Rondreis The Great American West

Bekijk foto's

De mooiste rondreizen door The Great American West


In deze gigantisch grote regio, The Great American West, heb je echt een auto nodig. Als startpunt kun je het beste Denver of Salt Lake aanvliegen en dan met je autorondreis beginnen. In deze regio waan je jezelf in een wildwestfilm en herleef je de tijd van de native indianen, cowboys en pioniers.

The Great American West herbergt een van de meest majestueuze nationale parken waaronder: Yellowstone National Park en Glacier National Park. Ook Grand Teton National Park, Badlands National Park en Theodore Roosevelt zijn het bezoek meer dan waard!

The real America adventure trail autorondreis

Autorondreis 15 dagen/13 nachten Amerika, Aankomst & vertrek Minneapolis

 • Sioux Falls
 • Black Hills / Rapid City
 • Yellowstone NP
 • Glacier NP
 • Theodore Roosevelt NP
 • 15 dagen

Through the Rockies to the Pacific autorondreis

Autorondreis 20 dagen/18 nachten Amerika, aankomst Denver, vertrek San Francisco

 • Denver
 • Yellowstone NP, Grand Teton NP
 • Bryce Canyon NP, Zion NP
 • Antelope Canyon
 • Death Valley NP
 • 20 dagen

Rocky Mountain Trail autorondreis

Autorondreis 21 dagen/19 nachten Amerika, aankomst & vertrek Denver

 • Denver
 • Durango
 • Arches NP, Canyonlands NP
 • Yellowstone NP
 • Rapid City
 • 21 dagen

Beautiful Idaho & Montana autorondreis

Autorondreis 15 dagen/13 nachten Amerika, aankomst & vertrek Boise

 • Boise
 • McCall
 • Coeur d’Alene
 • Glacier NP
 • Yellowstone NP
 • 15 dagen

Wild West in the Great American West

De 5 staten Montana, Wyoming, Idaho, South Dakota en North Dakota hebben hun krachten gebundeld als ‘The Great American West’. In deze regio vind je majestueuze nationale parken zoals Yellowstone National Park, Grand Teton National Park en Glacier National Park. Deze parken worden afgewisseld met prachtige historische plekken en cultureel erfgoed van de Native Indianen die je zult bezoeken tijdens je rondreis Great American West.

Waan jezelf in een wildwestfilm en herleef de tijd van de pioniers en de cowboys tijdens een rondreis Great American West. Deadwood een plaatsje in de staat South Dakota vormt een van de meest historische plekken van de staat. Hier ligt de legendarische ‘Wild Bill’ Hickok begraven. De stad biedt met zijn ruige verleden verschillende activiteiten die je meevoeren naar de tijd van de revolverhelden en goudmijnwerkers. 

Nationale parken in the Great American West

The Great American West kent maar liefst 6 belangrijke Nationale Parken. Elk park kent zijn unieke flora en fauna. Elk van deze parken zijn de moeite waard om meerdere dagen te bezoeken.

Yellowstone National Park, Wyoming

Ongetwijfeld het bekendste Nationale Park is Yellowstone National Park in Wyoming.
Yellowstone is het oudste Nationale Park van Amerika en dateert uit 1872. Yellowstone is voornamelijk bekend vanwege de natuurlijke geisers.

Grand Teton National Park

Op slechts 2 uur rijden van Yellowstone ligt het minder bekende Grand Teton National Park. Dit park is ideaal voor bergbeklimmen, wandelen, paardrijden, kanovaren of winteractiviteiten. Voor de actieve reiziger is dit park zeker het bezoeken waard tijdens een rondreis Great American West.

Glacier National Park

In de Noordwest hoek van de staat Montana vindt je Glacier National Park. Dit park wordt ook wel de ‘Kroon’ op het Noord-Amerikaanse continent genoemd. Dit park is het ultieme park voor wandelaars die op rondreis Great American West gaan. Hier kun je nog berggeiten, bighorn sheeps, beren en grijze wolven spotten.

