Maine

Pine Tree State

Bekijk foto's

Ga op vakantie Maine en geniet van de prachtige natuur


Maine is de grootste staat van de regio New England. Geniet tijdens je vakantie Maine van de natuur op het water en spot orka’s, pluk je eigen vruchten in de prachtige bossen en hike door de bergen. Nature rules in Maine!
De bijnaam voor deze staat is de “ Pine Tree State “. De hoofdstad van Maine is Augusta.

kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in Maine


Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Maine waren Algonkisch sprekende Wabanaki volkeren, waaronder de Abenaki. Samuel de Champlain, een Franse ontdekkingsreiziger, stichtte in 1604 de eerst kolonie in de staat. De Fransen noemden het gehele gebied Acadie. De eerste Engelse nederzetting was de Pophamkolonie, die in 1607 is gesticht door de Plymouth Company. In 1652 werd Maine geannexeerd door de Massachusetts Bay Colony.


Omgeving vakantie Maine 

Maine ligt aan de Atlantische Oceaan en grenst in het noorden en oosten aan Canada en in het westen en zuiden aan de staat New Hampshire. Een vakantie Maine is ook goed te combineren met omliggende plekken. West Quoddy Head is het meest oostelijke punt van de (continentale) Verenigde Staten.

Afgezien van de kustgebieden die je tijdens je vakantie tegenkomt is Maine vrij berg- en heuvelachtig. Het hoogste punt is de top van Mount Katahdin (1608m). Langs de kust liggen vele eilanden. De belangrijkste rivieren zijn de Kennebec en de Penobscot. De staat telt talloze meren die kunt bezoeken tijdens je vakantie in Maine, waarvan Moosehead Lake het grootste is. Het grootste deel van Maine is bebost.


Acadia National Park

Acadia National Park is een nationaal park in het zuidoosten van Maine. Het beschermt een groot gedeelte van Mount Desert Island en een aantal kleinere eilanden voor de Atlantische kust. Het is een prachtig gebied en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie Maine. Het gebied bestaat uit bergen, kustlijn, bossen en meren.