Massachusetts

Bay State

Bekijk foto's

Een vakantie Massachusetts, bekend door de hoofdstad Boston


De bijnaam van de staat is de “Bay State” naar Massachusetts Bay, het deel van de Atlantische oceaan voor de kust van Massachusetts. De hoofdstad van Massachusetts is Boston. Dit is een veelbezochte stad tijdens een vakantie Massachusetts. In Massachusetts heb je geschiedenis, cultuur en fijne stranden.kies hier uw favoriete rondreis / fly drive in Massachusetts


Vakantie Boston

Boston is een prima startplaats om je reis door New England te beginnen. Bewonder de wijk Beacon Hill waar de elite woonde of breng een bezoek aan het museum of Science. Vanuit de haven in Boston kun je een bootexcursie boeken om walvissen te spotten op zee. Vanuit Boston ben je in een kwartiertje in Cambridge, waar Harvard University ligt. Je kan hier een campustour maken over het terrein van een van de meest prestigieuze universiteiten van de wereld.
Ongeveer een half uurtje rijden ten noorden van Boston kun je tijdens je vakantie Massachusetts het plaatsje Salem bezoeken, dit stadje staat bekend om zijn heksenvervolging in 1692. In het Witch Museum kom je hier meer over te weten.


Cape Cod

Het schiereiland aan de zuidoostkust van Massachusetts, Cape Cod, zijn vakantiebestemmingen voor New Yorkers en Bostonians. Deze kust is rijk aan kleine dorpjes en witte zandstranden. Aan de overkant liggen de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket, ook zeer bekend als vakantiebestemming voor de rijke jetset.

The Berkshires

The Berkshires zijn een geologisch hoogland in de westelijke delen van Massachusetts en het noordwesten van Connecticut. The Berkshires zijn tijdens je vakantie Massachusetts gemakkelijk per auto te bereiken ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Boston. Vooral in de herfst is dit een heel mooi gebied met alle herfstkleuren.


Geschiedenis

In 1620 stichtten de met de Mayflower gearriveerde Pilgrim Fathers een kolonie, de Plymouth Colony, waar nu de plaats Plymouth ligt. Niet lang daarna stichtten de puriteinen de Massachusetts Bay Colony. Massachusetts was een van de dertien kolonien die in opstand kwamen tegen de Britse overheersing. Op 5 maart 1770 vond het Bloedbad van Boston plaats, toen Britse troepen schoten op protesterende burgers. Op 19 april 1775 begon de onafhankelijkheidsoorlog met schermutselingen in Lexington en Concord. Op 6 februari 1788 ratificeerde Massachusetts de nieuwe grondwet van de Verenigde Staten, en daarmee werd het de zesde staat van de Verenigde Staten.

Geografie

Massachusetts behoort tot de kleinste staten van Amerika. Het hoogste punt is Mount Greylock (1063m) . De staat is rijk aan grote en kleine meren die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Massachusetts. De belangrijkste rivier is de Connecticut. Massachusetts dat aan de Atlantische Oceaan ligt, omvat het schiereiland Cape Cod en de eilanden Martha’s Vineyard en Nantucket. Het grenst in het noorden aan de staten New Hampshire en Vermont, in het westen aan New York en in het zuiden aan Connecticut en Rhode Island.
De belangrijkste steden zijn: Boston, Springfield, Worcester en Lowell.