Denver

The Mile High City

Bekijk foto's

Denver, De “Mile High City” met een fantastische ligging in de prachtige Rocky Mountains


Denver is de hoofdstad van de bergstaat Colorado. Hoewel deze stad misschien niet bovenaan je wensenlijstje zal prijken, moet je dat toch eens overwegen. Nergens kun je het snuiven van cultuur (in de vorm van musea, restaurants en winkels) en het ontdekken van het geweldige buitenleven zo goed met elkaar afwisselen als in Denver. De “Mile High City” ligt immers in de prachtige Rocky Mountains, dus dat zit wel goed. In Denver ervaar je de unieke mix van een bruisend stadsleven en het mysterieuze Wilde Westen. Of je nou je reis begint met een Fly Drive Denver, Rocky Mountain Trail autorondreis, The Wild West Camper rondreis, Colorado National Parks autorondreis of op stedentrip: voor een portie actie moet je in Denver zijn!9 activiteiten in Denver


1. Lower Downtown & Larimer Square

Het bruisende hart van Denver is Lower Downtown. Hier zijn verreweg de meeste toeristische attracties te vinden. Aan 16th Street Mall vind je de meeste winkels, varierend van grotere ketens tot kleine boetiekjes. Bezoek ook zeker Union Station, ongetwijfeld een van de mooiste gebouwen van de stad. Maar het leukste deel van Denver is toch wel Larimer Square. De naam doet vermoeden dat dit een plein is, maar het is eigenlijk gewoon een straat. Hier staan de oudste gebouwen van de stad; vroeger werden deze gebouwen gebruikt als saloons en dancehalls. Tegenwoordig vind je er restaurants, bars en winkels. Een cowboyhoed scoren doe je hier! En die sfeervolle lampjes, gespannen van gebouw naar gebouw, maken het dat je de hele tijd op deze gezellige plek wilt blijven!

2. Denver Art Museum

Het Denver Art Museum is een van de grootste musea in de regio. Door haar uitgebreide collectie is ze dus zeker een bezoek waard – al is het niet voor het aparte gebouw. Vooral Hamilton Building, in haar zilveren kleur en uitstekende pieken, is erg mooi om te zien. Het gebouw is ontworpen door Daniel Libeskind, de man die ook het nieuwe World Trade Center in New York City heeft bedacht. Binnen in het museum vind je veel verschillende collecties (Afrikaanse kunst, Aziatische kunst en Europese kunst) en (tijdelijke) tentoonstellingen. Vooral de moeite waard zijn de Native-American- en Wild West-collecties.

3. State Capitol Colorado

Omdat Denver ook de hoofdstad van de staat Colorado is, kun je hier ook Colorado State Capitol bezoeken. Wat Colorado State Capitol onderscheidt van alle andere regeringszetels in de andere hoofdsteden, is dat de koepel helemaal van goud is. Deze vergulden koepel herinnert de inwoners terug aan de tijd van de goudzoekers. In het gebouw zelf kun je deelnemen aan een rondleiding. Er wordt dan verteld over de geschiedenis van de staat, over het gebouw zelf en over de kunst in het gebouw. Boek wel van te voren als je wilt deelnemen; de rondleidingen zitten snel vol! In Mr. Brown’s Attic is een klein museumpje, waar je nog meer kunt leren over de geschiedenis van de staat Colorado.


4. Molly Brown House Museum

Hoewel de naam Margaret Tobin Brown je in eerste instantie misschien niets zegt, was ze toch een van de beroemdste socialites van Denver. Je kent haar misschien beter als “the unsinkable Molly Brown”: de bekendste overlevende van de Titanic. Hoewel ze haar handelen ten tijden van het zinken van het schip actie geprezen is, is haar filantropische werk nà de Titanic-ramp een stuk minder bekend. Daar besteedt dit museum, dat gevestigd is in haar oude villa, aandacht aan. In het museum lees je meer over het vroegere leven van Molly, en zul je wellicht verrast zijn als je leert dat ze uit een arm fabrieks gezin komt. Neem deel aan een rondleiding of ontdek zelf het museum. Let wel op, het museum is van donderdag tot en met zondag geopend!

