Arizona

The Grand Canyon State

Bekijk foto's

Een vakantie Arizona, ontdek the Grand Canyon en veel meer!


De staat Arizona, ook wel The Grand Canyon State genoemd is vooral bekend om de Grand Canyon. Uiteraard ga je de Grand Canyon bezoeken tijdens je vakantie Arizona. Maar er is veel meer te zien en te beleven. Je kunt een vakantie Arizona ook uitbreiden naar een vakantie West Amerika.


kies hier uw favoriete hotel

Kies hier uw tour/excursie


Nationale Parken Arizona

Arizona kent 3 Nationale Parken die je niet kan missen tijdens je vakantie: Grand Canyon National Park, Petrified Forest National Park en Saguaro National Park. Alle 3 zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie Arizona.

Een van de beroemdste Amerikaanse Nationale parken is het Grand Canyon National Park, dit park is een van de oudste parken van Amerika. Het park omvat de Grand Canyon, een diepe kloof uitgesneden door de Colorado rivier. Dit park wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen.

Petrified Forest National Park ligt in het noordoosten van de staat Arizona. Dit park is bekend door de vele versteende bomen die zich in het park bevinden en apart van kleur zijn. Er worden hier veel fossielen gevonden van planten en dieren.

Saguaro National Park is minder bekend en ligt in de Amerikaanse Sonorawoestijn. Het park dankt zijn naam aan de Saguaro, een reuzencactus die veel in dit gebied voorkomt. Erg uniek om te bewonderen tijdens je vakantie Arizona.


Bezienswaardigheden vakantie Arizona 

Andere gebieden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie Arizona zijn: Monument Valley, Horseshoe Bend, Sedona en Montezuma Castle National Monument.

Bij Page/Lake Powell kun je Antelope Canyons gaan bezichtigen, dit zijn slot canyons, smalle kloven die door water of modder zijn uitgesleten.

Four Corners staten

Arizona is een van de vier Four Corners-staten. Deze term wordt gebruikt omdat er maar 1 punt in Amerika is waar vier staten aan elkaar grenzen. De andere drie zijn Utah, Colorado en New Mexico. Deze vier staten kun je ook combineren tot een rondreis door West Amerika. Arizona grenst aan het zuiden met Mexico. De Colorado river vormt een gedeelte van de westgrens.

Route 66 Arizona

In Arizona liggen 2 van de mooiste gedeelte van de Route 66, van Seligman naar Kingman en de bergrit naar Oatman. Op deze route vind je benzinestations, diners en oude cadillacs. Oatman is een Ghosttown die weer in ere hersteld is. Het ziet er weer uit als een oud cowboy stadje met saloon, restaurant en oud postkantoor. Het is zeker aan te raden om een stukje route 66 te rijden tijdens je vakantie Arizona.


Inwoners van Arizona

De oudste bewoners van Arizona waren de Ancient Pueblo indianen, ook wel Anasazi genoemd. Later kwamen in dit gebied de Hopi’s en de Navajo. In tegenstelling tot Californië is Arizona maar dunbevolkt, er wonen ca 7,1 miljoen mensen in tegenstelling tot 40 miljoen in Californië.

Klimaat Arizona

Arizona bestaat voor een groot gedeelte uit woestijn, een ander deel is van de Rocky Mountains met Humphreys Peak met 3851 meter als hoogste punt van de staat. De staat heeft een woestijnklimaat, dat wil zeggen hete zomers maar ook nachtvorst, vooral in de winter.

Warme steden

In de hoofdstad Phoenix/Scottsdale is het vaak boven de 100 graden Fahrenheit (ca 38 graden Celsius) of warmer en is daarmee een van de heetste steden van Amerika. Je kan je vakantie Arizona starten in Phoenix als je een fly drive Phoenix/Scotssdale boekt. Je start dan in Phoenix waar je een aantal dagen blijft. Daarna zet je de reis voort om de rest van Arizona te ontdekken. Een andere populaire stad om te bezoeken tijdens je Vakantie Arizona is Tucson.