Theodore Roosevelt National Park

Het enige Nationale Park dat naar een persoon is genoemd kun je vinden in North Dakota: Theodore Roosevelt National Park. Het park ligt vlakbij Medora en biedt bezoekers prachtige natuur en wildlife.

Badlands National Park

Op een uur rijden van Rapid City vind je Badlands National Park. Dit park is erg rijk aan fossielen en ook nu nog steeds erg populair onder archeologen. Hier kun je genieten van prachtige, heldere sterren hemels. Echt een unieke ervaring tijdens je rondreis Great American West. 

Windcave National Park

Minder bekend is Windcave National Park in South Dakota. Het is het grootste en meest complexe grottenstelsel ter wereld. En het is bekend om het zogenaamde “boxwork”. Dit is een manier van erosie die nog nergens anders ter wereld is waargenomen.

National Monuments in the Great American West

Buiten de 6 Nationale Parken zijn er ook diverse National Monuments die je tegenkomt tijdens een rondreis Great American West: Mount Rushmore National Monument, Devils Tower National Monument, Crazy Horse Memorial, Craters of the Moon National Monument en de Hells Canyon kloof. 

Mount Rushmore National Monument

Mount Rushmore National Memorial is een beeldhouwwerk in de Black Hills, South Dakota. Het beeldhouwwerk is van de vier presidenten George Washington, Theodore Roosevelt, Thomas Jefferson en Abraham Lincoln. En het is uitgegroeid tot hèt symbool van de Verenigde Staten en trekt jaarlijks ca 3 miljoen bezoekers. 

Devils Tower National Monument
Het Devils Tower National Monument is maar liefst 370 meter hoog en bevindt zich in het noordoosten van Wyoming. Als een natuurwonder was dit Amerika’s eerste National Monument en daarom een must see tijdens je rondreis great american west. De vulkanische rots is zeer geschikt voor bergbeklimmers.

Crazy Horse
Het Crazy Horse Memorial is een monument dat op dit moment wordt uitgehouwen in het graniet van de Black Hills, South Dakota. Crazy Horse was een groot krijgsman van de Lakota stam. Het was de enige Native Indian hoofdman die nooit een verdrag met de blanke immigranten heeft getekend. Het duurt waarschijnlijk nog jaren voordat het monument klaar is, men is afhankelijk van de giften van mensen. 

Craters of the Moon
Craters of the Moon, gelegen in de staat Idaho, is een nationaal monument. Het monument bestaat vooral uit lavavelden en steppes met sagebrush. Het landschap van Craters of the Moon is uniek in heel Amerika. Plan tijdens je rondreis Great American West zeker 1 dag om te wandelen door de zwarte lavavelden langs de kraters en de lavagrotten. 

Hells Canyon
Hells Canyon is een diepe kloof van 16 km breed en 2412m diep. Deze kloof, gelegen op de grens van Idaho, Oregon en Washington is nog dieper als de kloof van de Grand Canyon in Arizona. Je kunt hier op de rivier met een jet boat varen, dit is een zeer spectaculaire trip ! De rivier heeft sterke stromingen.

De beste reistijd Great American West

De temperatuur in de regio van de Great American West kan onvoorspelbaar zijn en ineens omslaan. De beste reistijd in the Great American West is van begin juni tot eind september. In deze periode zijn de temperaturen gemiddeld 20 graden celsius en de wegen sneeuwvrij. 

American Indian Cultuur
Een rondreis Great American West biedt een rijke historie wat betreft de oorspronkelijke Amerikanen: Native Americans.

Montana is de thuishaven van onder andere de Blackfeet, de Crow en de Flathead stammen. In North Dakota en South Dakota leven onder andere de Lakota en de Dakota.

Beroemd zijn de jaarlijkse Pow Wows: grootste evenementen vol zang, dans en rituelen. De meest bekende Pow Wow vindt jaarlijks plaats in september, in Bismarck, North Dakota. Deze is erg leuk om te bezoeken tijdens je vakantie Great American West.