5. Denver Museum of Nature & Science

Het ideale uitje voor het hele gezin! Een bezoek aan het Denver Museum of Art and Science is leuk en leerzaam tegelijkertijd. In dit interactieve museum leer je meer over onder andere wilde dieren, het heelal, Egyptische mummies en verschillende fossielen. Doe zelf mee aan een scheikundig proefje of bekijk een film in het IMAX-theater. Ook zijn er in het museum altijd (tijdelijke) tentoonstellingen te zien, dus kijk zeker even wat er te zien is in de periode dat jij er bent. Het museum is iedere dag geopend. De toegangsprijs voor volwassenen is ongeveer $20; voor kinderen is dit ongeveer $15.

6. History Colorado Center

Wild West-liefhebbers opgelet! In het History of Colorado Center kun je je hart ophalen. Dit museum heeft namelijk een grote collectie over de geschiedenis van de staat (verspreid over maar liefst vier verdiepingen), met speciale aandacht voor het Wilde Westen. Verder heeft het museum (tijdelijke) collecties over de Women’s Movement en de Tweede Wereldoorlog. Ook voor kinderen is dit een leuk museum, vanwege de vele interactieve kunstwerken. Breng een mijn tot ontploffing of ski op de schans. Het museum is iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00. Toegang kost $14 voor volwassenen en $8 voor kinderen.


7. Confluence Park

Aan de rand van Lower Downtown ligt Confluence Park. In dit bruisende stadspark komen de rivieren Cherry Creek en South Platte samen. Als je op zoek bent naar rust, maar tegelijkertijd in de stad wilt blijven, is dit park een goede optie. Er lopen meerdere wandel- en fietspaden door het park, waaronder Cherry Creek Regional Trail. Dit pad loopt parallel aan de rivier en kun je lopen of fietsen. Is het warm? Grote kans dat je mensen in het ondiepe stuk ziet zwemmen of pootjebaden. Verderop in het park vind je meerdere voetbalvelden en een skatepark. Nog niet uitgekeken? Vlakbij liggen nog meer parken (bijvoorbeeld Commons Park of Fishback Park).

8. Denver Botanic Gardens

Ook het centrum van Denver heeft een botanische tuin: Denver Botanical Gardens. Wat deze tuin speciaal maakt, echter, is dat de tuin compleet gevuld is met planten die normaliter in de Rocky Mountains groeien. In de tuinen zelf kun je meer leren over hoe de mens voor het eerst in aanraking kwam met verschillende plantsoorten. Er zijn maar liefst 45 verschillende tuinen, die elk een ander deel van de wereld representeren. Soms zijn er ook (tijdelijke) kunstcollecties in de tuin te bewonderen. De tuin is iedere dag geopend van 9:00 tot 19:00. De toegang voor volwassenen kost ongeveer $15; voor kinderen is dit $12.

9. Wandelen

Ben je liever actief bezig tijdens je bezoek aan Amerika? Daar is Denver de perfecte stad voor! Maar liefst 300 zonnige dagen per jaar en de ligging op anderhalve kilometer hoogte maken goede omstandigheden voor een actief dagje uit. Er zijn hier niet voor niets vijf sportteams te vinden! In de omgeving van Denver zijn een aantal prachtige (staats)parken te vinden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In Red Rocks Park, vlakbij de stad, ligt een natuurlijk amfitheater: Red Rocks Amphitheater. De natuurlijke akoestiek van de rotsen is perfect voor een goed concert van een lokale band. De hoogte in? Rijd dan naar Mount Evans via de gelijknamige Scenic Byway (Highway 5) voor een prachtig uitzicht over de stad. Onderweg kom je Walter Pesman Trail tegen, een mooie wandelroute tussen bergbloemen en naaldbossen door. Ook leuk: op Lookout Mountain, nabij de stad, ligt Wild West-legende Buffalo Bill begraven.

Veelgestelde vragen over Denver

Must-visits in Denver zijn Denver Art Museum, het Molly Brown House Museum en natuurlijk Larimer Square.

In het Confluence Park kun je lekker wandelen en fietsen, midden in de stad. Maar ook in de omgeving van Denver liggen een aantal parken met prachtige natuur om te verkennen, zoals Red Rocks Park.

Je kunt dus naar een van de natuurparken in de omgeving gaan, of naar een van de vele attracties in de buurt. Het graf van Buffalo Bill ligt op ongeveer 50 kilometer rijden. Leuk voor kinderen: Dinosaur Ridge, vlakbij Morrison, CO. Hier kun je dinosaurus fossielen bekijken.

Kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen in Denver. De meeste musea zijn interactief en ook gericht op kinderen; zoals Denver Museum of Art and Science en Colorado History Center.