New Hampshire

Granite State

Bekijk foto's

Van historische plekken tot overweldigende natuur, een vakantie New Hampshire biedt het allemaal!


New Hampshire staat bekend vanwege de mooie havens en historische locaties. In Portsmouth kun je taks-free shoppen! Wil je liever de natuur in tijdens je vakantie New Hampsihre? The White Mountains bieden je volop ruimte en gelegenheid! 

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in New Hampshire

kies hier uw favoriete hotel in New Hampshire


White Mountains National Forest

De White Mountains National Forest maken deel uit van de Appalachen en is een must see tijdens je vakantie New Hampshire. Mount Washington staat bekend om het extreme weer dat hij veroorzaakt. Met de Cog Railway, een oude tandrad trein kun je op de top van de berg komen. Eenmaal boven heb je een schitterend uitzicht op de Presidential Range, de belangrijkste toppen zijn genoemd naar Amerikaanse en andere prominente figuren uit de 18e en 19e eeuw. (Mount Franklin, Mount Jefferson, Mount Sam Adams, Mount Eisenhower) 


Omgeving New Hampshire

New Hampshire ligt aan de Atlantische Oceaan, de kustlijn is slechts 25 km lang. In het noorden grenst de staat aan Canada, in het westen aan de staat Vermont, in het oosten aan Maine en in het zuiden aan Massachusetts. Een vakantie New Hampshire is ook prima te combineren met omliggende staten. Grote stukken van de staat zijn berg- en heuvelachtig. Ongeveer een kwart van New Hampshire wordt in beslag genomen door de White Mountains. In dit gebergte ligt Mount Washington (1917m), waarvan de top het hoogste punt van de staat is. De belangrijkste rivieren zijn de Connecticut rivier en de Merrimack rivier.

De grootste steden zijn Manchester en Nashua.

New Hampshire is een van de vijftig staten van de Verenigd Staten van Amerika, gelegen in het noordoosten. Het is de vijfde kleinste staat naar oppervlakte en met 1.3 miljoen inwoners de tiende kleinste naar inwoneraantal. De staat behoort tot de regio van New England. De hoofdstad is Concord.


Geschiedenis

Als je op vakantie New Hampshire gaat kom je gegarandeerd veel historische plekken tegen. Het gebied dat nu New Hampshire heet, werd al in 1623 gekoloniseerd, slechts drie jaar nadat de Pilgrims in Massachusetts waren geland. Het is genoemd naar het Engelse graafschap Hampshire. New Hampshire was een van de dertien kolonien die in de 18e eeuw in opstand kwamen tegen de Britse overheersing. In januari 1776 was het de eerste staat die zich volledig onafhankelijk van de Britten verklaarde. Op 21 juni 1788 ratificeerde New Hampshire als negende staat de grondwet van de Verenigde Staten. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog stond New Hampshire aan de kant van de Unie. In 1944 werd in Bretton Woods een internationale conferentie gehouden, waarop de financiële inrichting van de vrije wereld werd geregeld. Oprichting van het International Monetair Fonds en de Wereldbank.
1 x per 4 jaar is New Hampshire wereldberoemd omdat in deze staat de eerste presidentiële voorverkiezingen worden gehouden.