strandvakantie Californië. In de winter kun je echter goed skiën in Mammoth Lakes gelegen rond Mammoth Mountain, dit is een van de grootste skigebieden van het land.

Californië is een staat van tegenstellingen: het noorden is meer regenachtig, het zuiden (de Colorado desert) gloeiend heet. Op vakantie Californië kom je het hoogste en het laagste punt van de 48 continentale staten tegen: Mount Whitney is 4.418 meter boven zeeniveau en Death Valley met 86 meter onder zeeniveau.


Hoogtepunten tijdens je vakantie Californië

Een vakantie Californië heeft enorm veel te bieden zoals de populaire grote steden zoals Los Angeles, San Francisco, San Diego en hoofdstad Sacramento. Ook beschikt Californië ook over een groot aantal indrukwekkende Nationale Parken: Joshua Tree National Park (vlakbij Palm Springs), Yosemite National Park, Sequoia National Park & Kings Canyon National Park, Lassen Volcanic National Park, Channel Islands National Park, Death Valley National Park, Pinnacles National Park en Redwood National Park.

San Francisco

San Francisco ligt in de San Francisco Bay area en is de vierde stad van Californië. Het is een erg leuke stad om te bezoeken tijdens je vakantie Californië. San Francisco is een bruisende stad met veel bezienswaardigheden. Fiets over de beroemde Golden Gate bridge, bezoek de oudste Chinatown van Amerika of breng een bezoek aan ‘gevangeniseiland’ Alcatraz.

Los Angeles

Los Angeles is de grootste stad van Californië en beroemd vanwege Hollywood en de filmindustrie. Los Angeles is een geweldig groot metropool en bestaat uit meerdere voorsteden. Populair zijn de sterrenwacht Griffith observatory, Santa Monica Beach en de pretparken Disneyland en Universal Studios Hollywood.

San Diego

San Diego is de stad waar iedereen zou willen wonen. Hier kun je leven in het beste klimaat ter wereld. De stad is gelegen aan een mooie baai en in de buurt vind je schitterende stranden. Hoogtepunten zijn Balboa Park, San Diego Zoo en Old Town San Diego.

Nationale Parken Californië

Californië kent maar liefst 9 Nationale parken: Joshua Tree NP, Death Valley, Sequoia/ Kings Canyon, Yosemite National Park, Channel Islands, Pinnacles National Park, Redwood National Park, en Lassen Volcanic National Park. Elk park heeft unieke natuurverschijnselen en zijn zeer de moeite waard te bezoeken tijdens je vakantie Californië.

Mojave Desert

Het oosten van Californië is voor het grootste gedeelte woestijnachtig (de Mojave Desert), in het westen begrensd door de Sierra Nevada, een steil en hoog gebergte.

Highway 1

Het kustgebied (met bekende plaatsen zoals Monterey en Carmel) van de staat met de beroemde Highway 1 is voornamelijk bergachtig en vooral in het noorden dunbevolkt, uitzonderingen zijn natuurlijk de stedelijke gebieden.


Wijnregio

In het noorden van Californië bevinden zich Napa Valley en Sonoma. Deze gebieden zijn wereldberoemd vanwege hun wijn en is zeker de moeite waard om langs te gaan tijdens je vakantie Californië.

Ghost Towns

Californië is ook beroemd vanwege de vele oude Ghost Towns, het is zelfs mogelijk een scenic drive te maken langs de Ghost Towns van Amerika.